Witaj Gosiu w swym różanym królestwie
Spaceruje u Ciebie juz od dłuższego czasu , podziwiając przepiękne okazy róż i kompozycje rabat
Jestem też pod wrażeniem Twojej wiedzy i chęci dzielenia sie nią na forum

i oczywiście podziwiam żelazną ," profesjonalną " konsekwencję w zapewnieniu bujnego rozkwitu roślinom ( nie mogę się niestety oprzec , by jak najszybciej zobaczyc kwiat nowej zdobyczy

)
W tworzeniu rabat różanych kierujemy sie podobnymi "wytycznymi " - ogród mam wielki więc grupuje róże w różnych odcieniach na osobnych rabatach .
Nabawiłam sie kompleksów widząc Twoje dorodne , o lśniących liściach okazy róż - musze więcej troski poświęcic swoim podopiecznym
Just Joey jest cudowna - zawsze o niej marzyłam ,ale teraz wiem ,że w moim zimnym ogrodzie marne ma szanse na przeżycie
Bardzo spodobała mi się Romanze - uwielbiam takie półpełne róże o pofalowanych płatkach
i Creme Brulee- za ciepły kolor i zdrowotność - i oczywiście wiele innych ....
Przy opisach róż nie podałas cechy - trwałość kwiatu - osobiście bardzo irytują mnie odmiany , których kwiaty osypują sie po 2 - 3 dniach - czy któraś z Twoich ślicznotek ma tę ułomność
Ta środkowa z Twoich NN w tym ciepłym różu to Rosa 'Astrid Lindgren' - Poulsen, Dania 1981 - baaardzo ją lubię