Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 lis 2014, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

[
  • color=#447f00]"Może popiszesz trochę postów tam gdzie masz uprawnienia i będziesz mogła znowu wchodzić na wyspę - zapraszam serdecznie. Pisz do nas na wątkach ogrodowych 21 postów szybko wystukasz[/color]"
Mnie tez nic innego nie pozostalo jak pisac, ze az 21 postow to nie wiedzialam.Mam wrazenie ze was juz znam bo juz dosyc dlugo czytam nie ujawniajac sie.Troche j nawet nauczylam sia nazw kwiatkow i trzy "zorawki"posadzilam a wczesniej nie znalam tych kwiatkow.

-- 24 lis 2014, o 16:16 --

przepraszam jeśli zle pisze ale zupelnie nie wiem jak to tutaj funkcjonuje.Na kolor nacisnelam ale kolor nie poszedl!
Użytkowniczka otrzymała zgodę na pisanie bez polskich znaków diakrytycznych. Adm.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Dorotko ona jest taka kremowa ;:333 i ślicznie pachnie. Jest młoda to nie pokazała jeszcze całej urody :D

Obrazek

Ja asterki bardzo lubię, a ten wygląda ja złocień i jest mało spotykany, bo pełny :D
Wieczorne uściski ;:4

Krysiu ta piwonia drzewiasta wbrew pozorom nie zajmuje dużo miejsca albo inaczej powoli przyrasta, bo znam krzewy 20-30 letnie no to są duże ;:215

Halinko mam obawy bo dookoła wybujały inne rośliny i nie mogę go znaleźć i piszesz o suchym stanowisku, a u mnie było bardzo mokre lato, zaś gleba gliniasta ;:222 Zobaczymy na wiosnę, jak nie to kupię następnego, bo bardzo mi się podoba :D Halinko mnie też się ona podoba, aż tak bardzo że miałam ją dawno temu na działce i ktoś mi ją ukradł i po latach sobie odkupiłam :lol:

Małgosiu aster jest wieloletni :D można mieć kwiaty cały rok tylko trzeba wyemigrować do innej strefy klimatycznej ;:173

Madonno może się przedstawisz, bo łatwiej byłoby się zwracać do Ciebie po imieniu, jakoś Madonna kojarzy mi się nieziemsko :uszy
Nie zauważyłaś ale wskazałam Ci adres wątku gdzie jest napisane o zmianach http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 6#p4954196 . Musisz mieć 22 posty w wątkach merytorycznych, Popatrz krystyna2201 też miała taki problem ale już napisała tyle postów ile trzeba i wyspę może dalej czytać.
Forum jest skarbnicą wiedzy ogrodniczej, jest tu wielu fachowców i amatorów mających ogromną wiedzę więc nie tylko o żurawkach dużo się dowiesz. Może napiszesz coś więcej o sobie, bo taki każdy wpis to jesteś bliżej wyspy. Daj sobie cytuj i zobaczysz jak wstawiłam kolor :lol:
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu nie za bardzo mogę czytać wyspę bo dalej mnie tam nie wpuszczają.Link,który podałaś u Madonny też mnie nie wpuszcza.Na razie cierpliwie piszę sobie tu .
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 lis 2014, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krystyna dobra jestes juz masz tyle postow.
Marysiu...ojej ale z bledem napisalam zurawki.Prosze moje bledy moga sie powtarzac ale nie dlatego ze jestem nie douczona tylko z wyksztalcenia matematyk zyjacy 34 lata poza ojczyzna to z polskim pisaniem moge byc na bakier!!! Mam na imie Hanna i mieszkam w domu z ogrodem tylko mam troche dwie lewe do ogrodowych robotek no, no ale Dzięki wam troche rozkrecam sie.Ja pisze bez polskich kresek czy u was tekst tez tak sie ukazuje.

nie bardzo rozumiem ta podpowiedz!

"Żeby szybko zastosować style, wystarczy zaznaczyć tekst i kliknąć na odpowiedni przycisk"
Użytkowniczka otrzymała zgodę na pisanie bez polskich znaków diakrytycznych. Adm.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miło mi Hanno ;:4
Jak będzie z nami się zadawać to zobaczysz jak szybko zapragniesz mieć ogród pełen roślin, bo to bardzo wciąga.
Dobrze zrozumiałaś czyli jak chcesz napisać tekst w kolorze zaznaczasz tekst i klikasz po prawej na kolor, albo na górze pogrubienie tekstu czy inne. Ćwicz nie bój się w końcu się uda.
Tekst Twój widzimy bez polskich znaków, ale na FO jest sporo osób spoza Polski i nawet w podpisie piszą przepraszam, ale nie mam polskich znaków czy coś w tym stylu :D
Krysiu dowiem się o co chodzi a tu jest komunikat administracji forum:
Informujemy Państwa, że z dniem dzisiejszym 19-11-2014r. wprowadzamy zmianę uprawnień w dostępie do
dwóch sekcji forum, dla nowo rejestrujących się użytkowników i osób posiadających poniżej 22 postów.

