Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Byłaś na święcie azalii ;:oj Zazdroszczę, wybierałam się ale nie wyszło niestety. Przynajmniej zdjęcia sobie u ciebie pooglądam. Wrażenia niesamowite ;:180

doczytałam że byłaś w czwartek, a święto było w sobotę...ale to nie zmienia faktu że widoki zapierające dech.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu gdzieś mi zniknęłaś ,ale dobrze ,że zajrzałaś do mnie :D
Fajne miejsce odwiedzilaś zazdroszczę ,Ja ciągle wybieram się do Powsina i nie mogę dojechać ;:306
Róże masz piękna . ;:333 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękną wycieczkę miałaś, w takim ogrodzie faktycznie można wypocząć.
Zebrałaś pierwsze poziomki i jagódki.... ;:63 .....to świetne smakołyki dla podniebienia.
Też podjadam swoje to wiem.
Każda wizyta w ogrodzie skutkuje podjadaniem. :D
Grażyna.
kogro-linki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu no ślicznie ;:108 Zarówno w twoim ogrodzie jak i w tamtym ;:215 Mój jeden powojnik się obudził ;:138 Teraz czekam na jeszcze na dwa ;:224 Andromedę też mam, objawiła się w tamtym roku, po tym jak zapomniałam już, że w ogóle taki kupiłam... Próbowałaś ją przesadzić? Ja tak miałam z Danielem Deronda, w końcu przesadziłam w inne miejsce i w tym roku już niedługo będzie kwitł :heja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczna wycieczka, Kasiu. ;:215
W Twoim ogrodzie też kolorowo. ;:63 ;:63 Niemal jak w arboretum. ;:32
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ło matulu! Jak tam kolorowo!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Oj widzę, ze jaśminowiec zaczął!!! Uwielbiam jego zapach! U mnie przewiesił się od sąsiada zza płota i w zasadzie cały krzew jest u mnie ;:306 Pachnie jak się przechodzi ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Sylwio ta róża też nas zaskakuje, bo jeszcze 4 lata temu myśleliśmy, ze zmarzła całkiem i nic tam nie rośnie. Chyba dlatego tak wcześnie zakwitła, bo jej tam cieplutko od ściany :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jolu ja do Rogowa już od dłuższego czasu sie wybieram i wybrać się nie moge... Tym razem rozegrałam to sprytnie - najpierw namówiłam znajomych, a potem powiedziałam rodzinie, ze znajomi sie wybierają i chcą tam razem z nami pojechać. No i nikt nawet nie pisnął :tan Ale tak sobie myślę, że za miesiąc trzeba znowu akcję przeprowadzić :D

Alu dobrze, ze się u kogoś pochwaliłaś nowym wątkiem :D A do Powsina to i ja się wybieram i to od wielu lat. Do ogrodu botanicznego zresztą też...

Grażynko są tam dobrze przygotowani - wszedzie sa ławeczki, zakatki z leżankami, hamakami, altanki. Zabierasz kosz piknikowy, książkę i cały dzień masz z głowy :D A podjadać w sumie to ciagle co jest - jak nie sałata i rzodkiewka, to rośnie u mnie pełno szczawiu - daję go nawet gościom na wynos ;:306

Małgosiu Andromeda jest trzeci sezon w tym samym miejscu, ale może faktycznie spróbuję ją przesadzić. Super, ze Twój się obudził - jest szansa i dla moich :D

Lucynko muszę jak najczęściej powtarzać, bo siedzi się cały czas w domu, a naprawdę warto, bo wiele ciekawych rzeczy można zobaczyć. Faktycznie w ogrodzie robi się coraz bardziej kolorowo. Wsciekam się tylko na piwonie - to że mam takie co posadziłam 5 lat temu i do tej pory nie raczyły zakwitnąć, to już sie przyzwyczaiłam. Ale widzę już, ze nie zakwitną też takie, które w zeszlym roku kwitły :evil:

Dorotka - zdjęcia tego nie oddają. Ale nawet naszych mężów zatkało jak doszli do tej alei azaliowej (a oni to raczej z tych szkodnych). No i ten zapach... ja nigdy nie przypuszczałam nawet, ze azalie potrafią tak pachnieć ;:oj

Miłko na razie jest tylko kilka kwiatuszków, ale zapach już się niesie :tan W zeszłym roku efektu nie było, bo rok wcześniej mój eM postanowił potraktować go jak żywopłot i poprzycinał - od razu kwitnienie było dużo gorsze. A w tym roku szykuje się niezły pokaz. Aż żal będzie mi go wykopywać...

zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Przepiękne clematisy ! Ja na razie nie mam sukcesów w ich uprawie ale się staram ;:223 ;:223 ;:223
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Wpadłam podziwiać :). Super wycieczka, może masz więcej fotek?
Dużo u Ciebie fajnych roślinek.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dasz wiarę że ja koło tego arboretrum przejeżdżam dwa razy w tygodniu i byłam tam ostatnio wiele, wiele lat temu? Nigdy nie mam czasu żeby podjechać. ;:223
Pięknie Ci kwitną powojniki. Ja liczę, że Pillu wreszcie w tym roku zakwitnie pełnią kwiatów. Bo co roku ładnie kwitnie ale nie pełnie.
Proteus miał takie ładne duże pąki a ja przy pieleniu skróciłam wszystkie jego pędy do ziemi prawie ;:223 . Ale się wściekłam.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Skalniaczek super..roślinki też. ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przepiękne klematisy ;:138 mnie się one jakoś nie wiodą :( super skarpa z kamieniami, goździkami...pięknie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Właśnie przymierzam się do clematisów, od zeszłej jesieni mam jednego, zamówiłam jak sadziłam żywopłot, na razie urósł 20cm i zaczął zastanawiać ile gałązek wypuścić, a jest baaardzo niezdecydowany, a ja czekam na niego i zastanawiam się, które są dość wytrzymałe, żeby na ściernisku rosnąć? :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Zbyszku cierpliwości - po prostu musisz trafić na swojego. Ja na przykład mam jednego bylinowego już 4 rok i jeszcze nie widziałam na nim ani jednego kwiatka.... ;:224

Iwonko - mam jeszcze pare fotek - potem zdechła mi bateria w aparacie... ;:223

Madziu też długo tam się wybrać nie mogłam, a w sumie daleko nie mam. Mam zamiar wybrać sie za miesiac - tylko lepiej do zakupów się przygotuję, bo w tym ich sklepiku jakoś te rośliny nie rzucają się w oczy, więc musze zrobić listę na podstawie asortymentu zamieszczonego na stronie... ;:108 Szkoda Twojego Proteusa. U mnie właśnie Proteus przez 2 lata pokazywał pojedyńcze kwiaty i dopiero w tym roku dał pokaz :D

Marta dzięki ;:180

Karolka ale Ty za to masz Gizelkę, derenie cudne i inne krzewy ;:167 A ja już w tym roku jedną różę zabiłam.... ;:224

Malwinko clematisy są bardziej wytrzymałe niz nam się zdaje :D

i kilka zdjęć z Rogowa:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”