Zawsze za krótkie lato cz. 26
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26
Potwierdzam, godecja. U mnie też rośnie.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aguś pewnie motyczką czyścisz rabatki ...no to i wyciupałaś biedaczkę
Zosiu nasionka kupidynka kupiłam zima i wysiałam wczesną wiosną, a już kwitnie. Poczytałam to jest on trudny do usunięcia, chociaż zimą w ciężkich ziemiach gliniastych może wyginąć. Dziękuję za nazwę i czytam że godecja jest jednoroczna
no to trzeba zebrać nasionka!
Znowu leje i grzmi

Zosiu nasionka kupidynka kupiłam zima i wysiałam wczesną wiosną, a już kwitnie. Poczytałam to jest on trudny do usunięcia, chociaż zimą w ciężkich ziemiach gliniastych może wyginąć. Dziękuję za nazwę i czytam że godecja jest jednoroczna

Znowu leje i grzmi

- witch
- 1000p
Motyczką? Ja to bym ziemię wypieliła z kosmosu
Gołymi rękami pielę bo jak to inni mówią za szybka jestem do wszystkiego...

Gołymi rękami pielę bo jak to inni mówią za szybka jestem do wszystkiego...
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór Marysiu
Znów na dobranoc ugościłaś nas przepięknymi liliowcami
( i nie tylko)
Godecja jest chyba rośliną jednoroczną
A czy to co nazwałaś pszenżytem mnie przypomina jęczmień, ale znawcą nie jestem
Pozdrawiam życząc dobrego tygodnia

Znów na dobranoc ugościłaś nas przepięknymi liliowcami

Godecja jest chyba rośliną jednoroczną

Pozdrawiam życząc dobrego tygodnia

Ewa
- witch
- 1000p
Tak, to jęczmień.
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, urzekło mnie zdjęcie zboża z chabrami, przecudowne. Mogę sobie skopiować, no przecudowne.
Róże, te czerwone, pokazałaś pięknie, też się zachwyciłam ich kolorem.
Zresztą Ty same rarytasy pokazujesz, aż czasem słów brak.
Jestem często, ale jak to pisze Jagoda, często w tym milczącym miasteczku.
U mnie burza jest, raz blizej, raz dalej, ale tego deszczu to, jak na lekarstwo.
Pozdrawiam serdecznie.

Róże, te czerwone, pokazałaś pięknie, też się zachwyciłam ich kolorem.
Zresztą Ty same rarytasy pokazujesz, aż czasem słów brak.
Jestem często, ale jak to pisze Jagoda, często w tym milczącym miasteczku.
U mnie burza jest, raz blizej, raz dalej, ale tego deszczu to, jak na lekarstwo.
Pozdrawiam serdecznie.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Hibiskus już kwitnie a mój ma dopiero liście .Sam się wysiał między kamieniami i biedny bez towarzystwa.Marysiu masz może nasiona tej białej szałwii jest cudna .U mnie sieje się tylko trójbarwna .Godecję wysiałam wiosna ,ale chyba nasiona były stare i nic nie wykiełkowało.Calutki dzień grzmiało błyskało ,trochę pokropiło , a dopiero teraz lunęło porządnie bez grzmotów i błysków fleszy
Marysiu a czy Twoja belamkanda już zimowała? Bo mi w zeszłym roku pięknie kwitła, ale po zimie zniknęła. Zostawiła dużo nasion i ładnie wzeszła, ale skoro w pierwszym roku nie kwitnie i tak kiepsko się przechowuje to marne szanse na kwiaty z własnego chowu...
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witaj Marysiu,u mnie też polewa teraz ,dopiero teraz ,wczoraj i przedwczoraj ani kropli nie spadło ,o dziesiątej pierwsze krople poleciały i do tej pory z przerwami po trochę pada ,ale ziemia bardzo sucha i mogło by padać spokojnie całą noc,łan zboża przepiękny,ale i Twoje liliowce cudne,fajny też ten hibiskus jednoroczny ,ale nie chce mi się bawić jednorocznymi,wczoraj mnie nie było ,bo byli goście i późno poszli,muszę kończyć bo znowu idzie burza i trzeba wyłączyć sprzęt,trzaska piorunami okropnie,pozdrawiam , buziaczki i pięknych snów 

- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Tak sobie myślę, czy kurki już na wybiegu.Pada drobny deszcz i chyba nici z plewienia.
Marysiu piękności pokazujesz i taką ilość że trudno się w tym odnaleźć
Dzisiaj będę pobierała nauki na kursie "pierwszej pomocy",, ciekawa jestem co załapie a świadectwo też będzie.
Klub działa, sierpień będzie wolny. 

