Podlane były tylko po wysianiu. Ta widoczna wilgoć pochodzi z folii, którą chwilę wcześniej zdjęłam.
Ale kiedy zacząć nawozić? Na razie mają jeszcze składniki z ziemi. Mam biohummus w domu, trochę suszonej pokrzywy, więc ewentualnie gnojówka?ganio4 pisze:Bez NPK się nie daLaKamila pisze:Powinnam jeszcze dokarmiać czymś ? (tylko mi chemii żadnej nie proponujcie)
Będzie. Przy przesadzaniu do większych pojemników posadź głęboko. Po same liścienie.dorotas24 pisze:A co zrobić z wyciągniętymi pomidorkami? Posadziłam je do pojemników po jogurtach, ale i tak mają wystające łodygi. Czy z takich pomidorków coś będzie?
Łatwo to poznać, pomidor marnieje dosłownie w oczach, przestaje rosnąć, masz wrażenie że stoi w miejscu. U mnie dodatkowo dolne liście zaczęły żółknąć, z forum dowiedziałem się (o ile dobrze pamiętam), że to wynik braku azotu.LaKamila pisze:Aria, a po czym poznajesz że już zjadły ?
Mam tez takie wysadzone 2 tygodnie temu. Na razie wyglądają ładnie ale skąd mam wiedzieć że nie mają co jeść ?
Na pewno warto, chociażby dla zaspokojenia własnej ciekawościpouder pisze:Kupiłam w Auchan pomidorki koktajlowe o nazwie truskawkowe, smaczne, słodkie choć trochę twarda skóra i wydłubałam parę nasionek i tak się zastanawiam czy warto wysiać na spróbowanie choć jeden krzaczek. Może ktoś uprawiał, jak się uprę to go gdzieś zmieszczę ale czy warto?