Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Mam zamiar kupić jeszcze jakieś rózyczki na wiosnę.
Zastanawiam się nad Jalitah, Home&Garden, ale i Munstead chodzi mi po głowie.
A jakie róże najobficiej kwitły u Ciebie?
Będzie podsumowanie sezonu?
Gosia- Margo? postaram się podsumować ten trudny sezon? ;:108
A, na pytanie, która róża kwitła mi najobficiej?. krótko?. Marc Chagall? ;:333

Tolinka pisze:Ogólne zdjęcie moje ulubione ;:170 ale widać że po prawej stronie sporo miejsca ,co tam planujesz Majeczko?

Tolinko?. hihihi :;230 zmiany w tym wolnym miejscu już zakończone? tam nic już nie posadzę.
Nie mogę, bo za płotem rosną skyrocety, a one mają pokaźne rozmiary i korzenie? :wink:
Z mojej strony płotu zostanie wkopana pleksi żeby nie dopuścić do zadomowienia się korzeni w pobliżu moich nasadzeń.
Na korze ustawiam donice z kwitnącymi roślinami?. np. ostróżki i macierzanka ;:168
Trochę dalej mam posadzone w gruncie cztery pokaźne krzaczki róż. Żeby nie było smutno mam również zadołowane 35 litrowe donice, a w nich powojniki. Trzeba sobie radzić w tych trudnych susieckich sytuacjach. ;:170

takasobie pisze:Świetne zdjęcia! Też takie lubię!
Dzis też kończę sezon, dalie ścięło, wykopki zacząć czas! Ale to jeszcze nie koniec! Róże jeszcze są i kwitnąć będą, póki tchu im starczy :-)

Miłeczko ? takasobie czytałam, że zamówiłaś kolejne róże? :D fajnie? nie tylko dalie są piękne? :;230
Ja tak sobie żartuję, prawda jest taka, że podziwiam u Ciebie piękne kwiaty dali i zazdroszczę takiej kolekcji.
U mnie dalej ciągle............ roże i róże? hihihi...... ;:306

Iwonka1 pisze:Zarówno Anahe jak i Jalitah są na mojej liście zamówionych :tan Po Twoich zdjęciach widzę, że to moje kolejne dobre trafienie ;:138 Złapały mnie za ;:167 i nie zamierzają puścić. Już się cieszę, że im uległam ;:168

Iwonka1 ? doskonały wybór? obie są ;:167 ;:167 ? masz miejsce na kolejne zachcianki ?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tara pisze:Ogród przygotowany, wypieszczony i jak różyce mają marudzić przepięknie kwitną i tak naprawdę to każda ma miejsce reprezentacyjne. Wchodząc do Twojego ogrodu człowiek może nabawić się depresji wracając na swoje włości ale cóż taka jest uroda naszych ogródków każdy ma to coś co lubimy i tak trzymajmy :wit
Zapowiadaja szybko mróz a wczoraj widziałam niektóre różyce u mnie nie myślą o śnie zimowym.
pozdrawiam Majeczko

Aniu ? Tara? nie żartuj sobie z tą depresją?. :;230
Fakt, do czego się przyznaję, to mam hopla na punkcie mojej rabaty różanej?. reszta w ogrodzie rośnie jak chce.
Mój bzik, to róże? ciągle bym coś zmieniała? aj, tam lubię to ? ;:306

daffodil pisze:Fajnie tak wejść po przerwie i znowu oglądać Twoje cudowności.
Majeczko aż trudno mi uwierzyć, jak czytam że u wielu z was mróz już rozprawiał się z kwiatami. A u nas jeszcze nie - dalie kwitną, że o różach nie wspomnę... Mój Graham Thomas kwitnie po raz trzeci ;:202 (kilkoma kwiatkami, ale zawsze).
Z niecierpliwością czekam na Twoje coroczne podsumowanie - bardzo lubię Twoje oceny i komentarze. Majeczko, a ja żadnej róży nie kupiłam - uwierzysz? Bo mnie samej trudno ;:224
Serdecznosci z południa ;:196

Asiu ? daffodilku ? czas pozamiatać po kolejnym sezonie? ;:108 ja już zaczęłam.
Postaram się bardzo krótko podsumować ten sezon? ;:204
Nie ? ;:oj nie kupiłaś żadnej róży?. w takim razie ja wyrobiłam plan?. za nas dwie? hihihi.. ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Ależ wspaniałe kolory ;:oj Lacre wygląda jakbyś jej liście napastowała ;:306 Zielone, świeżutkie, błyszczące.

