Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu pewnie zapomniałaś zrobić zdjęcia domkowi no chyba, że nie nadaje się do pokazania :oops:
Kawkę poranną niestety piję w domu, bo wtedy grasuję po FO a na tarasie zasięg gorszy. Wieczorem niestety zimno i pamiętam rok temu długo nie dało się posiedzieć wieczorem, bo mimo ciepłego dnia temperatura spadała ;:222
Pielenie odstawione bo grządeczki czyściutkie ;:215 Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

pela11 pisze:Zeniu ,a Tobie chyba już lepiej po chorobie bo Ci jakieś amory chodzą po głowie .

Elu
...no wiesz ;:oj , w tym wieku..już się wyamorowałam. ;:306 . Działka mnie uzdrowiła, jeszcze tylko parę wyników na które czekam i będzie dobrze. :uszy. Podpory ja bym przemalowała na biało. Będą pasowały do tych co już masz. ;:108
pela11 pisze: Na obeliski muszę jeszcze czekać cały tydzień ale mam nadzieję że ostatni bo inaczej mnie coś trafi ze złości
Elu..tylko spokój cię może uratować, mnie trafiało aż się pochorowałam. :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ,Nie zapomniałam o zrobieniu zdjęcia domku .Nie jest to willa ale zwykły mały wiejski domek i nadaje się do pokazania o ile zrobię porządek na tarasie bo bałaganu to się wstydzę .Ponieważ syn rozstał się z partnerką ,wszystkie swoje rzeczy zaczoł zwozić do domku i teraz trzeba zrobić z tym porządek .Do tego przybyło sprzętu ogrodowego i to wszystko mieści mój taras .Po majówce jest już lepiej ,ale jeszcze trochę pracy jest ,więc proszę o jeszcze trochę cierpliwości z Twojej strony . Zazdroszczę że masz opielone bo u mnie pracy moc ,niestety i do tego jeszcze wiele przeróbek na rabatach .Mam nadzieję że do końca maja pozbędę się konarów po wycince i będę mogła obsadzić cały przód ,przesunąć całą rabarę która jest tymczasowa i idzie od furtki ,zrobić wtedy również nową ,białą rabatę i poprawić trawnik z przodu .Sama więc widzisz że wszystko musi iść po kolei bo inaczej jedno blokuje drugie .Ponadto trzeba mieć na uwadze możliwośc i terminy przesadzania roślin .Mam czas przez cały ten sezon ,a ile uda mi się z tego zrobić to zobaczymy .Pozdrawiam Cię serdecznie i ciepłych wieczorów i poranków Ci życzę . ;:167

