Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysiu ślicznotki domowe pokazałaś. Ja też lubię wszelkie kwiecie-i ogrodowe i domowe. Z tych drugich wolę niekwitnące, ale i u mnie znalazłoby się coś co zimą cieszy oczy :) Twoje fiołeczki są piękne. Bardzo lubię te nieproblemowe kwiatuszki, tylko trzeba pamiętać o ich odmładzaniu co 2-3 lata bo inaczej przestają kwitnąć. No i te ich mechate listki :D Nawet teraz pisząc na laptopie, na parapecie u mamy mam przy sobie fiołka i co chwilę go tykam. Fetysz jakiś czy co ;:306
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochani wieczorową porą :wit ostatnio nie zaglądałam na Fo, bo dzieciaki maja ferie i postanowiłam,że spędzę z nimi więcej czasu, chodzimy na spacerki, gramy w gry i pichcimy razem posiłeczki. Ale dzisiaj musiałam zajrzeć, bo się stęskniłam , w ogóle to wciągło mnie to ogrodowanie i podczytywanie co słychać u Was ;:4

Wczoraj śnieg był tak zmarznięty, że zbudowaliśmy takie mini igloo bez dachu.

Obrazek

Mój synuś z kuzynem, bawią się w Eskimosów

Obrazek

Aniu Andzia Roślinki nas po prostu przyciągają ;:306 Fiołeczków nie mam dużo,bo właśnie jakoś nie chce mi się bawić w to odnawianie, ale powiem Ci,że tak od niechcenia włożyłam dwa listki do wody w styczniu i puściły korzonki, teraz już są w ziemi, czekam czy urosną małe listeczki :roll: Zdecydowanie wolę Phalaenopsisy, jak dla mnie bezproblemowe, a jak zakwitną to trzymają kwiaty pół roku, miałam takiego, który trzymał kwiaty osiem miesięcy,nie dawno przekwitł, ciekawa jestem ile będzie odpoczywał po takim spektaklu. Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Margitko Dziękuję Ci bardzo, juz się wykurowałam, zresztą matka polka nie może chorować :;230
Kocham kwaty, i zimą cieszę się domowymi, jest przy czym chodzić i doglądać. Pozdrawiam ;:3 i życzę zdrówka ;:196

Obrazek

Soniu W tamtym roku tylko dwie róże, bez nazwy złapały mega plamistość, kwitły też kiepsko, tak że zastanawiam się nad ich dalszym losem, bo może to akurat takie chorowitki, nie rozrastają się też dobrze, nawet im zdjęć nie robiłam ;:224 .Za to skusiłam się na jeszcze jedną różę mianowicie Pomponelle, moja choroba się pogłębia, ciekawa jestem jak jest u CIebie? Przesyłam ;:168 Na pokuszenie Schloss Eutin, czyż nie jest piękna ;:183

Obrazek

Ewa w W sumie to Twoja zasługa, że zaczęłam szukać nazwy tej różycy ;:180 Jestem już zdrowa. Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Madziu ;:196 Ten falek ma duże kwiaty, duże liście i długą łodygę, jest to olbrzym przez to musi stać na stoliczku, bo na parapecie się nie mieści, obecnie cieszę się kwiatami prawie u wszystkich storczyków jakie posiadam, przekwitł mi taki żółtasek, który trzymał kwiaty osiem miesięcy :) przodownik, zwykle trzymają koło pół roku, a u Ciebie? Przesyłam ;:196

Obrazek

Aniu aneczka Witam miłego, nowego Gościa ;:196 dziękuję za pochwalne słowa co do moich poczynan ogrodowych. tawułka koło hortensji ma taki fiołkowy kolor, pamiętam jak wsadziłam, korzonki z foli nie wiedziałam czy coś w ogóle z tego urośnie, a teraz króluje u mnie w ogrodzie, więc jak Ci się bardzo podoba, to daj znać, ja też zapadłam na chorobę różaną, i gdyby nie inne wydatki[dom] to pewnie bardziej bym poszalała... na razie cieszę się na te co mają się pojawić u mnie :tan Pozdrawiam i zapraszam ;:3

Obrazek

Tereniu Witaj jestem juz zdrowa, czego i Tobie życzę ;:196
Storczyki to takie moje umilacze zimowe, kwiaty rozjaśniają szare zimowe dni.

