Stanisław potwierdził - zaprezentowana przeze mnie odmiana to Cartouche.
Oczywiście Turca, bo są jeszcze co najmniej dwie inne o tej samej nazwie i w innym kolorze... i dużo dawniejsze...
Z pierwszego tegorocznego zakupu dalii u Stanisława kwitna mi obecnie Ferncliff Tango i Treby Dainty (chociaż nie nie jestem pewna, czy są takie same, jak w katalogu):
Witam Panie Stanisławie,w tamtym roku zamówiłam dalie Ben Huston,ale nie byłam pewna czy nia jest,i zamówiłam ja kolejny raz,teraz obie sie rozkwitają a każda wygląda inaczej.
Jest bardziej czerwona.
ta jest z tamtego roku.
Wanda Capella.
Dagmaro,
na pierwszym zdjęciu jest Autumn Sunburst (nr 154), na drugim nie wiem, jaka to odmiana, ale to nie jest Ben Huston, bo Ben jest jednak w kolorze pomarańczowym, a nie różowym...
Rosomak - w miejsce Twojego pytajnika podstawiłabym odmianę Kageboushi, ale może też być jeszcze coś innego - za mało podałeś szczegółów, np. jaka jest średnica kwiatu...
Mingus Joshua piękna - jakoś nie mam do niej szczęścia...
Alu,
myślę, że to Coriallo Furioso, ale nie jest jeszcze w pełnej krasie, poczekajmy, aż rozwinie skrzydła...
U mnie zaledwie parę się rozwinęło, np. Ursula Klukova
Gabrielu,
za każdym postem coraz bardziej podziwiam nie tylko Twoje piękne dalie, ale piękny ogród i niezwykle udane daliowe kompozycje
Wyrazy uznania - jeszcze więcej fotek proszę - na pewno w nie tylko swoim imieniu...
vimen pisze:Wreszcie i u mnie zakwitła pierwsza dalia od p.Stanisława i od razu mam problem, bo miała zawieszkę z nr 160, a tymczasem to śliczna anemonowa dalia.
Pogrzebałam trochę i nie bardzo mi pasuje Platinum Blonde - czy to jednak nie będzie Freya?s Paso Doble?