Parapetówki i podłogówki ... aanula :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Właśnie w tym problem,że moja też kiedyś kwitła. :roll: Może z wiekiem przestaje kwitnąć :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zrobiłam dzisiaj ze starego drucianego wieszaka /takiego z pralni/ pałąk. Wsadzę go do doniczki z hoją, oplotę ją i zobaczymy jaki będzie efekt. Może na wiosnę zakwitnie ... :roll:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

inag1 pisze:Bożenko,też niedawno dowiedziałam się o tym,że wiszące gałązki hoi nie kwitną . Bardzo skrupulatnie mojej poprzyczepałam gałązki do ściany.Widzisz jak się staram? :lol: Tylko z tymi efektami mizernie. :cry:
Ta moja dawniej stała na segmencie u góry i wszystkie gałązki zwisały swobodnie, a kwitła jak szalona, teraz ma gałązki podwiązane i nic!!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Chyba coś nie tak z tym podpieraniem... bo compacta mi zawiązuje kwiaty wisząc... :wink:
Są hoje które bardziej nadają się do powieszenia lub do formowania, wszystko zależy od gatunku :wink:
Podobno jeśli sa przycinane to bardziej obficie kwitną :wink:
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

A moja jest i stara już i zawiązuje pączki na wiszących pędach. :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Aniu, widziałam u Ciebie hoję wiszącą i kwitła 8) moja wisi i nie kwitnie :( Zobacz proszę, jaki mam gatunek ... może moja nie bedzie już kwitła ... wcale :roll:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj posadziłam następne dwa pióropusze juki :D Korzonki były już dość spore ... oba posadziłam do jednej doniczki :D

Obrazek
Obrazek

Jukowisko mam już okazałe :D jeszcze takiego nie miałam ... :roll: :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... i jeszcze moje nowości z tego tygodnia :D :D

Trzy nowe kaktusiki :D Nazw oczywiście nie znam, bo nie było etykiet ... najważniejsze, że syneczek zadowolony z kolejnych kaktusików :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Dracena ... grubosz i ... Gwiazda Betlejemska :D :D :D

Zawsze, każdego roku, Gwiazdę miałam czerwoną, więc w tym roku kupiłam różową :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Aniu,takie duże jucki ukorzeniałaś? Ładnie wygladają . Gwiazdę masz oryginalną . Ja jak co roku,kupiłam tradycyjnie :lol:
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetnie juki wyglądają masz łapki do kwiatów i ich renowacji, dracenka śliczna ale wymaga przesadzenia w normalną ziemię, grudnika nie dopatrzyłem na ostatnich trzech zdjęciach, widzę tam ale grubosza pomiędzy draceną a gwiazdeczką :D :D :D
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne te nowości :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Fajne zakupki...ten drugi kaktus mi się podoba,trzeciego mam a ten pierwszy też ładny,oglądałam go w sklepie ale w tych kudełkach nie zobaczyłabym wełnowców,gdyby się pojawiły. :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

inag1 pisze:Aniu,takie duże jucki ukorzeniałaś? Ładnie wygladają . Gwiazdę masz oryginalną . Ja jak co roku,kupiłam tradycyjnie :lol:
Inko :) z Juką to zrobiłam wieeeelkie szaleństwo :D Zajrzyj kilka stron wstecz i zobacz jak ją potraktowałam 8) Zmobilizował mnie do tego Przemo :D Wszystko robiłam według jego wskazówek i teraz mam ładne, odmłodzone juki :D Gdyby nie on dalej by męczyła się pod sufitem ... :D :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemo pisze:Świetnie juki wyglądają masz łapki do kwiatów i ich renowacji, dracenka śliczna ale wymaga przesadzenia w normalną ziemię, grudnika nie dopatrzyłem na ostatnich trzech zdjęciach, widzę tam ale grubosza pomiędzy draceną a gwiazdeczką :D :D :D
Dzięki Przemo, ale to też i Twoja zasługa, że juki mam teraz ładne :D :D :D

Dracenka już przesadzona do nowej ziemi i klimatyzuje się :D

Oczywiście, że nie ma tam Grudnika tylko Grubosz :oops: już poprawiłam 8) Przejęzyczyłam się :wink: Oglądałam u Figi różne Grudniki posadzone w jednej doniczce i zostały mi one w pamięci ... i machnęłam się przy pisaniu :wink: Wiedziałam już o swojej gafie jak leżałam w łóżku, ale ... ale ... ale 8) :oops: :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basga pisze:Fajne zakupki...ten drugi kaktus mi się podoba,trzeciego mam a ten pierwszy też ładny,oglądałam go w sklepie ale w tych kudełkach nie zobaczyłabym wełnowców,gdyby się pojawiły. :lol:
Basiu, też pewnie nie dojrzę wełnowców jak będą :roll: ale mam nadzieję, że nie będzie ich :D
Trafiłam w LM na dostawę kaktusów i miałam problem z wyborem :roll: dobrze, że tylko na trzech się skończyło... Gdybym była sama a nie z M to pewnie kupiłabym więcej :twisted: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”