Moje marzenia -maniusika część IV
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część IV
No właśnie sprawdzałam swojego dyptama i okazuje się, że nie ma, nie mam pojęcia gdzie mi go wcięło 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Janko
Piękna jest Twoja kolekcja orlików i azalii nie mówiąc o dorodnym obuwniku.
Ja niestety swojemu obuwnikowi chyba uszkodziłem uszkodziłem pączki, bo wiosną nie wzszedł.
Piękna jest Twoja kolekcja orlików i azalii nie mówiąc o dorodnym obuwniku.
Ja niestety swojemu obuwnikowi chyba uszkodziłem uszkodziłem pączki, bo wiosną nie wzszedł.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Janeczko pieknie Ci kwitną kwiaty ,muszę swój ogród wzbogacić ,o azalie i różaneczniki .Świetnych pomocników miałaś 

Pozdrawiam Alicja
- maniusika
Czytałam że masz dostać od Janka , u niego ładnie się rozrasta a mój ma nadal malutką kępę .. Ale mam tak zabezpieczony że nawet jak go nie ma to wiem że co tam rośnie i nie poruszam ..
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Mi po raz pierwszy zakwitnie dyptam
Działam teraz podobnie - wykopuję wiosenne cebule i sadzę jednoroczne, bo trochę ich dostałem od znajomej. A też dużo siewek lwiej paszczy się nasiało więc przepikuję

Działam teraz podobnie - wykopuję wiosenne cebule i sadzę jednoroczne, bo trochę ich dostałem od znajomej. A też dużo siewek lwiej paszczy się nasiało więc przepikuję

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko
, gratuluję pomocników. Pół reklamówki ślimorów
Ja nazbierałam ostatnio dwie garści młodych golasów, tak mi się do rąk poprzyklejały, że musiałam myc je pumeksem
Na drzewa też ślimory włażą, nie spodziewałam się. Masz bardzo piękne kwiaty, i chciałam Cię prosić, jak będziesz uszczuplać pszonka, to ja bym chętnie odkupiła sadzonki. Gratuluję pięknych azalii.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- maniusika
Stasiu co wiosnę po przekwitnięciu pszonka uszczuplam go więc podaj adres to ci ich wyślę bo ja już mam nasadzone wokół ogrodu i wszyscy co chcieli już mają .. Jacku też mam sporo lwie paszczy i suchotników samosiejek bo z tamtego roku nic się nie przetrzymało a przecież zimy nie było .. dobrze że mam nowe sadzonki ..

i trochę kwitnących kwiatów ..

i trochę kwitnących kwiatów ..
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witam i życzę dobrego dnia
Adres podam na pw.
Co chwilę pokazujesz kwitnące kwiaty, musisz mieć ich bardzo, bardzo dużo. Gratuluję. Ja mam malutkie sadzonki (ok.5 cm. lwiej paszczy "dzień i noc", tak pisało na torebce, ciekawe co z nich będzie. A może chcesz coś ode mnie, śmiało.
Pozdrawiam

Adres podam na pw.
Co chwilę pokazujesz kwitnące kwiaty, musisz mieć ich bardzo, bardzo dużo. Gratuluję. Ja mam malutkie sadzonki (ok.5 cm. lwiej paszczy "dzień i noc", tak pisało na torebce, ciekawe co z nich będzie. A może chcesz coś ode mnie, śmiało.
Pozdrawiam
Adresy do moich wątków
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Janko, azalie cudne
U mnie też teraz ślimaki buszują po hostach, dużo deszczu i wilgoci zaprosiło te stwory do mojego ogrodu 

- maniusika
Dziś było pięknie po tych deszczowych zimnych dniach miło było chodzić po ogrodzie nawet w krótkim rękawku . Pielenia trochę mam ale jak wszytko wokół kwitnie to robota szybko ubywa ..
Zakwitły pierwsze kolorowe złocienie -margaritki ..

piwonia majowa wreszcie pokazała pierwszy kwiat .

i moje iryski wysokie ..

Zakwitły pierwsze kolorowe złocienie -margaritki ..

piwonia majowa wreszcie pokazała pierwszy kwiat .

i moje iryski wysokie ..

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne kosaćce
I złocień różowy super! U mnie one nie bardzo chcą rosnąć ale siewki znajduję czasem 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Janeczko śliczne iryski
takiego złocienia też miałam ,ale zaginął .Ziałam go oczywiście z nasion

Pozdrawiam Alicja
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No irysy masz cudowne! Nie to co moje wypłosze! no i piwonie! Moje późniejsze. Będę miała nawet kilka kwiatków!
Rzeczywiście fajne te złocienie. Ja nawet nie wiedziałam, że takie są! 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maniusika
Złocieni mam 4 kolory ,biały ,różowy ,ciemno-różowy i prawie bordowy .. Pięknie kwitną i jak ktoś chce to proszę się zgłaszać bo strasznie się sieją i po przekwitnięciu ich ścinam zostawiam tylko po jednym kwiatku na nasionka aby ich nie stracić ..
Irysy przy takim upale szybko przekwitają a zaczynają piwonie ,w tym roku mają dużo pąków i ładnie będą wyglądać ..

Tak wyglądają od drogi ..
stokrotka płożąca od Janusza pięknie kwitnie i ładnie rozłożyła się na skalniaku

a ten to chyba przetacznik , mam ich kilka a jeden od Jacka płożący też zaczyna kwitnąć ..

Rabata z azaliami pomału przekwita ..
Irysy przy takim upale szybko przekwitają a zaczynają piwonie ,w tym roku mają dużo pąków i ładnie będą wyglądać ..

Tak wyglądają od drogi ..

stokrotka płożąca od Janusza pięknie kwitnie i ładnie rozłożyła się na skalniaku

a ten to chyba przetacznik , mam ich kilka a jeden od Jacka płożący też zaczyna kwitnąć ..

Rabata z azaliami pomału przekwita ..