Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga zapachniało różanie w Twoim wątku.
Zimowitów masz sporo i widzę że następne odmiany czekają w kolejce do zakupu.
U mnie tez kwitną te zapowiadacze zimy mam jena odmianę ale sporo kęp rozrzuconych po całym ogrodzie, białego kupowałam dwa razy i nie chciał współpracować.Nie to nie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu nieźle musiało wystraszyć Cię te dobijanie się, na szczęście minęło..... Ja to jestem straszny tchórz , strasznie bym się bała :roll:

Alu bardzo dziękuję ;:196 Bardzo podobają mi się niektóre przekwitnięte kwiatostany, np języczka, czy jeżówki :D

Małgoś powiem Ci szczerze, że nie mam już na to wcale ochoty.... ileż można :roll: . Na razie wycofałam się, zobaczymy jak sprawy dalej się potoczą.

Kasiu masz rację w całej rozciągłości .... niestety :roll:
U mnie pomidorki w szklarni jeszcze piękne i sporo ich jest, ale w gruncie niestety, zaraza zniszczyła wszystko :? Na szczęście szklarenka całkiem pojemna i pomidorków starczyło i na jedzenie do syta i na mrożenie na zimę :D

Miłeczko kwiatuszek to Anafalis perłowy. Fajnie wygląda po ususzeniu w bukietach :D
Słoneczniki bardzo lubię, w tym roku mam tylko ten jeden, ale bywały lata z całymi łanami :D

Justynko u mnie dziś bez słońca, ale bardzo ciepło. Wyszłam do miasta w cienkiej kurteczce i musiałam zdjąć, bo nawet w samej bluzce było cieplutko :D
Gąsiennice to prawdziwe paskudy, u mnie do cna zjadły kilka berberysków i zasmakowały nawet w koleusach i pelargoniach.....

Jolu różyczki kwitną naprawdę ślicznie, nie ma tak dużo kwiatów jak latem, ale są piękne, duże zdrowe ślicznie wybarwione i nie usmażone słońcem :D
Moje zimowity już przekwitają..... białego nigdy nie miałam, ale.... ja jakoś wolę te liliowe :D

Zapraszam do jesiennego wypoczynku, pogoda wspaniała do spędzania czasu na powietrzu ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jakie śliczne koleuski :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko cudne masz te komporyzje kwiatów na tarasie ,bardzo podobają mi sie te w koszach , u mnie to raczej skromne , sadzę w to co mam pod ręką.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ago, bardzo ładnie się wszystko komponuje, planujesz chyba każdy szczegół. Ja uwielbiam wiklinę, ale na razie nie mam na nią miejsca. M. mi przynajmniej donice drewniane robi, to jakiś szkielet kompozycji będzie :D . Piękne nasadzenia przy huśtawce. Jest co podziwiać przez cały rok ;:303 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko bardzo ładnie wygląda ta mata wiklinowa, niestety nie mam takiej ściany bo chętnie odpatrzyłabym :oops: A drewno tak się świetnie komponuje w naturalnym środowisku. Podoba mi się ;:63
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Cześć Agnieszko :wit Po raz pierwszy od dawna udało mi się znalezć trochę czasu na napisanie kilku słów.A napisać muszę ;:108 bo pomyślisz,że o tobie zapomniałam :oops: Cieszę się,że powoli wracasz do pełnego zdrowia.To lato było dla ciebie trudne,ale już w następnym sezonie będziesz szaleć w ogrodzie bez żadnych ograniczeń.Takie maty jak masz u siebie śnią mi się po nocach.Kocham wiklinę w ogrodzie i w domu.W domku muszę wręcz uważać żeby nie wyglądał jak sklep z koszykami ;:306
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Będę powtarzać, ale masz cudnie na tarasie, tylko siąść z kawką. U mnie od wczoraj mży, rosa na trawie. Czeka mnie jeszcze przesadzenie róż i wymyśliłam gdzie mogę posadzić orzecha - ale to jeszcze sporo pracy musimy zrobić.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

A ja sobie bardzo dokładnie obejrzałam balustradę na tarasie... bo mi się taka podoba i "zapodam" zdjęcie Połówkowi - niech sie też poprzygląda :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale fajnie wyglada ta mata na ścianie.
Faktycznie, umiesz wszystko dobrac do siebie
Wiem, że juz możesz mieć dosyć sąsiadów, ale co z ogrodem?
Może lepiej teraz zadziałać niż wtedy kiedy tuje wyrosną za duże na to, zeby z nimi coś zrobić
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dawno nie byłam Aguś, a to błąd, duży błąd. Muszę to naprawić. Koleusy masz śliczne.I fajne zaaranżowana kompozycja, aż dziwne że jesienią można bez wrzosów, prawda?? ;:196 :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap bardzo lubię koleuski. Wróciłam do nich po latach , bo na jakiś czas znudziły mi się. Teraz znów gromadzę najróżniejsze odmiany :D

Geniu cieszę się, że podobają Ci się moje tarasowe kompozycje ;:196 Bardzo lubię wiklinę i drewno i staram się tymi materiałami otaczać. Ich widok sprawia mi przyjemność .