Marysiu piękności pokazujesz i taką ilość że trudno się w tym odnaleźć

Dzisiaj będę pobierała nauki na kursie "pierwszej pomocy",, ciekawa jestem co załapie a świadectwo też będzie.

- Maska
- Kontakt:
Witam w nowym tygodniu! wczoraj burza spowodowała awarię i prądu nie było. No to się przynajmniej wyspałam i dzisiaj wcześniej zaczęłam działalność ogrodowo-internetową 
Aguś to szkoda że nie mieszkasz bliżej
u mnie ziemi do pielenia
ale Ty też masz jej sporo
A wiesz moja była szefowa mówiła zawsze, że pośpiech wskazany tylko przy łapaniu pcheł! Więc zawsze pomyśl co pielisz
Ewuniu no widzisz jak ja się znam na rolnictwie
jęczmień powiadasz, postaram się zapamiętać
Dziękuję!
Tak wyczytałam że godecja jest jednoroczna, a szkoda bo ma śliczny kwiatek podobny do azalii. Może uda się zebrać nasiona.
Aguś no to jestem mądrzejsza
Dorotko oczywiście że możesz! ja też kopiuję wiele zdjęć na tapetę i zmieniam co jakiś czas
To normalne, że nie zawsze się pisze a jedynie czyta i ogląda zdjęcia, a czasem w trakcie czytania coś ciśnie się na usta żeby dodać i nie ma w tym nic nienormalnego, wystarczy porównać ile wejść a ile postów
U mnie wczoraj wieczorem dolało, dogrzmiało i dowiało... Tylko niech się nie przyzwyczaja
Jadziu nie wiem czy jeszcze mam czy miałam, a miałam na pewno, bo u mnie jedynie ta się wysiała, kolorowa rosła w innym miejscu i ani jednej rośliny nie ma. Hibiskusa robię rozsady od dwóch lat i też sam się nie wysiewa. W tym roku nasiona były zebrane w dobrym momencie i mam sporo roślin
Oczywiście nasiona białej szałwii będę zbierać.
U mnie przez parę godzin było pełne widowisko, aż z powodu braku prądu zamknęłam okno żeby nie słyszeń i zasnęłam
Kasiu belamkandę mam trzeci rok czyli dwie zimy za nią i jest! Pierwszy rok dostałam nasiona od koleżanki z FO posiałam w marcu i w lecie już kwitła, w tym roku miałam jeszcze nasiona a ja tak nie lubię wyrzucać, to posiałam później i raczej nie będzie kwitła
Z tych nasion wysianych samoistnie nie będzie kwiatów w tym roku i jak nie wyplewisz to będą za rok
Martusiu u mnie ziemia porządnie podlana i trzy beczki z czubkiem, chociaż wczoraj do tunelu zawiozłam wodę z beczek i konewką podlewałam
Część liliowców da się podzielić to masz jak w banku! Upały są tak duże że w tunelu jest bardzo wysoka temperatura i ziemia wysycha szybko, ale dzisiaj jakby zelżało
Dobrego dnia i ściskam 
Aniu hibiskus to nie krzaczek tylko jednoroczna roślinka w wysokości ok 30 - 40 cm. Zrobię później zdjęcie ale jest to typowy jednoroczny kwiatek.
Irenko staram się zwlec o 5.30 i otworzyć, a niektóre już z niecierpliwości tupią pod drzwiami
U mnie dzisiaj nie pada, ale chmury szczelnie zakrywają niebo
Patrz a może coś dojrzysz
No to z Tobą warto chodzić bo można się czuć bezpiecznie
Czyli w sierpniu nudzisz się? 
Dobrego dnia i tygodnia

