Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Potwierdzam, godecja. U mnie też rośnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś pewnie motyczką czyścisz rabatki ...no to i wyciupałaś biedaczkę ;:306

Zosiu nasionka kupidynka kupiłam zima i wysiałam wczesną wiosną, a już kwitnie. Poczytałam to jest on trudny do usunięcia, chociaż zimą w ciężkich ziemiach gliniastych może wyginąć. Dziękuję za nazwę i czytam że godecja jest jednoroczna :wink: no to trzeba zebrać nasionka!

Znowu leje i grzmi ;:oj
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Motyczką? Ja to bym ziemię wypieliła z kosmosu ;:oj
Gołymi rękami pielę bo jak to inni mówią za szybka jestem do wszystkiego...
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Znów na dobranoc ugościłaś nas przepięknymi liliowcami ;:333 ( i nie tylko)
Godecja jest chyba rośliną jednoroczną :?: A czy to co nazwałaś pszenżytem mnie przypomina jęczmień, ale znawcą nie jestem :oops:
Pozdrawiam życząc dobrego tygodnia ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Tak, to jęczmień.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, urzekło mnie zdjęcie zboża z chabrami, przecudowne. Mogę sobie skopiować, no przecudowne. ;:180
Róże, te czerwone, pokazałaś pięknie, też się zachwyciłam ich kolorem.
Zresztą Ty same rarytasy pokazujesz, aż czasem słów brak.
Jestem często, ale jak to pisze Jagoda, często w tym milczącym miasteczku.
U mnie burza jest, raz blizej, raz dalej, ale tego deszczu to, jak na lekarstwo.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Hibiskus już kwitnie a mój ma dopiero liście .Sam się wysiał między kamieniami i biedny bez towarzystwa.Marysiu masz może nasiona tej białej szałwii jest cudna .U mnie sieje się tylko trójbarwna .Godecję wysiałam wiosna ,ale chyba nasiona były stare i nic nie wykiełkowało.Calutki dzień grzmiało błyskało ,trochę pokropiło , a dopiero teraz lunęło porządnie bez grzmotów i błysków fleszy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marysiu a czy Twoja belamkanda już zimowała? Bo mi w zeszłym roku pięknie kwitła, ale po zimie zniknęła. Zostawiła dużo nasion i ładnie wzeszła, ale skoro w pierwszym roku nie kwitnie i tak kiepsko się przechowuje to marne szanse na kwiaty z własnego chowu...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Marysiu,u mnie też polewa teraz ,dopiero teraz ,wczoraj i przedwczoraj ani kropli nie spadło ,o dziesiątej pierwsze krople poleciały i do tej pory z przerwami po trochę pada ,ale ziemia bardzo sucha i mogło by padać spokojnie całą noc,łan zboża przepiękny,ale i Twoje liliowce cudne,fajny też ten hibiskus jednoroczny ,ale nie chce mi się bawić jednorocznymi,wczoraj mnie nie było ,bo byli goście i późno poszli,muszę kończyć bo znowu idzie burza i trzeba wyłączyć sprzęt,trzaska piorunami okropnie,pozdrawiam , buziaczki i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

:wit Marysiu jaki duży rośnie hibiskus jednoroczny??? masz może fotkę całego krzaczka???
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Tak sobie myślę, czy kurki już na wybiegu.Pada drobny deszcz i chyba nici z plewienia. ;:145
Marysiu piękności pokazujesz i taką ilość że trudno się w tym odnaleźć ;:138
Dzisiaj będę pobierała nauki na kursie "pierwszej pomocy",, ciekawa jestem co załapie a świadectwo też będzie. ;:306 Klub działa, sierpień będzie wolny. :heja
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu! wczoraj burza spowodowała awarię i prądu nie było. No to się przynajmniej wyspałam i dzisiaj wcześniej zaczęłam działalność ogrodowo-internetową Obrazek

Aguś to szkoda że nie mieszkasz bliżej :oops: u mnie ziemi do pielenia Obrazek ale Ty też masz jej sporo :lol: A wiesz moja była szefowa mówiła zawsze, że pośpiech wskazany tylko przy łapaniu pcheł! Więc zawsze pomyśl co pielisz :uszy

Ewuniu no widzisz jak ja się znam na rolnictwie ;:202 jęczmień powiadasz, postaram się zapamiętać Obrazek Dziękuję! Obrazek Tak wyczytałam że godecja jest jednoroczna, a szkoda bo ma śliczny kwiatek podobny do azalii. Może uda się zebrać nasiona.

