Możliwe że echeveria, nie mam czasu za bardzo szukać co to, ważne że ładne jest
A ripsalisy mi jeszcze nie kwitły, ten liściasty to nie to samo co epiphylum choć podobnie wygląda Nie wiem kiedy mogę spodziewać się kwiatów bo cztery z sześciu jakie mam to jeszcze maluchy
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.
Piesio przesłodki...czym zielonym on sie bawi?Zielona kość?
Aniu-jak chcesz to podeślę Ci latem gałązke z mojego epiphylum,chyba białe-u mnie jeszcze nie kwitło.
Czy to nie od Ciebie mam tego ripsalisa?Bo mam coś takiego-chyba-nieduzego od jesieni ale juz nie wiem,od kogo.
Piesio ma taką gumową gałązkę co w nocy świeci upiornym światłem, a co do epi to bardzo chętnie, napisz tylko co sobie życzysz w zamian. Na dziś koniec forum, dobranoc
Aniu, czy te ripsalisy kwitną wiosną (kwiecień/maj). Mam podobną roślinkę dużą i cztery rozmnożone maleństwa, ta duża wiąże teraz pąki (pamiętam, że kwitnie różowo) :P
Dorciu dziękuję za odwiedziny, a co do ripsalisów to nie mam pojęcia kiedy kwitną bo u mnie jeszcze kwiatów nie miały Basiu nic Ci nie wpadło w oko z moich roślinek? Chetnie się podzielę
No tak,hmmmm,doszłam do 10 strony i wyszłam bo miejsca w poście by zabrakło na wyliczanie! :P
Poczekam na tego ripsalisa kwitnącego,ale nie spiesz się...może za jakiś czas przejrzę spokojnie od 11 strony do końca. :P
Co tam jedzenie...zjesz i nie ma a tak to roślinka stoi i cieszy!Zauważyłam że masz marantę taką z czerwonymi paseczkami-akurat takiej nie mam a chciałabym! :P
Witajcie kochani po bardzo dłuuuuuuugiej przerwie, strasznie się za Wami stęskniłam A zaległości to mam takie że aż strach, ale po mału je nadrabiam i chociaż rzadko zostawiam ślad po swojej bytności to wierzcie mi śledzę Wasze porażki i sukcesy pilnie, podziwiam Waszych zielonych przyjaciół i śmieję się do rozpuku czytając forum. Naprawdę nasze forum to najlepszy sposób na odreagowanie całego ciężkiego dnia.
Strasznie się u mnie pozmieniało od mojej ostatniej bytności na forum, dużo roślinek przybyło, niektóre odeszły do lepszego świata, ale po mału, nie wszystko na raz...
Pytanie do Przema - co ja mam? Kupiłam taką palemkę w castoramie i nie mogę namierzyć co zacz:
Aniu Cz. bardzo dziękuję za przesyłeczkę, doszła na drugi dzień w idealnym stanie
Pozdrawiam wszystkich cieplutko