Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Małgosiu! Już kiedyś tu na forum pisałam, ze pochowałam kilka ptaszków złapanych przez kocury. No i dlatego nie mogę się do nich przekonać. Ja już wiem, że to natura, zew, koty polują i takie tam, ale jestem zła. :evil:

Celinko! Dziękuję ;:196 , ale przydałoby się trochę słonka. Wtedy jest jeszcze ładniej!

Mati! Ja mam jodłę przed domem, ale jej nie stroję, jest ładna sama w sobie, a jak ją śnieg udekoruje, jest najpiękniejsza!

Na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te pomarańczowe kuleczki co to??
Moje koty to dziwne są, bo swoim jedzeniem dzielą się ze srokami, no razem nie jadają, ale widzę nie raz, jak sobie leżą, a w bardzo bliskiej odległości sroki wyjadają im karmę.
Kilka razy przyniosły maleńkie ptaszki, ale mój M twierdzi, że to nie nasze koty, bo one nie potrafią, albo ptaszki były chore i same spadły. Chmielu mam sporo, to znaczy będzie gilowato :heja
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Na prawdę śliczna ta Twoja jesień :D
I ja nie grabię nadmiernie, bo ciągle wieje. Ale i liście zawiało na rabatu, więc mają swoją naturalną kołderkę. Na razie niepotrzebna, ale kto wie...
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu! Może te sroki w jakieś symbiozie żyją z kotami!? A kocurki pewnie potrafią ptaszka złapać, bo maja to w genach, ale może nie odczuwają takiej potrzeby. Może lenie są i tyle :wink: Gili Ci życzę, ale mogą przylecieć dzwońce, czyże i takie tam żarłoki.

Aniu! jak zwiewa, to po co się męczyć! ;:333 Ja tylko tak dla przyzwoitości pod brzoza uprzatam, bo trawy spod liści nie widać. Tak w przyszłym tygodniu, jak będzie sucho, będziemy grabić ostatni raz, resztę zostawię zimie :D A przyjdzie na pewno, ale kiedy?

Jeszcze kilka na dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

resztę zostawię zimie :D A przyjdzie na pewno, ale kiedy?
Może zgodnie z kalendarzem po 20-tym grudnia? A czemu by nie? :wink:
Dalie w połowie listopada ;:180 Wczoraj zamówiłem na przyszły rok u p.Stanisława ;:65
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku! Ja zamówiłam już jakiś czas temu. Skromnie, bo ogród nie jest z gumy. Jak jeszcze uda nam się powymieniać na wiosnę, dalii bedę miała tyle, że będę musiała "zjeść" trochę trawnika.

Dziś wykopaliśmy z synem wszystkie dalie i poukładaliśmy w skrzynkach. Na razie czekają na tarasie altany pod dachem. Dopóki nie będzie niebezpieczeństwa mrozu. Potem schowam do pomieszczenia za garażem. Pozostały jeszcze kanny. Reszta już wykopana.

Muszę wreszcie powiesić karmnik i zamówić ziarno, bo przez ciepłą jesień tego jeszcze nie zrobiłam. O tej porze zawsze już karmnik wisiał.

I w zasadzie nic już się nie będzie działo, ogród idzie spać, czekam na zimę i ptaki, i może jeszcze na zimowe niespodzianki w postaci ciemierników i innych wczesnowiosennych kwiatów.

Małgosiu! Zapomniałam Ci napisać, ze to czerwone to trzmielina. Kupiłam dawno temu taka biało obrzeżoną, a wyszła z niej bokiem zielona, która kwitnie i daje malowanicze owoce.

Na dziś z wykopków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I resztki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No no malownicze wykopki ;:3 :D ;:oj :;230
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Sporo dalijek wykopałaś .U mnie sezon karmnikowy w pełni,choć jeszcze ciepło ale już zalatują .Dzięki ptakom zima jest fajniejsza i szybko mija choć ostatnia zima to nie zima było może z 2 cm śniegu przez dzień
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I u mnie dalie suszą się w skrzynkach przed garażem, ale pod dachem. Z karmnikiem też podobnie, bo na razie to chyba jest za ciepło na dokarmianie. Ale jedzonko już mam :tan
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Wykopki jak się patrzy ;:180
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Miłeczko, nie wiedziałam nawet, że fotki z Twoich wykopków tak mnie zasmucą. Moje już dawno na docelowym zimowisku. :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Bulwy dali bardzo dorodne, a niektóre wręcz olbrzymie ;:333
U Ciebie chociaż jeszcze trochę kolorków. U mnie już późna jesień...tylko Garden of Roses ma jeden kwiat :wink:
A dzisiaj wreszcie pada deszcz....hurra.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłko wreszcie mam dzis chwile czasu i powoli zaczynam nadrabiać zaległości.
O swych wykopkach dawno zapomniałam... a tu patrzę świeże fotki. Przy tej ilości mile widziana pomoc i świetnie ,że możesz liczyć na syna.
Dobrze,że masz gdzie składować zanim sie schłodzi bo moje 2 z drobnymi kłączami zasypane w pojemnikach w piwnicy ( tem. ok 12 stC) zaczęły rosnąć i przeniosłam do skrzynki na zewnątrz okna. Kiedyś leżały w skrzyniach styropianowych na działce dośc długo ale ten rok inny i wszystko jakoś inaczej idzie.
Pw w wiadomej Ci sprawie zaraz wysyłam - jedynie sprawdzę fotki .
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ciekawa jest ta trzmielina. Ma zupełnie inne listki. Nie interesowałam się nimi specjalnie, dokąd nie kupiłam jednej, która okazała się nie tą, którą chciałam. Szukam więc dalej ;:173 .
Spokojny i pogodny jest Twój jesienny ogród, a dalie wypasione niesamowicie. Jak się dobrze przechowają, to będą kwitnąć, że hej ;:138 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłka czy ja dobrze zrozumiałam zamówiłaś następne dalie? Piszesz, że skromnie :) no to pochwal się kochana jakie te nowe cudeńka będą? Czy Ty je zimujesz tak jak są w tych skrzynkach, troszkę się wystraszyłam jak przeczytałam wpis Krysi, gdyż moje pozawijałam w gazety i wywiozłam do piwnicy do mamy, mam nadzieję, że nie będą miały za ciepło?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”