Zeniu ,podobno amory i miłośc nie znaja ograniczeń czasowych . Masz rację że tylko spokój może mnie uratować ,chociaż to już końcówka mojej cierpliwości .Dałam ostatnią szansę .Obeliski będę malowała jednak na czarno ,bo w ogrodzie będą też pergole drewniane no i ławeczka ,więc nie chcę za dużo sieczki .Ściskam ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nie zapomnij wtedy wypić też za nasze zdrówko :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu kiedy ja właśnie lubię wiejskie domki, a pałace ;:oj pałace są dla pseudo księżniczek ;:306 Poczekam spokojnie!
Kochana ile ja mam zakątków nie do pokazania i skrzętnie omijam aparatem :D ale mam miejsca swoje ulubione i tam mogę swobodnie fotografować....no chyba, że podagrycznik wlezie w obiektyw ;:306 Trzymaj się i pracuj spokojnie, a synowi życz tej jednej jedynej ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich po ogrodowych zmaganiach :wit .Jak zwykle wróciłam ledwo żywa ale upał utrudniał pracę .W sobote kupiłam 2 głogi , wiśnię Burgundy i Jarząba omszonego plus maki i parę innych bylinek .Trzeba to było posadzić i parę innych roslin czekających w kolejce .Do tego przyszły rośliny od koleżanki z naszego forum , więc roboty dużo . W niedzielę sprzątałam przed posesją resztki z wycinki i wywiozłam 8 taczek szyszek i drobnych gałezi do spalenia . ;:oj .Momo że posmarowałam sie trzydziestką to i tak słońce mnie przypaliło i to solidnie . Na przyszły tydzień została mi do posadzenia wiśnia i jarząb o ile wyrwiemy korzenie .Nie mam pojęcia kiedy uda sie zacząc budowę domku ogrodowego bo to też piorytet.Tak będzie chyba cały sezon ,praca praca i tylko praca . ;:145 .Chciałaś babo no to masz .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu...znowu tyle nowych roślinek nazwoziłaś, nie odpoczniesz a ławeczka aż prosi się aby na niej posiedzieć. ;:224 Wiem, wiem..jak się tyle nagromadziło to trzeba sadzić. ;:oj Dziś wróciłam ze swego rancza , pozałatwiam sprawy u p. doktora i hajda z powrotem na działkę póki nowe chwasty nie narosną to troszkę odpocznę. ;:108 . Działka to chyba jedyne miejsce gdzie nie da się nudzić. :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu ,mam dla Ciebie obiecane zdjęcia różnych odmian pigwowców .Pierwszy to ten o pokręconych pędach .Na zdjęciu trudno to ująć ,ale się starałam . Pozostałe to : kwitnące na morelowo ,biało i czerwono .Nie są to wszystkie odmiany bo jest tego sporo . Na ogród jadę oczywiście w sobotę i nareszcie nie zapeszając mają przyjechać obeliski .Ponadto mamy wyciągać konary więc będę mogła dalej obsadzać przód bo głogi już posadziłam .No i dojedzie moja nowa ławeczka .którą trzeba skręcić i naolejować i ciekawa jestem kiedy synek mi to zrobi ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sporo na weekend planów,ja nie planuję bo zapowiadają pogorszenie pogody :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu to Twoje pigwowce? cudne uwielbiam je. Takich o pokręconych gałązkach na oczy nie widziałam, bo o kolorowych kwiatkach to sporo. Był kiedyś u mnie przy prazy taki żywopłot z pigwowców i każdy miał inne kwiatki. Wzięłam nawet patyki ale żaden się nie przyjął, nie wiedziałam wtedy że tak łatwo rozmnaża się je z nasion. Któregoś dnia poprawiali chodnik pigwowce wycięli i wywalili ;:223 Ławeczkę też zamówiłaś :?: ja ciągle jestem na kupnie ;:306 No to pogody na weekend ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu...dzięki za zdjęcia pigwowców. ;:168 . Takiego o poskręcanych listkach podobnie jak Marysia na oczy nie widziałam. ;:oj . U mnie tylko taki pospolity kwitnący na czerwono. Niecierpliwie czekam na twoje obeliski, choć wiem że na pewno będą ładne. Z ławeczką pewnie nie ma pośpiechu, przy takich planach coś mi się wydaje że nie będziesz miała kiedy na tej ławeczce posiedzieć czego ci jednak życzę. :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,tak ,to są pigwowce ,które mam na ogrodzie ,z tym ze zdjęcie białego i morelowego jest specjalnie robione u mojej koleżanki od której zresztą mam większość pigwowców bo u niej jeszcze kwitną a chciałam pokazać Zeni ile jest różnych odmian tej rośliny .Tego o pokręconych pędach praktycznie w Polsce nie znajdziesz bo ten egzemplasz przyjechał aż ze Stanów . Ja dostałam od niej odrosta z korzenia ale jeżeli łatwo się rozmnaża z nasion to nie ma problemu i wysieję ,tylko powiedz kiedy i czy trzeba mrozić nasiona .Owocu jest z niego dużo co roku bo robię soki .Mam jeszcze inne odmiany o różnych kwiatach .

Dorotko ,na szczęście nie będzie zimno ,a że chłodniej to ja nawet wolę bo w upał nie da się nic zrobić w ciągu dnia .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Albo wyślę nasiona ,nie ma problemu Marysiu.

Witaj Zeniu ,Jeszcze 2 fotki tego pokręconego .W naturze jest to widoczne ,na zdjęciach gorzej .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu , przepiękny jest ten pokręcony pigwowiec. ;:oj (czy ja też mogłabym prosić o kilka nasionek? :oops: )

Ja mam taką akację i faktycznie trudno jej zdjęcie zrobić a powyginane gałązki bardzo ładnie widoczne są w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu ja też pooglądałam i śliczny jest jak wierzba pogięta skrzyżowana z pigwowcem :D Ja dostałam od koleżanki owoce pigwowca parę lat temu i robiąc z niego nalewkę pestki zostawiłam. Wysiałam i wyrósł las pigwowców po paru latach zbieram dorodne owoce, ale nie wiem czy na wszystkich takie będą. Tu chodziło o owoce, nie wiem czy wszystkie cechy powtarzają. Trzeba dobrze wysuszyć i do lodówki na jakiś czas, może sianie na zewnątrz też byłoby skuteczne :?: Niestety pestki z biało kwitnącego albo były niedojrzałe (owoc zielony chociaż duży) nie wykiełkowało nic ;:185 Czyli to też może być warunkiem owoc musi dojrzeć na krzaku. Ufff !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”