Aguś no to jestem mądrzejsza ;:180

Dorotko oczywiście że możesz! ja też kopiuję wiele zdjęć na tapetę i zmieniam co jakiś czas ;:333
To normalne, że nie zawsze się pisze a jedynie czyta i ogląda zdjęcia, a czasem w trakcie czytania coś ciśnie się na usta żeby dodać i nie ma w tym nic nienormalnego, wystarczy porównać ile wejść a ile postów ;:219
U mnie wczoraj wieczorem dolało, dogrzmiało i dowiało... Tylko niech się nie przyzwyczaja Obrazek

Jadziu nie wiem czy jeszcze mam czy miałam, a miałam na pewno, bo u mnie jedynie ta się wysiała, kolorowa rosła w innym miejscu i ani jednej rośliny nie ma. Hibiskusa robię rozsady od dwóch lat i też sam się nie wysiewa. W tym roku nasiona były zebrane w dobrym momencie i mam sporo roślin ;:215 Oczywiście nasiona białej szałwii będę zbierać.
U mnie przez parę godzin było pełne widowisko, aż z powodu braku prądu zamknęłam okno żeby nie słyszeń i zasnęłam ;:19

Kasiu belamkandę mam trzeci rok czyli dwie zimy za nią i jest! Pierwszy rok dostałam nasiona od koleżanki z FO posiałam w marcu i w lecie już kwitła, w tym roku miałam jeszcze nasiona a ja tak nie lubię wyrzucać, to posiałam później i raczej nie będzie kwitła ;:185 Z tych nasion wysianych samoistnie nie będzie kwiatów w tym roku i jak nie wyplewisz to będą za rok Obrazek

Martusiu u mnie ziemia porządnie podlana i trzy beczki z czubkiem, chociaż wczoraj do tunelu zawiozłam wodę z beczek i konewką podlewałam :D Część liliowców da się podzielić to masz jak w banku! Upały są tak duże że w tunelu jest bardzo wysoka temperatura i ziemia wysycha szybko, ale dzisiaj jakby zelżało Obrazek Dobrego dnia i ściskam Obrazek

Aniu hibiskus to nie krzaczek tylko jednoroczna roślinka w wysokości ok 30 - 40 cm. Zrobię później zdjęcie ale jest to typowy jednoroczny kwiatek.

Irenko staram się zwlec o 5.30 i otworzyć, a niektóre już z niecierpliwości tupią pod drzwiami Obrazek
U mnie dzisiaj nie pada, ale chmury szczelnie zakrywają niebo ;:222 Patrz a może coś dojrzysz ;:168
No to z Tobą warto chodzić bo można się czuć bezpiecznie Obrazek Czyli w sierpniu nudzisz się? Obrazek

Dobrego dnia i tygodnia :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cieszę się że burza nie narobiła większych szkód, bo w mojej okolicy było nieciekawie , na szczęście u mnie bez strat. Chyba musze ograniczyć oglądanie forumowych ogrodów bo miejsca mam mało, a już kombinuję czy nie dałoby się posadzić żurawiny pod borówkami bo i to i to kwasoluby gorzej z wilgocią ( muszę pomyśleć) :;230
Godecję siałam w innych latach, ale nie byłam zadowolona ,dużo zielonego, mało kwiatów , może w złym miejscu posiałam :?:
co nie znaczy ,ze kwiatek brzydki ale mi nie pasował.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu to dobrze że przynajmniej Ciebie ominęło bo czytałam u innych nie było tak wesoło :wink: Żurawina to zabawa, bo nie pojesz jej ale ładnie wygląda, kiedyś pod wpływem Roku w Ogrodzie założyłam poletko niewielkie i jest. Trzeba dbać bo inaczej nic z tego nie ma. Czyli kwaśny torf i woda!
Może godecja miała dużo liści, a mało kwiatów bo masz glebę zasobną w azot a wtedy rośliny idą w liście :D U mnie jedna sierotka rośnie ;:306
Pogoda dziwna, wietrzna jak wyszłam w bluzce na ramiączkach zimno jak ubrałam cienką w rękawami za gorąco ;:oj
Ważne, żeby już burz nie było ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Za nasionka szałwii będę wdzięczna ;:196 bo z tych sklepowych to nie wiadomo co wyrośnie, a to roślinka niewymagająca .Mogę dać Ci w zamian białego Hyzopa oczywiście sadzonkę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”