Aguś to szkoda że nie mieszkasz bliżej

Ewuniu no widzisz jak ja się znam na rolnictwie

Aguś no to jestem mądrzejsza

Dorotko oczywiście że możesz! ja też kopiuję wiele zdjęć na tapetę i zmieniam co jakiś czas

To normalne, że nie zawsze się pisze a jedynie czyta i ogląda zdjęcia, a czasem w trakcie czytania coś ciśnie się na usta żeby dodać i nie ma w tym nic nienormalnego, wystarczy porównać ile wejść a ile postów

U mnie wczoraj wieczorem dolało, dogrzmiało i dowiało... Tylko niech się nie przyzwyczaja

Jadziu nie wiem czy jeszcze mam czy miałam, a miałam na pewno, bo u mnie jedynie ta się wysiała, kolorowa rosła w innym miejscu i ani jednej rośliny nie ma. Hibiskusa robię rozsady od dwóch lat i też sam się nie wysiewa. W tym roku nasiona były zebrane w dobrym momencie i mam sporo roślin

U mnie przez parę godzin było pełne widowisko, aż z powodu braku prądu zamknęłam okno żeby nie słyszeń i zasnęłam

Kasiu belamkandę mam trzeci rok czyli dwie zimy za nią i jest! Pierwszy rok dostałam nasiona od koleżanki z FO posiałam w marcu i w lecie już kwitła, w tym roku miałam jeszcze nasiona a ja tak nie lubię wyrzucać, to posiałam później i raczej nie będzie kwitła

Martusiu u mnie ziemia porządnie podlana i trzy beczki z czubkiem, chociaż wczoraj do tunelu zawiozłam wodę z beczek i konewką podlewałam

Aniu hibiskus to nie krzaczek tylko jednoroczna roślinka w wysokości ok 30 - 40 cm. Zrobię później zdjęcie ale jest to typowy jednoroczny kwiatek.
Irenko staram się zwlec o 5.30 i otworzyć, a niektóre już z niecierpliwości tupią pod drzwiami

U mnie dzisiaj nie pada, ale chmury szczelnie zakrywają niebo

No to z Tobą warto chodzić bo można się czuć bezpiecznie

Dobrego dnia i tygodnia

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu cieszę się że burza nie narobiła większych szkód, bo w mojej okolicy było nieciekawie , na szczęście u mnie bez strat. Chyba musze ograniczyć oglądanie forumowych ogrodów bo miejsca mam mało, a już kombinuję czy nie dałoby się posadzić żurawiny pod borówkami bo i to i to kwasoluby gorzej z wilgocią ( muszę pomyśleć)
Godecję siałam w innych latach, ale nie byłam zadowolona ,dużo zielonego, mało kwiatów , może w złym miejscu posiałam
co nie znaczy ,ze kwiatek brzydki ale mi nie pasował.

Godecję siałam w innych latach, ale nie byłam zadowolona ,dużo zielonego, mało kwiatów , może w złym miejscu posiałam

co nie znaczy ,ze kwiatek brzydki ale mi nie pasował.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Kontakt:
Julciu to dobrze że przynajmniej Ciebie ominęło bo czytałam u innych nie było tak wesoło
Żurawina to zabawa, bo nie pojesz jej ale ładnie wygląda, kiedyś pod wpływem Roku w Ogrodzie założyłam poletko niewielkie i jest. Trzeba dbać bo inaczej nic z tego nie ma. Czyli kwaśny torf i woda!
Może godecja miała dużo liści, a mało kwiatów bo masz glebę zasobną w azot a wtedy rośliny idą w liście
U mnie jedna sierotka rośnie
Pogoda dziwna, wietrzna jak wyszłam w bluzce na ramiączkach zimno jak ubrałam cienką w rękawami za gorąco
Ważne, żeby już burz nie było

Może godecja miała dużo liści, a mało kwiatów bo masz glebę zasobną w azot a wtedy rośliny idą w liście

Pogoda dziwna, wietrzna jak wyszłam w bluzce na ramiączkach zimno jak ubrałam cienką w rękawami za gorąco

Ważne, żeby już burz nie było

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Za nasionka szałwii będę wdzięczna
bo z tych sklepowych to nie wiadomo co wyrośnie, a to roślinka niewymagająca .Mogę dać Ci w zamian białego Hyzopa oczywiście sadzonkę