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu super, że jesteś zdrowa i możesz z dziećmi pobyć. ;:167 Schloss Eutin nie jest piękna, jest cudna w tej rosie. ;:196 Trzy zamówione, a jasnoróżową dostanę w prezencie. :tan W ubiegłym roku było bardzo wilgotno, tym tłumaczę choroby grzybowe. Łudzę się, że w tym będzie lepiej z różami.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu pisz tu szybko co zamówiłaś,jestem baaardzo ciekawa, co za królewny wybrałaś?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu jak fajnie że zajrzałaś. U mnie kwitną 3-6 miesięcy. 8 jeszcze się nie zdarzyło.
Fajne iglo zbudowaliście. Zima dla dzieci we ferie to super sprawa. Dla nas niekoniecznie. U mnie już po feriach.
Piękna ta różyca.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

My tu wiosny wypatrujemy a to dopiero luty i igloo można budować a nie kwiaty sadzić :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Madziu tak dla dzieci raj, ale dzisiaj juz trochę za mokro było, chyba będzie po zimie to dobrze, bo ja mam plany i muszę z rabatkami ruszyć. Różyczka piękna, ale swój pokaz dała dopiero po trzech latach, kwitła wcześniej, ale miała wiotkie pędy, w tym roku to pędziska, mocne, i kwitła obficie do tego żadnej plamki ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko prawdę powiadasz... a my zielonozakręcone już byśmy chciały WIOSNY :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,naoglądałam się pięknych róż u Ciebie i jest mi jakoś lepiej ,ale wielka tęsknota człowieka zbiera do takich widoków w realu,wydaje się ,że tak długo czekamy ,a potem tak szybko ta wiosna i lato przelatują,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu bardzo się cieszę że jesteś zdrowa i możesz bawić się z wnukami ;:138 ;:138
Mam nadzieję że mi tez w końcu przejdzie i nie będę musiała odwołać wyjazdu do wnusia :D
Pozdrawiam i oby do wiosny ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu ;:196 róże mają piękne kwiaty, oglądaj do woli, dzisiaj u mnie juz nie było przymrozku, śnieg będzie topniał. W sezonie letnim czekamy na kolejne kwitnienia i może dlatego czas ucieka szybciej, dlatego dobrze,że uwieczniamy na zdjęciach nasze roślinki. Pozdrawiam i życzę dziś ;:3

Tereniu ;:196 jeszcze wnuków nie mam, mam trójkę własnych kochanych dzieciaków, a ponieważ gdy chodzą do szkoły nie zawsze jest czas na takie inne rzeczy, teraz korzystamy z tego. Zyczę zdrówka i przesyłam ;:196

Trochę utęsknionej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W domu na parapecie Hoja ma dwanaście łodyżek kwiatowych, trochę listki zakurzone :oops: ale nie ruszam, aby nie zrzuciła pąków :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu witam ;:196 i bardzo przepraszam że Cię postarzyłam :oops: Mówiłam Ci wczoraj że trudno mi jest nawet myśleć . Patrząc na zdjęcia zimowe , wróciły w pamięci zdjęcia Krystyny - Leszczyny z wycieczki do zaśnieżonego lasu i dlatego tak napisałam ;:223 jeszcze raz bardzo przepraszam ;:180
Śliczny tulipan ;:333 Hoja też cudna ;:215
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tulipany...hoja -ślicznie. ja hoję oddałam bratanicy, była olbrzymia, kwitła, nie miałam już miejsca. Ale nie widzę już u Asi, głupio się pytać..szkoda, pięknie kwitła :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu toż to u Ciebie środek zimy ;:oj aż niemożliwe .No tak góry to inny klimat superowy dla skalniaków i nie tylko.Fajnie tak zaszaleć z dzieciakami .To frajda także dla nas dorosłych
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

I takich pięknych widoków z wiosny nam potrzeba, już niedługo ogrody pokażą nam swoje uroki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”