Anulko bardzo dziękuję ;:196
Donice drewniane są rewelacyjne, obok wikliny moje ulubione . Jestem pewna, że Twoje zrobione przez eMa będą cudnie wyglądały :D

Marysiu cieszę się, że mata podoba Ci się ;:196 Bardzo ociepliła mój taras .
Drewno i wiklina to moje ulubione materiały , więc staram się nimi otaczać :D

Aguś bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę i odezwałaś się :D
Późną jesienią i zimą będziemy miały znacznie więcej czasu i nadrobimy wszystkie zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach :D
Ja również bardzo lubię wiklinę i też jak ją widzę, to nie potrafię się oprzeć :lol: Teraz na 3 kulturach kupiłam sobie 2 cudne zamykane kosze :tan Jeden już stoi na tarasie wypakowany ,,przydasiami,, ogrodowymi :D

Justynko bardzo się cieszę, że podoba Ci się. Zapraszam na taras, już kawka i drożdżowe ciasto ze śliwkami czeka ;:196 Dziś był przepiękny słoneczny i cieplutki dzień. Tylko korzystać :D
Super, że masz gdzie posadzić orzecha, mój niestety przed kilku laty musiał zostać wycięty , a to bardzo wartościowe drzewo.... na szczęście dostajemy sporo orzechów od znajomych...

Ewuniu ta balustrada to było moje marzenie od zawsze. Jeszcze kilka lat temu mieliśmy metalową balustradę i pergole na winogrona. Od kilku lat jest już tak jak sobie wymarzyłam . Pewnie niedługo i Twoje marzenie się spełni .... niech Piotruś dobrze się przygląda :wink: :lol:

Małgoś cieszę się, że mata podoba Ci się ;:196
Z sąsiadem czekam co przyniesie czas ;:219

Małgoś cieszę się, że zajrzałaś ;:196 Ja wciąż mam ogromne zaległości.... i w zaprzyjaźnionych ogrodach i w swoim wątku. Praktycznie od wiosny nie wyrabiam się na zakrętach, ale późną jesienią będzie więcej czasu i pomalutku wszystko nadrobię....
Koleuski bardzo lubię, niestety lada dzień już przemarzną, muszę zebrać szczepeczki, bo do tej pory tego nie zrobiłam, a ostatnie noce to cały czas -3* , koleuski bardzo wrażliwe na mrozy, więc lada chwila przemarzną.... Wrzosów w tym roku chyba nie będzie, ale pewnie kilka chryzantem zamieszka w donicach 8-) :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Zasiedziałam się w kuchni :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

W dobra pogodę to dobrze się wypoczywa na huśtawce z kawką w ręku - widzę, że właśnie zrobiłaś sobie przerwę na fotki i tylko kubek został na huśtawce. :uszy
Pięknie i kolorowo jest przy stoliczku. ;:215
Zresztą jak zawsze miło u Ciebie posiedzieć.
U mnie tylko balkonik jest do dyspozycji w tak paskudny czas jaki mam od sierpnia.
A stolik zdobią twoje wianki ;:196 zależnie od pory roku. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotkobardzo, bardzo się cieszę, że zaglądasz do kuchni i korzystasz z przepisów ;:196

Grażynko nawet nie wiesz jaką przyjemność sprawiłaś mi wiadomością, że moje wianuszki wciąż zdobią Twój dom ;:196
U mnie pogoda wciąż wspaniała. Ranki i wieczory zimne, ale dni słoneczne, cieplutkie i piękne . Tylko najgorsza ta susza, deszczu jak na lekarstwo. Znów może być problem zimą z przesuszonymi roślinami :?
Świetnie dojrzałaś kubek z kawką na huśtawce, uwielbiam na niej leniuchować...... niestety to na razie wspomnienie. EM właśnie rozkręcił huśtawkę, ponieważ pokonały ją warunki atmosferyczne, kilka lat wytrwała i drewno zaczęło się rozchodzić. Postanowiliśmy nową kupić dopiero wiosną, zimą i tak z niej nie korzystałam.... Ale bardzo mi jej brakuje. Mój ogród bez huśtawki w tym miejscu jakiś taki ,,nie mój,, :wink: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”