Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu u Ciebie zieleń soczysta, ;:215 u mnie szaro. Zakupy to balsam na duszę i będą szybko zdobić ogród. :) Ptaszki cudne.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, fajna ta szklarenka ;:333
Gdzie można taką kupić? Bardzo by mi się przydała, bo na parapetach nie mam już miejsca ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu będzie konik? i na Waszej posesji będzie stajnia czy wynajmowana? Ja też się boję koni i mimo wszystko nie wyobrażam sobie opiekować się koniem na co dzień. Jeść mogłabym dać ...i tyle ;:222
Rośliny ładnie wzeszły, a ja pierwsze siewy w polu dopiero wczoraj uskuteczniłam :wink:
Kapusta pewnie miała zgorzel siewek to się niestety zdarza :?
Śliczna czerwona sasanka i ja się doczekam w tym roku sasanek i ciekawa jestem jakiego koloru :D
Ptaszki ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Rodka dobrze podlej i jak masz, daj mu trochę żelaza!
Ptaszki cudne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale wschody już u Ciebie i w grządkach i parapetowych. U mnie kapusta, brukselka- pierwszy raz siana, kalarepa wszystko na oknie trafiło, to samo się działo co u Ciebie. Ja w grządkach jeszcze nic nie mam, a można już :shock: .
Konik? pewnie na Pierwszą Komunię Zuza dostatnie, piękne zwierzę, zawsze chciałam takie na balkonie trzymać(4 piętro), niestety mi rodzice nie podarowali. A gdzie zamierzacie trzymać?.
ps."Pewnie siedzisz, w sensie niekoniecznie pozycji ciała :wink: , na ranczo? Miłego wypoczynku " dziękuję i niekoniecznie pozycji ciała :;230 . Dostałam od szwagra tuje - więc jednak miałam co robić, a myślałam, że posiedzę ;:306 . Teraz mam całą działkę w tujach braband, bo nie wiedziałam gdzie sadzić , nie było czasu na zastanawianie się nad aranżacją nasadzeń, więc gdzie było miejsce tam teraz rośnie tuja - a potem się przesadzi (jak to u mnie bywa). ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Małgosiu, przygarnęłabym te błękitne hiacynty... Tymi odmianami mięty mnie zadziwiłaś, poszukam u siebie :tan I muszę to rzec, zazdroszczę przestrzemi CIę otaczającej ;:145
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiaj Stefcio osłabł, ale pogoda nadal do bani ;:222 . Zimno, szaro, ponuro...Posadziłam moje nowe roślinki, ale z miętą dałam ciała, bo zamierzałam ją jakoś ograniczyć, bo lubi wędrować, a z lenistwa poszły na chybił trafił. Może jakoś je uporządkuję z czasem. I może samopoczucie wtedy będzie lepsze. Nie boli, nie strzyka, ale kiepsko idzie po humorku.

Tulapku - Targi ogrodnicze odbywają się dwa razy w roku, na wiosnę i jesienią w Bydgoszczy. Na Łuczniczce :D

Aniu - Rzodkiewkę, sałatę, marchewkę, pietruszkę i cebulę ( dymka) siałam jakoś po pierwszej połowie marca. A sasanka dopiero jedna się obudziła. Druga śpi, a więcej nie posiadam na razie :D

Soniu - Wiesz jak jest jak sobie człowiek dobrze zrobi i zakupi troszkę zielska jak to mówi mój M. :wit

Dorotko 350 - Szklarenkę kupiłam na all. Bardzo polecam.Roślinkom się podoba. :D

Marysiu - Po wielu za i przeciw będzie koń. Nasza działka sąsiaduje z działką mojej siostry ( mieszka za granicą) i jest nieużywana. Mój tatuś tam troszkę gospodarzy, bo jakoś trzeba utrzymać porządek. I właśnie tam będzie mieszkał koń w nowo postawionej stajni ( panowie zaprzyjaźnieni wczoraj poczynili pomiary). Koni będzie dwa sztuki, bo koleżanka Daniela postawi nam swojego, a w zamian pomoże w końskich sprawach. A ziemi tam pół hektara, staw, zielska moc, więc raj dla koni będzie.
Mam stresa, bo to nowe wyzwanie, ale cóż....pasje swoich dzieci pielęgnuję, bo co mi zostało? ;:108

Miłeczko - I ja zauważyłam dopiero na fotce te żółte liście. Dawałam nawóz w marcu, myślisz, że jeszcze sypnąć?? A co myślisz o sadzeniu teraz dalii, tylko głębiej? Tak robi moja znajoma, w połowie kwietnia, na głębokość szpadla sadzi swoje dalie. A robi to od lat.

Dorotko - Ja mam już, oprócz papryki, pomidorów, ogórków i fasoli wszystko w gruncie posiane. Flance pora, selera posadzę niebawem, ale przykryję plastikowymi flaszkami.
Koń będzie prezentem komunijnym. Nic innego w przypadku mojego dziecka by nie przeszło. Czyste szaleństwo ;:131
A sadzeniem na chybił trafił się nie przejmuj. Też tak mam. Potem zawsze się przesadzi :;230
A może kiedyś posiedzimy? Przyjdzie taki czas. Ja już sobie nawet meble na taras wybrałam, ale kto tam będzie kawkę poranną pił? Ja zawsze z kubkiem w dłoni robię obchód ogrodu. ;:224

Aśka - Ja i sobie od siedmiu lat zazdroszczę. Nic straconego kochana, działaj. Nie jest łatwo w naszych realiach pogodowo - drogowych mieszkać na końcu świata, ale ja już nigdy się stąd nie wyniosę. Kocham moje pola ;:108
Mięty koniecznie poszukaj, właśnie popijam wodę z cytrynką i liskiem grejpfrutowej mięty. ;:304

Jeszcze troszkę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje kochane anemony powoli się pokazują

Obrazek

nie znam nazwy tych kwiatków, ale je bardzo lubię za moc kwiatków i brak kapryszenia

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiu - magnolia zdejmuje zimowe futerko ;:333 , a anemony to Ty w ziemi na zimę zostawiasz - to czemu ja wszystko wykopałam i dopiero od nowa trafiły do ziemi ;:223 , ale tak mnie kazały te co pisały na opakowaniu :;230 Super kwiatuch pokazujesz - pogody i słoneczka życzę ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajne taki włochate kwiatuszki, prawda? ;:333
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Małgosiu jak ja lubię do Ciebie zaglądać! Zawsze się coś dzieje. Anemony też takie mam, są praktycznie całoroczne.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Jak ja bym chciała, żeby ktoś tak moje marzenia spełniał.... Na razie sama sobie spełniam. Gorzej z marzeniami córki - ona twierdzi, że nie ma marzeń, bo co chce, to ma... ale na szczęście ma niewielkie wymagania. Tyle, że dylemat z komunią, urodzinami, świętami zawsze, bo ona nigdy nic nie chce....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ten jakiś kwiatek to zapewne kokorycz ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Mi też się wydaje, że kokorycz. Myślę, że wypróbuję Twoje nowe mebelki jeszcze w tym roku :wink: , a Ty spaceruj z tą kawą ;:306 . ( też robię obchód z kawą w ręku).
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No pięknie u Ciebie, pięknie i kolejne roślinki rwą się na świat :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu wybacz kochana, że tak zaniedbałam twój wątek ale kurcze jakość ostatnio mało zorganizowana jestem :(
Wiosna u ciebie śliczna i super zdjęcia niebieskości ;:215
Czy u ciebie też tak wieje, ten wiatr wpędzi mnie w depresję ;:222
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”