Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolcia1212 pisze:O Jezu 68... ;:219 ;:219 ;:219 ;:224 ;:224 ;:224 zaimponowałaś mi. To ja ze swoją liczbą nie będę się wychylała. Jeśli chodzi o pąki to i u mnie są dość liczne. Moniko powiedz kiedy je zasilasz? Boję się że mi sie wyłożą jak je teraz dokarmię
Nie zasilam. Ja tylko daję obornik lub kompost wczesną wiosną i to wszystko.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orliki - uwielbiam ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moniś zaglądam do Ciebie często i wreszcie się doczekałam zdjęć ;:196
Pięknie się buszowato na rabatach zrobiło, kocham takie widoki.
Orliki cudne!! Też je uwielbiam, choć jakoś mało mam ich u siebie - trzeba to zmienić :wink:
Piwonii i ja nie mogę się doczekać - zarówno Twoich jak i swoich, gonię Cię z ich ilością, mam około 50 sztuk :;230
Większość z nich jednak to stare egzemplarze, jeszcze z ogródka, który zakładała moja babcia. Niestety, nie wszystkie mi zakwitną, choć i tak będzie lepiej niż w ubiegłym roku.
Czy na jednej z fotek pokazałaś kalinę angielską?
Wisteria maleńka a nieźle daje czadu ;:215
A powojnik z pierwszego zdjęcia uroczy - pamiętasz jego nazwę?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wisteria ale cudo gdzie można kupić i taka mała a już tyle kwiatów ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Cudne widoczki pokazałaś. Na rabatach robi się gęściutko ;:167
Ja też musiałam już przystopować z różami. W tym sezonie postawiłam głównie na byliny i trawki, chociaż parę ślicznotek (czyt. różyczek) pojawiło się w moim ogrodzie :D
Miłego dnia ;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale cudne masz te orliki. Pięknie i bujnie kwitną. Czy orliki się czymś nawozi?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jakie stylowe krzesełko przybyło na moim ulubionym kamiennym placyku ;:215
A orliki nasz piękne. Moje dopiero zaczynają. Nie mieszają ci się kolory?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni, nareszcie pokazałaś zdjęcia :heja Warto było czekać ;:180 Orliki bardzo urokliwe chociaż nie jestem ich fanką :wink: Za to jestem wielką fanką glicynii ;:167
Jak Ty to robisz, że brunnery masz tak dorodne i nie objedzone? Sypię ślimakolem ile wlezie, a i tak w liściach dziury :(
Z utęsknieniem czekam na kwitnienie piwonii, nie tylko u siebie :wink: ... u Ciebie też :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni ale cudowne fotki...klimat ech wspaniały ;:167
Kocham róże,ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin,piwonii,hortensji i wielu innych roślin ;:224
Orliki teraz mają swój czas,ach te drobne kwiatuszki na wysokich łodyżkach ;:108
Wisteria mnie zadziwiła,taka malutka a ja kwitnie ;:oj Długo czekałaś od momentu posadzenia na kwiaty?
Kupiłam tydzień temu fioletową,ale sprzedająca powiedziała,że będę na kwiaty czekała ze dwa lata albo i dłużej ;:303

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Cudne masz orliki ;:oj ;:oj , już nawet wyobrażam sobie jakie by z tego powstały mixy. Koniecznie posiej w doniczce, a doczekasz się oryginalnych piękności ;:108

