Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Alu a co to za nieziemska sasanka ? ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Alu,tyle masz skarbów,że nie do wiary ,gdzie Ty je wyszukujesz ,moje 3 trójlisty padły ,nie mam ani jednego ,tak szybko wszystko u Ciebie kwitnie, ja w tyle siedzę i oglądam Twój ogród,pozdrawiam , pięknych snów a jutro cudownego słoneczka ;:196
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

No nieżle :) obuwiki nie wszystkie u mnie wyszły, trójlisty różnej wielkości tak ,że nie masz co narzekać,pięknie jest ;:138
Proszę zaznaczyć floksa z niebieskim oczkiem,trochę podkradnę :wink:
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ala, nie pędż tak bo po pierwsze nie wiadomo na czym mają spocząć moje piękne oczy a po drugie to w lipcu zaczniesz jesień.Jeszcze
jedna prośba.Ustawiaj znaczniki frontem do obiektywu to trochę poczytamy czego tam nakupiłaś.U mnie hosty ledwo,ledwo wypuszczają kły a
i to tylko niektóre.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ależ pięknych roślin już kwitnie, Migdałek cudnie wygląda, Alu bardzo zaciekawił mnie ten czarci pazur, czy on zimował w ogrodzie?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Dziś miałam lato. Nawet bym powiedziała ,że za gorąco. Teraz pada ciepły deszczyk.

Dorciu ostatnia sasanka to kaukaska..Kwitnie ciut później.

Marta jak coś mi wpadnie w oko i jest dostępne to kupuje. Mam dużo ze sklepów internetowych,z rynku i giełd nie wiele z zagranicy .Konkretnie co Cie interesuje.Nigdy nie robiłam tajemnicy z skąd coś mam..Już nic nie kupuje w sklepach ogrodniczych,bo tam same niezgodności. Za słoneczko dziękuję, bo wczoraj padało a dziś pięknie świeciło. ;:196 a teraz też popadało.

Iwona ja nadal czekam na różowa Reginę. Skoro biała wyszła to tamta musiała odejść.
Nie narzekam,ale mogło być lepiej. ;:108 Dużo mam pustych miejsc .Mnie szkoda każdej rośliny.
A płomyki będę odnawiać,więc będzie ich sporo. Są zaznaczone. Kiedy po nie przyjedziesz?

Janku to nie ja gonie,tylko wiosna się rozszalała.Szkoda,że zdjęcia mi wolno wchodzą,bo fotek byłoby więcej. A to,że w lecie będzie u mnie jesiennie to nie nowina. ;:108 Mam tak co roku.
Janku wszystko co kupiłam to piszę,że to nówka. A znaczniki są niewidoczne? Myślałam do zdjęć je wyjmować, bo to nie estetyczne a tu taka prośba i do spełnienia. Pierwszą też mam spełnić. ;:185 Rozumiem,że mam nie pokazywać fotek? Czyli mam iść na emeryturę forumkową? A może jeszcze coś pokażę. ;:108

Iwonka z Szczecina Czarci Pazur zimował u mnie w gruncie dwie zimy. Był wyhodowany z nasionek,tonie szybko pewnie zakwitnie.Liczę,że może w tym roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już przekwitamy.

Obrazek

A to kokorycz nn.Dostałam od kuzynki jesienią.

Obrazek

Rutewka orlikolistna też podgoniła.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz, ja z nasionka też miałam, ładnie się rozrósł i niestety coś go podgryzło chyba i padł, ale skoro zimuje, to może jeszcze raz spróbuję z nasion ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona ja go nakryje butelką ,bo ponoć lubią go ślimaki i nie zobaczę znów kwiatuszka. Gdzie kupowałaś jego nasiona? Jeśli masz nasiona to siej. Nie zastanawiaj się. Posadziłam go w tufie na skalniaku.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie mam już nasion, miałam go chyba dwa lata temu, a już nie pamiętam skąd były, ale poszukam ;:108 , a Ty Alu skąd nasionka masz?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moja 30 letnia rutewka orlikolistna też już ładna ale fotek jej jeszcze nie robiłam na razie kwitnące ogarniam choć ich wcale wiele nie mam ..Ale jak się chce to zawsze coś dla obiektywu się znajdzie... Goryczka cudna i moja ulubiona lecz nie dościgniona...Ileż ja ich już miałam i...kicha! I znowu sobie kupię bo ją uwielbiam! :heja
Dzisiaj i u mnie było cudnie byliśmy z eM po obiedzie na działce i spędziłam czas z aparatem...Zaczęło straszyć burzą , niedawno z lekka popadało...Jutro ochłodzenie... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja nasion nigdy nie miałam,bo nigdzie nie udało mi się ich kupić. Ten jest kupiony przez koleżankę od jej znajomej i wiem,że go wysiewała. Miał go w tym roku w sprzedaży p.Piotr z Pi-my.
Jak spotkasz nasiona to kup i mi. Wrócę koszty. ;:108

Maryniu około16 wróciłam ze szkolenia. U mnie było tak gorąco jak w lecie. Wszystko było rozłożone.Teraz po deszczu się ochłodziło.

Mam trzy te goryczki. Jedna źle posadzona i byle jaka.Jedna rośnie w pełnym słońcu, najstarsza. Co roku przyrasta i ma po parę kwiatów. Ta zaś posadzona na próbę w półcieniu w ogrodzie w ciężkiej ziemi.Nawet dla niej zdobyłam trochę gliny i ma się najlepiej. Ponoć lubi glinę i po kwitnieniu nawożenie. To idę zobaczyć Twoje nowe fotki. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ileż cudowności się naoglądałam ;:138
Ala, ile Ty masz pięknych roślinnych skarbów ;:215
Gdzie Ty te cudeńka wynajdujesz?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu a jakie skarby masz na myśli to odpowiem? ;:108
Jestem zbieraczem.Tylko nie złomu a kwiatów ogrodowych. Są na forum osoby z większymi skarbami o których ja sobie mogę tylko pomarzyć,bo niby gdzie je mam kupić.W moich ogrodniczych rarytasów nie sprzedają. Ściągam z skąd się da.Czasem dobra duszami coś kupi z zagranicy.Jeżdżę na wystawy i tam też kupuje.Od babć na ryneczku,sklepy internetowe. Znam też kolekcjonerów.

Obrazek

Zawilczyk. Zamiast przyrastać to kępka mniejsza. Do przesadzenia, bo miejsce nie trafione.
Za dużo ma cienia a to roślina leśna niby.

Obrazek

Jaskier z rynku.

Obrazek

Miłek wiosenny w końcu pokazał na co go stać A wszystko to
przez ;:3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Alu, w końcu udało mi się pospacerować po Twoim królestwie i jestem pozytywnie zaskoczona tak wielką ilością cudownych, rzadko spotykanych rarytasów roślinnych.Dbasz o nie i to wielkie serce zostaje nagrodzone wspaniałym kwitnieniem. ;:138
Pozdrawiam i pięknej pogody życzę. ;:3
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Przeszłam cały ogród i jestem pod wrażeniem ilości kwitnących roślinek ;:180 ;:180 ;:180
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”