Aprilku? hehehe ;:112 no pewnie pucowałam listeczki do zdjęć?. ;:113 . a na poważnie mam zdrowe róże. ;:109
Jak coś mi podpadło, to wiesz! co zrobiłam?. ;:110 ja nie toleruję chorych zdechlaczków? ;:111
;:196

Na poprawę humoru ?. proszę kilka zdjęć jeszcze zanim zmarzły.

Spirit of Freedom ;:333 ;:167
Obrazek

DICEwy ;:167
Obrazek

Marc Chagall ;:167
Obrazek

Obrazek

Abbatiale de Pontigny i Marc Chagall ;:167
Obrazek

Rosomane Janon ;:167
Obrazek

Lacre :D
Obrazek

;:196 Postaram się napisać krótko o moim doświadczeniu z różami w tym sezonie... dajcie mi troszkę czasu ;:101
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju cuda ;:167 Teraz zimno to powklejaj jeszcze swoje tegoroczne kandydatki na podium ;:333
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ach cudne te różyczki ;:167 które pokazałaś
A kiedy zdradzisz tajemnicę co zamówiłaś w tym roku?
Jak nie chcesz całości to chociaż rąbek tajemnicy ;:79
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Maju cuda ;:167 Teraz zimno to powklejaj jeszcze swoje tegoroczne kandydatki na podium ;:333

U mnie jest już zdecydownie cieplej :;230
Aniu... z rana ptrzygotuję podsumowanie sezonu.... ;:333 , a w piątek jadę popracować w ogrodzie. :tan :tan
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Majeczko, jeszcze niedawno twierdziłam, że zupełnie nie mam miejsca :;230 Ale mam trawniki....a od czego ma się trawniki? Tak,tak, tak - od tego, żeby się ich pozbywać ;:306 No, to już zaczęłam ;:215 Dzisiaj została zakończona pierwsza :tan z prawdziwego zdarzenia, rabata różana. Lekko nie było, ale od czego człowiek ma dzieci? Oczywiście od machania łopatą ;:306 A eMa od czego? Oczywiście, że od kopania dołów :D, ale to dopiero w sobotę. Żebyś jednak sobie nie myślała, że ja nie mam nic do roboty to Ci powiem, że ja też mam swoje zadania ;:112 Otóż ja czekam...... :;230 czekam na różane panny

To oczywiście taki żarcik ;:306 Mój ogród już w dużej mierze przygotowany do zimy, jednak jeszcze ciągle dużo pracy przede mną. To czego nie zdążę zrobić teraz zrobię na wiosnę Wiadomo, że najważniejsze będą róże. Niestety już nie mam wody na działce :( Na szczęście mamy jeszcze ujęcie wody pitnej i dzisiaj przydźwigałam ;:134 200 litrów wody do beczki. Mam nadzieję, że to wystarczy na jesienne nasadzenia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewunia7 pisze:
Ach cudne te różyczki które pokazałaś
A kiedy zdradzisz tajemnicę co zamówiłaś w tym roku?
Jak nie chcesz całości to chociaż rąbek tajemnicy ;:79

Ewuniu :;230 nie da się uchylić rąka tajemnicy nie podając całości :;230

Iwonka1 pisze:Majeczko, jeszcze niedawno twierdziłam, że zupełnie nie mam miejsca Ale mam trawniki....a od czego ma się trawniki? Tak,tak, tak - od tego, żeby się ich pozbywać No, to już zaczęłam Dzisiaj została zakończona pierwsza :tan z prawdziwego zdarzenia, rabata różana. Lekko nie było, ale od czego człowiek ma dzieci? Oczywiście od machania łopatą A eMa od czego? Oczywiście, że od kopania dołów ale to dopiero w sobotę. Żebyś jednak sobie nie myślała, że ja nie mam nic do roboty to Ci powiem, że ja też mam swoje zadania Otóż ja czekam...... :;230 czekam na różane panny