Zmiana dotyczy sekcji:
- Personalne wątki i życzenia, spotkania grupowe, sprawy do...
- Śmietnik-Utylizator

Zmiana ta podyktowana jest ochroną w dostępie do tematyki jaką poruszacie Państwo w sekcji (Personalne...)
oraz ochroną podstaw administrowania forum (przenoszenia z forum niektórych postów do Śmietnika).

Obecnie udostępnienie tych sekcji do dyspozycji Państwa uzależnione będzie od podjęcia aktywności
i automatycznie uruchamiane wraz z dostępem do innych sekcji forum (OFF-Topic oraz opcji PW).

Z poważaniem
Administracja FO

Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Dziękuję Marysiu,nie mogę sama niczego się dowiedzieć bo nie posiadam uprawnień.Jedyna zaleta,że musiałam odważyć się do pisania.
Madonna postów trochę jeszcze dodałam w innych wątkach,np.kulinarnym u Justynki /Duju/
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Maryś :wit Mnie też wena opuściła ......... przejrzałam ogródek ............śliczne majowe wspomnienia ;:138 Cudowne wschody i zachody ;:138 Amorfa u mnie bez problemów pięknie rośnie ,najgorzej malwy się przyjmują, nie mogę nic wyhodować :( Nagietki od Ciebie jeszcze kwitły ,byłam w tamtym tygodniu na działce ,trawka wygrabiona ,dalie wykopane ,kopczyki porobione............. nic nie owijałam i nie okrywałam co będzie to będzie :wink: ;:138
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

Witaj Marysiu.
U mnie też pochmurne i zimne są dni, nawet śnieg był przez 3 dni ale już się stopił. Dzisiaj byłam na działce zgrabić resztę liści i zmarzłam trochę :wink:
Przeglądnęłam kilka ostatnich stron Twego wątku i spotkałam nieznaną mi Mehanię, tyle odmian pięknie ubarwionych host i innych piękności. Pisałaś, że zamówiłaś już nasionka - może jakieś nowości?
Ja też zakupiłam już trochę nasionek bylin, których jeszcze nie posiadam w swoim ogródku (jarzmiankę, kłosowca, werbeny i inne)
Pozdrawiam Fela
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witaj wieczorową porą... ;:196
A wiesz, że jutro też się wybieram do doktorów... Aż się boję co mi tam wyszukają, ale czas najwyższy, bo już samej nie daję rady... ;:185
Róża ma cudownie żółte kwiaty, zapach wspaniały... One kwitną i kwitną i są bezproblemowe... U mnie tylko mszyce je kochają i muszę z nimi walczyć... :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu napisałam do Dorotki Babuchny i mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy ;:168
Romciu cieszę się że patyki stanęły na wysokości zadania, będziesz z niej zadowolona bo jest bezobsługowa ;:215 U mnie tylko powojnik ten różowy nie wykiełkował, a żółty (tangucki) tak ale nie chciał róść po raz nie wiem, który posadziłam roślinę którą dostałam od Tereni i zobaczymy :roll:
To ogródek zostawiony czyściutki i na pewno roślinki powitają Cię wiosną ;:196
Felu pokupowałam mnóstwo nieznanych mi bylin, ale i jednorocznych parę na Al w sumie chyba z 40 różności, to wynik tego że już siedzę wieczorami przed komputerem i klikam. Jest to sposób na tańsze pozyskanie różnych roślin, a czasem jedyne bo w sprzedaży nie wszystko jest. Teraz tylko trzymam kciuki, żeby wykiełkowały i przetrwały, ale to od lutego :D
Nie odniosłam się jeszcze do tego śniegu, u mnie jeszcze nic białego nie sypało. a mehania to ciekawa roślina może wytworzy nasiona to pozbieram w następnym sezonie.
Hanno będzie dobrze nie martw się. Podejrzewam że moderatorzy usunęli, bo nie wiedzą że masz trudności z opanowaniem pisania na FO, a tu bardzo dbają o poprawny język i dlatego lubimy pisać i czytać na właśnie tym FO. Pokonamy trudności nie martw się ;:168
Dorotko na mszyce to gnojóweczka z pokrzyw i wyciąg z petów tzn z popielniczki moich gości ;:306
Do doktorów idź i niczego się nie bój ;:196 a to pewnie nerwy dają popalić ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hanno jak się pojawisz to wszystko Ci wytłumaczę.
I zrobimy z Ciebie wspaniałą ogrodniczkę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczna ta kremowa róża,,ja dalej jakaś zmęczona ,porobiłam sobie dzisiaj w ogrodzie,dzień był u mnie piękny ale teraz pada,zobaczymy co będzie jutro,mam dość tych słot,zebrałam pokrzywę do suszenia ,bo zapowiedzieli przymrozki ,a jak będą większe to ją zmrozi i nic by mi nie zostało,pozdrawiam Cię gorąco i buziaki ślę ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Marysiu dziękuję ci bardzo,już mogę wejść na wyspę.Do zobaczenia ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu widzę ,że u Ciebie gości Krysia ,która mieszka między Wschową ,a Głogowem .Pozwolisz ,że powitam krajankę moje eM .Witaj Krysiu mój eM też pochodzi z małej miejscowości właśnie między Wschową ,a Głogowem :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Alicja a można wiedzieć co to za miejscowość,bo ja jestem ze Szlichtyngowy i tu raczej znam wszystkich stałych mieszkańców.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”