Witajcie Kochani wieczorową porą

ostatnio nie zaglądałam na Fo, bo dzieciaki maja ferie i postanowiłam,że spędzę z nimi więcej czasu, chodzimy na spacerki, gramy w gry i pichcimy razem posiłeczki. Ale dzisiaj musiałam zajrzeć, bo się stęskniłam , w ogóle to wciągło mnie to ogrodowanie i podczytywanie co słychać u Was
Wczoraj śnieg był tak zmarznięty, że zbudowaliśmy takie mini igloo bez dachu.
Mój synuś z kuzynem, bawią się w Eskimosów
Aniu Andzia Roślinki nas po prostu przyciągają

Fiołeczków nie mam dużo,bo właśnie jakoś nie chce mi się bawić w to odnawianie, ale powiem Ci,że tak od niechcenia włożyłam dwa listki do wody w styczniu i puściły korzonki, teraz już są w ziemi, czekam czy urosną małe listeczki

Zdecydowanie wolę Phalaenopsisy, jak dla mnie bezproblemowe, a jak zakwitną to trzymają kwiaty pół roku, miałam takiego, który trzymał kwiaty osiem miesięcy,nie dawno przekwitł, ciekawa jestem ile będzie odpoczywał po takim spektaklu. Pozdrawiam
Margitko Dziękuję Ci bardzo, juz się wykurowałam, zresztą
matka polka nie może chorować
Kocham kwaty, i zimą cieszę się domowymi, jest przy czym chodzić i doglądać. Pozdrawiam

i życzę zdrówka
Soniu W tamtym roku tylko dwie róże,
bez nazwy złapały mega plamistość, kwitły też kiepsko, tak że zastanawiam się nad ich dalszym losem, bo może to akurat takie chorowitki, nie rozrastają się też dobrze, nawet im zdjęć nie robiłam

.Za to skusiłam się na jeszcze jedną różę mianowicie Pomponelle, moja choroba się pogłębia, ciekawa jestem jak jest u CIebie? Przesyłam

Na pokuszenie Schloss Eutin, czyż nie jest piękna
Ewa w W sumie to Twoja zasługa, że zaczęłam szukać nazwy tej różycy

Jestem już zdrowa. Pozdrawiam
Madziu 
Ten falek ma duże kwiaty, duże liście i długą łodygę, jest to olbrzym przez to musi stać na stoliczku, bo na parapecie się nie mieści, obecnie cieszę się kwiatami prawie u wszystkich storczyków jakie posiadam, przekwitł mi taki żółtasek, który trzymał kwiaty osiem miesięcy

przodownik, zwykle trzymają koło pół roku, a u Ciebie? Przesyłam
Aniu aneczka Witam miłego, nowego Gościa

dziękuję za pochwalne słowa co do moich poczynan ogrodowych. tawułka koło hortensji ma taki fiołkowy kolor, pamiętam jak wsadziłam, korzonki z
foli nie wiedziałam czy coś w ogóle z tego urośnie, a teraz króluje u mnie w ogrodzie, więc jak Ci się bardzo podoba, to daj znać, ja też zapadłam na chorobę różaną, i gdyby nie inne wydatki[dom] to pewnie bardziej bym poszalała... na razie cieszę się na te co mają się pojawić u mnie

Pozdrawiam i zapraszam
Tereniu Witaj jestem juz zdrowa, czego i Tobie życzę
Storczyki to takie moje umilacze zimowe, kwiaty rozjaśniają szare zimowe dni.