Elizabetka po śląsku nr 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Elizabetka po śląsku nr 7

Post »

Elżuniu jak dla mnie za dużo tych suszek, troszkę robią bukiecik smutnym ;:131
Nawet nie silę się na pisanie nie po mojemu ;:306 Już się nie mogę doczekać kurek u Ciebie ;:167
Ładne gąski ;:333 dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elżunia bukszpany będą dobre, bo się nie osypią szybko i długo dekoracyjnie wyglądają.
Widziałam też w bukietach owocki mahonii, ale u mnie już je ptaki zjadły.
Ja też zapisuję się do sympatyków klubu godki śląskiej, uwielbiam słuchać takich rozmów. :D
Chociaż nie zawsze wszystko do końca rozumiem. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Eluś wyczytałam u Jadzi, że chciałabyś rutewkę orlikolistną? wysiałam mam siewki( białej i różowej) w tunelu i jak przetrwają zimę to mogą razem z rokitnikami polecieć do Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:4 Witajcie kochani. ;:168

Bea derenia niestety nie mam zasadzonego w mojej zegrodce. One nie lubią takich piaszczystych i suchych gleb bestuż nie sadza. Mam różę Terese Bugnet, która ma podobne czerwone pędy...już dołożyłam. ;:196
Maryśko suszków jest akurat tylko niezbyt wyszła mi ta perspektywa i tak to mosz :wink: Ja ;:108 możesz pisać po swoimu :lol:
Kurki na pewno bydą ale nie wiem jako odmiana...podobają mi się silki i te z opierzonymi nogami ale one to pierońsko drogi szpas i chyba wybiera kundelki kurskie. ;:306
....o teraz doczytałach o rutewce......bardzo dziękuję Maryś. ;:167

Grażko myślałach o bukszpanie ale jednak sobie go zostawia na inne święta. :wink: Mahonia jest superowo ale moja jeszcze nie nadowo sie do szkubanio.....dopiyro co posadzono. To sobie pogodomy razem czy to po śląsku czy po góralsku. :D I nie ważne czy rozumiemy.... bo liczy sie co innego....ktoś może powiedzieć towarzystwo wzajemnej adoracji ale my wiymy swoje :lol: .

Kochani życzę Zdrowych, spokojnych, radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Niech Wam się darzy i spełniają się marzenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Eluniu dziękuję i również życzę Wesołych Świąt. Za oknem mam biało i śnieg dalej pada, jak to dobrze że prognozy czasem się nie sprawdzają :D Niech Ci się darzy, a kurki kundelki też są fajne ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No patrz, Elżuniu - a ja myślałam, że takie derenie białe jak np Sibirica to wszędzie się zagnieżdżą. ;:oj
U mnie Therese jest ciemniejsza, bordowe ma gałązki. A dereń ma czerwoniuśkie, że aż miło.
Ja nie tnę tej róży, może to błąd?
Też się przymierzam do mahonii bo bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elżunia mosz recht. ;:304
Widzę twoje przegorzany i zachwycam się nimi.
Gdybyś miała jakieś nadwyżki samosiejek to piszę się na nie.
Miałam i gdzieś przepadły a teraz mi strasznie szkoda ;:145 , nie dopilnowałam i pewno poszły przekopane przy okazji innego sadzenia. ;:14
Szampańskiej zabawy, choćby i na białej sali. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko może coś Ci poradzę :D Lidzia pisała u mnie tak jak Ty o przegorzanach, że sadziła i przepadały. Zaproponowałam nasiona i przystała na nie. Posiała i ma przegorzany może i Twoja ziemia podobna do tej co ma Lidzia i przesadzane przegorzany trudno się przyjmują :lol: Nie mam niestety nasion, bo rozsypałam u sąsiada na nieużytku, ale za rok chętnie a może ma Elżbietka!
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

;:196 Eluś, wpadłam i jak zwykle chciałam przepaść bez wieści ;:131 ale muszę strasznie mocno Cię uściskać za życzonka, ;:167 Czasem takie proste sprawy cieszą bardziej niż wszystko inne. Składam Ci i ja takie najcudowniejsze na ten co nadchodzi, niech będzie pełen radości, zdrówka i wszelkiej pomyślności ;:167

Mam nasionka przegorzana węgierskiego, dla mnie samej będzie za dużo w końcu wystarczy parę roślinek, więc chętnie się podzielę....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia samych radości w nadchodzącym sezonie ;:196 Przegorzany ładne lecz potrzebują sporo miejsca którego nie mam, bo ładnie wygląda wielka kępa widziałam u Marysi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wszystkiego dobrego! ;:196
A może ja popełniłam błąd, że ścięłam wszystkie kule przegorzanu? Nie chciałam aby się zanadto nie wysiał. A teraz się zastanawiam czy odrośnie z tych sadzonek co były. Mam go pierwszy raz, na pewno teraz w suchych bukietach jest śliczny.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kochani

Niedowno pizło dwanoście
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2017 ROKU ;:167
W domu, w pracy, w przyjaźni i w miłości niechaj szczęście zawsze gości
. ;:4

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia Ciebie tyż wszystkigo nojlepszego w 2017 roku niech się darzy w zegrodce i w doma ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit
Maryśko dziękuję za życzenia. ;:196
No popatrz u mnie też dziś padze śnieg....od razu lepiej się zrobiło. A jakie stare kurki kupić żeby już od wiosny były nośne :?: . Maryśko powinnam mieć nasiona przegorzanów ale jeszcze sie upewnia.
Beatko dereń wszędzie urośnie tylko nie u mnie ;:306 Ta czerwień jest bardzo potrzebna żeby dodać koloru do szarości naokoło się panoszącej. Generalnie u róży Therese Bugnet wycinam tylko stare uschnięte pędy ale to zwykle sama róża Ci podpowie co mosz uciąć. :wink: Kawaluśtek mahonii z korzonkiem dostałam od kuzynki łońskigo roku i już się ciesza na wiosna choć z pewnością jeszcze nie zakwitnie. Beatko u mnie przegorzan się sam rozsiewa. Dostałam sadzonkę od Izabelki Chatte i odtąd już go mam bo się rozsiewa. Nie stosuję do suchych bukietów bo on się rozsypuje....trzeba by go usztywnić....ponoć lakierem do włosów to się robi ale raczej zaraz jak przekwitnie. Trzeba by to wyćwiczyć.

Grażko dziękuję za życzenia. ;:168 Dla Ciebie na pewno znojdzie sie jakoś siewka a chyba nawet pozbierałach nasionka to i będziesz miała. Przegorzany są cudne i musisz je mieć. ;:108
Aiss i ja bardzo dziękuję za życzenia. ;:196 Jest to bardzo miły zwyczaj...no i tak niewiele trzeba. ;:167 Kochana przegorzan to ja mam ale nie wiem czy węgierski :;230 ..muszę doczytać. ;:124
Jadźko zdecydowanie przegorzany są ładne i trzeba je mieć...same się rozsiewają. Jak dla mnie bomba. Dziękuję kochana za życzenia i za te śliczności co wiszą na araukarii. ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niedowno pizło dwanoście
cudne ;:167
Eluś Kochana dziękuję za życzenia i zdrowia moc Ci życzę. Pooglądałam jeszcze dzisiaj Twoje piękne róże i dodam niech Ci ogródek pięknieje ;:196 a....i niech kogucik zapieje! Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”