Madziu,mam nadzieję,że szybko coś zakwitnie. Mam niedosyt zielonego i wszystko na szaro widzę,więc i nastrój w szarawy się zmienia.
Ale tak mocno to tylko czasami,przeważnie jest dobrze
Dołów pod rośliny nie kopię,teraz tylko dołki,na spód obornika trochę,ziemia i wsadzam
A wesoło to na pewno będzie...
Jak się zorientowałem że w moich planach akacja różowa zostanie przerośnięta słonecznikiem a klon dzielżanem
Bea,kup sobie paczuszkę nasion,w każdym ogrodniczym są.Nawet od Legutki wschodzą.
Te dwa to najpopularniejsze kolory,inny żeby wyrósł trzeba mieć szczęście.
Wschodzą łatwo i szybko,po 2 tygodniach widać już kolor.Rosną bez problemu.
Ale sadzonki też są,po 4zł ja kupowałem rok temu.
Zorientowałem się,że wizja dziełżanów podsadzonych niższymi np. nachyłkami i bodziszkami jest ładna,tylko że-rabata za wąska i ładnie mi to zdominuje ogród
No bo jak one mogę mieć po 1.5 metra,a choinki mają 2.5... To znaczy będzie chaos jak zwykle po mojemu
A nuż będzie ładnie...
Wczoraj mgła z przymrozkiem
Musicie przyznać że nawet płot może ładnie wyglądać
Dzisiaj znowu przymrozek,za to potem 4 stopnie i bez wiatru,odczuwalne przyjemne ciepło i wiosenny zapach,czyli przedwiośnie ogłaszam
Jak zechce mi się pobawić to usunę linie energetyczne
Nasionka przetrwały,broń mnie łopato
Jak mi wszystkie tulipany które posadziłem nie wyjdą
Tutaj 60 sztuk botanicznych,będę liczyć,niech no który nie wyjdzie
Coś za duże odstępy

Tulipan powinien być co 5cm,niby botaniczne też sadzone tylko,wnioskuję po małych cebulach,więc-gdzie one?
W rowie woda,w rowie lód,pod lodem żaby,za rowem wiosna
No a hosty powariowały...
A tutaj było kilka krokusów ale łodygi pogniły.
Za to wsadzone było coś białe,czyli niby czosnek niebieski.Tylko że to ewidentnie na czosnek nie wygląda