Niestety, mimo całego podziwu dla orlików, to zdjęcie skradło moje serce i porwało moją duszę...
Alania pisze:
Obrazek
Kochana, czapki z głów ;:180
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moni! Moje orliki jeszcze się nie rozwinęły, również jestem ich wielbicielką.
Jakie roślinki wsadziłaś między kamieniami na placyku?
Pokazałaś kwitnącą kalinę, czy nie masz problemu z mszycami na niej? Ja nie mogę sobie poradzić.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Orliki masz faktycznie zjawiskowe
Machniom iryski?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jol_ka pisze:Moniś zaglądam do Ciebie często i wreszcie się doczekałam zdjęć ;:196
Pięknie się buszowato na rabatach zrobiło, kocham takie widoki.
Orliki cudne!! Też je uwielbiam, choć jakoś mało mam ich u siebie - trzeba to zmienić :wink:
Piwonii i ja nie mogę się doczekać - zarówno Twoich jak i swoich, gonię Cię z ich ilością, mam około 50 sztuk :;230
Większość z nich jednak to stare egzemplarze, jeszcze z ogródka, który zakładała moja babcia. Niestety, nie wszystkie mi zakwitną, choć i tak będzie lepiej niż w ubiegłym roku.
Czy na jednej z fotek pokazałaś kalinę angielską?
Wisteria maleńka a nieźle daje czadu ;:215
A powojnik z pierwszego zdjęcia uroczy - pamiętasz jego nazwę?
Jolu, zachęcam Cię do zakupu orlików - są przepiękne - to jedne z moich ulubieńców kwiatowych ;:167
Piwonie rosną pięknie, pąki są już ogromne i lada chwila zaczną pokazywać kolor, tylko słońca brak ;:3 Deszcz był jednak potrzebny i cieszę się, ze popadało, bo mimo chłodu było sucho. Dzisiaj zamierzam dokończyć cięcie kantów - obrzeży rabat, a to możliwe tylko po deszczu, bo inaczej nóż nie tnie równo.
Jak to możliwe, że nie wszystkie piwonie chcą kwitnąć u Ciebie? Może zbyt głęboko posadzone? U mnie kwitnie każda, nawet najmniejsza sadzonka ;:173
Co do kalin - na zbliżeniu pokazałam kwiat kaliny Eskimo. Bardzo ładna odmiana i ubolewam, że nie zrobiłam zdjęcia z większej odległości, bo to ładny krzewik. Rośnie bardzo wolno, ale kwitnie i pachnie obłędnie.
Powojnik z pierwszego zdjęcia to Cecile - jest uroczy ;:167

-- So 23 maja 2015 09:40 --
slimak900 pisze:Wisteria ale cudo gdzie można kupić i taka mała a już tyle kwiatów ;:oj ;:138
Kupiłam w centrum ogrodniczym będąc na Śląsku. W ubiegłym roku miała tylko 3 kwiaty, a w tym zaszalała :D Widać, że ma siłę, bardzo dużo nowych liści i pędów wypuszcza i trzeba będzie mocno ciąć. Brakuje mi dla niej porządnej podpory, a koniecznie muszę o tym pomyśleć.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Cudne widoczki pokazałaś. Na rabatach robi się gęściutko ;:167
Ja też musiałam już przystopować z różami. W tym sezonie postawiłam głównie na byliny i trawki, chociaż parę ślicznotek (czyt. różyczek) pojawiło się w moim ogrodzie :D
Miłego dnia ;:100
Dziękuję, Aniu ;:196
Jeśli chodzi o róże, to wciąż są moimi faworytkami, mimo że znów atakują je skoczki i mszyce i trzeba podjąć walkę ;:134 Nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż ;:167 Byliny są jednak wspaniałym uzupełnieniem i są równie niezbędne na takich wielkich rabatach, jakie mam. Wspaniale ograniczają chwasty, ale potrzebują trochę czasu, żeby się rozrosnąć. Ubolewam nad tym, że mam potworne ilości ślimaków, które zjadają mi dużą część bylin - ostróżki, floksy, jeżówki, irysy, czosnki - to ich najlepsze przysmaki :? W czasie deszczowej pogody nie nadążam zbierać tych paskud :evil:

-- So 23 maja 2015 09:45 --
Pashmina2006 pisze:Ale cudne masz te orliki. Pięknie i bujnie kwitną. Czy orliki się czymś nawozi?
Nie nawożę orlików - są bezobsługowe :D Co roku kupuję kolejne odmiany, dosadzam na rabaty, bo siewki chyba wyplewiam, ponieważ nie widzę ich za bardzo na rabatkach ;:167

-- So 23 maja 2015 09:47 --
April pisze:Jakie stylowe krzesełko przybyło na moim ulubionym kamiennym placyku ;:215
A orliki nasz piękne. Moje dopiero zaczynają. Nie mieszają ci się kolory?
Aprilku, krzesełko było chwilowo przeniesione z kącika wypoczynkowego - posłużyło tylko na chwilę, żeby posiedzieć i podelektować się tym placykiem ;:167 :D Lubię to miejsce :D
A orliki właśnie nie robią mi niespodzianek i nie miksują się :( Nie mogę się napatrzeć jakie piękne mieszanki pokazują dziewczyny, bo u mnie takie nie powstają ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”