Mój ogród- moja oaza spokoju
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Ja też bardzo lubię lilie. Kupię wiecej na pewno.
Tymbardziej, że w sklepie wybór był duży i aż kusi.

- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też w tym roku zakupiłam trochę lilii, choć wcale ich w planie nie było
A wszystko to wina Madzi MID2006, to u niej bakcyla załapałam
Ale Aniu - Anuleczko, ty też swoje trzy grosze do tego dołożyłaś swoimi zdjęciami z początku Twojego wątku

A wszystko to wina Madzi MID2006, to u niej bakcyla załapałam

Ale Aniu - Anuleczko, ty też swoje trzy grosze do tego dołożyłaś swoimi zdjęciami z początku Twojego wątku

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Orliki cudne, takich jeszcze nie widziałam
A jaki fajny staw
jak ja lubię takie klimaty

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Oj ,ja tez uwielbiam lilie ,kiedy one kwitną w ogrodzie jest najcudowniej!
Mimo ,że mam ich bardzo dużo i nie miałam zamiaru dokupywać zauroczyły mnie w tym roku lilie drzewiaste. Najpierw planowałam dokupić 3 sztuki, ale było jeszcze tyle innych pięknych odmian, których nie mam, że wyszło razem 20 cebul, no i jeszcze kilka bylinek bo w dobrej cenie
a paczka jedna
Niech ta wiosna przyjdzie już na dobre, bo coraz bardziej chce się pogrzebać w ogródku
Mimo ,że mam ich bardzo dużo i nie miałam zamiaru dokupywać zauroczyły mnie w tym roku lilie drzewiaste. Najpierw planowałam dokupić 3 sztuki, ale było jeszcze tyle innych pięknych odmian, których nie mam, że wyszło razem 20 cebul, no i jeszcze kilka bylinek bo w dobrej cenie

Niech ta wiosna przyjdzie już na dobre, bo coraz bardziej chce się pogrzebać w ogródku

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Kret zniszczył mi całą rabatkę z tulipanami, niewiele zostało. CO z nim zrobić ? 

Postaw ładne kolorowe wiatraczki - u mnie się sprawdzają na kreta.
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Sweetdaisy - już do Ciebie biegnę w odwiedziny kochana.
Rozana - popieram Ewe - jedna lilia to stanowczo za mało smutno jej będzie one najpiękniej prezentują się w grupie.
Karolacha - kocham te zwykłe najzwyklejsze orliki, zresztą wszystkie kwiaty są do kochania.
Anastazja B - ja też pokusilam się o lilie drzewiaste i zobaczymy czym się pochwalą w tym roku nowo nabyte cebule.
Rozana i Vimen - ja już pomysłów na kreta nie mam, próbowaliśmy już chyba wszystkiego. Nic nie działa.
Rozana - popieram Ewe - jedna lilia to stanowczo za mało smutno jej będzie one najpiękniej prezentują się w grupie.
Karolacha - kocham te zwykłe najzwyklejsze orliki, zresztą wszystkie kwiaty są do kochania.
Anastazja B - ja też pokusilam się o lilie drzewiaste i zobaczymy czym się pochwalą w tym roku nowo nabyte cebule.
Rozana i Vimen - ja już pomysłów na kreta nie mam, próbowaliśmy już chyba wszystkiego. Nic nie działa.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A o śledziu czytałaś tu na forum ??
- Anuleczka
- 500p
Śledzika też próbowałam wrzucać do dziur i włosy i lałam różne śmierdzące mikstury i nic z jednego kąta w drugi przechodzą i tyle.
- dorcia7
Ja też próbowałam wszystkiego łącznie z włosami,gałązkami świerku,czarnym bzem,płynami o wątpliwym "zapachu" ,został z takich metod tylko śledź i czosnek,na dzień dzisiejszy u mnie najbardziej skutkuje odstraszacz ,pierwszy miałam na baterie ,krety się wyniosły i 2 lata omijały moją działkę teraz mam solarne bo na baterie bym nie zarobiła
- Anuleczka
- 500p
Spróbuje z tymi odstraszaczami ale ja mam po prostu pole minowe na działce to gdzie najlepiej będzie je poustawiać?
- dorcia7
Wiesz co,nie pamiętam za bardzo na ile metrów kwadratowych działa,ale na kartonikach jest z tego co kojarzę informacja,spojrzałam na all..są takie na 650 m i na 1100 m
W zeszłym sezonie bezczelnie kopce mi przy samych odstraszaczach wywalały - w ogóle się ich nie bały. Mąż biegał z karbidem, świecami dymnymi. Laliśmy kompocik z czarnego bzu, podkładałam gumisiowe żelki i różne inne substancje. Dopiero jak rozstawiłam wiatraczki to się wyniosły i jak na razie ich nie widać. Ale na wszelki wypadek mam już przygotowane nasiona rącznika i wysiałam tojad.
- dorcia7
U mnie z kolei z rącznika "guzik sobie robią",widać każde krety mają inaczej 

- Anuleczka
- 500p
Co kret to inny charakter ma i inne widzimisie hahahaha