To oczywiście taki żarcik Mój ogród już w dużej mierze przygotowany do zimy, jednak jeszcze ciągle dużo pracy przede mną. To czego nie zdążę zrobić teraz zrobię na wiosnę Wiadomo, że najważniejsze będą róże. Niestety już nie mam wody na działce :( Na szczęście mamy jeszcze ujęcie wody pitnej i dzisiaj przydźwigałam 200 litrów wody do beczki. Mam nadzieję, że to wystarczy na jesienne nasadzenia

;:112 masz zgraną pakę do prac ogrodowych ;:113
Iwonka czekam z niecierpliwością na Twój wątek ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 pospiesz się ... dasz radę zanim jeszcze dojadą panienki :;230
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Majka ale zamówionka ;:224 Bardzo cię proszę kochana zajrzyj do mnie ,chodzi mi o różę Mamma Mia może mi coś pomożesz ;:180
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Też trochę pozamawiałam no i oczywiście więcej niż chciałam i teraz przerażenie w oczach gdzie je wszystkie posadzę ;:oj
Między innymi:
Marc Chagall i Amelia Nothamb ;:224
Jutro sobie poczytam o Twoich zamówionych cudeńkach, dzisiaj jestem okropnie zmęczona ( cały dzień w pracy)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, ja cierpliwie poczekam na podsumowanie sezonu
Teraz lepiej jeszcze pokazuj swoje cudeńka
ładne zamówienie
Ale czemu ja się dziwię, jak ja, która miałam już nic nie kupować zakupiłam 6 róż :roll:
I mam plany na wiosnę
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Majka!!! 40 róż teraz i jeszcze coś na wiosnę?!!! ;:oj Co Ty kombinujesz??? Trawnik znika czy zrobiłaś duży eksport na zaprzyjaźnioną działkę?
4 nowych "Gołych Facetów"? Przecież masz już chyba czterech? Stara miłość nie rdzewieje i zamierzasz się w nich tarzać ;:191 czy wymieniasz rabatę pod domem?
Zdradź może nazwę używki, która daje Ci co roku takiego pałera. ;:115
Pozdrawiam
Ewa
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja myślałam, że moje 15-sztukowe zamówienie, to dużo :D Przy twoim wypada ;:oj baaaardzo blado
Ula
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam napisać krótkie podsumowanie sezonu.... ale coś mi nie wychodzi.... zaczęłam łazić po forum, a to
kończy się brakiem czasu na inne sprawy ;:170 Napiszę .... ;:333

Tolinka pisze:Majka ale zamówionka ;:224 Bardzo cię proszę kochana zajrzyj do mnie ,chodzi mi o różę Mamma Mia może mi coś pomożesz ;:180

Tolinko ;:196 zajrzałam ;:333

ewunia7 pisze::wit
Też trochę pozamawiałam no i oczywiście więcej niż chciałam i teraz przerażenie w oczach gdzie je wszystkie posadzę ;:oj
Między innymi:
Marc Chagall i Amelia Nothamb ;:224
Jutro sobie poczytam o Twoich zamówionych cudeńkach, dzisiaj jestem okropnie zmęczona ( cały dzień w pracy)

Ewuniu obie różyczki tu wymienione są ;:215 będziesz zadowolona ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Maju, ja cierpliwie poczekam na podsumowanie sezonu
Teraz lepiej jeszcze pokazuj swoje cudeńka
ładne zamówienie
Ale czemu ja się dziwię, jak ja, która miałam już nic nie kupować zakupiłam 6 róż :roll:
I mam plany na wiosnę

Gosia jak ja lubię zmiany i lubię tworzyć nowe plany... ale realizować je właśnie jesienią.... wiosna, to czas na oczekiwanie co z tych zmian wyszło ;:108
Podsumowanie będzie.... chyba przygotuję je wcześniej i gotowe wkleję, bo na to potrzeba jednak trochę czasu... ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”