Ogród 100 róż cz. III
- Marzena2007
- 50p
- Od: 22 sty 2012, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Czy te duże wyżarte kółeczka to ogrodnica niszczylistka? Co jest najskuteczniejsze na te wżery?
Aniu napisz proszę jak duża rośnie Mme Knorr?
Aniu napisz proszę jak duża rośnie Mme Knorr?
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jak zwykle cudnie u ciebie,różyczki takie zdrowe.Moje bardzo cierpią na słońcu,niemki są lepsze niz angielki,kwitną dłuże i tak nie mdleją.Czy mogłabyś zrobić kilka fotek swoich rabat tak trochę z szerszej perspektywy?Pozdrawiam serdecznie 

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
Aniu U ciebie cały czas pięknie.
Dobry wieczór
Tereniu, jak masz miejsce, to się nie zastanawiaj; to piękne róże
Dzięki Monia
Ogród to moje ?dzieło? w 100%. Chociaż niezupełnie; do sadzenia drzew i krzewów zaangażowani byli mąż i syn
Nie korzystałam jednak nigdy z fachowej pomocy.
Monika, ja jestem bardzo zadowolona z Herzogin Christiany. Z pewnością dostaniesz ją jesienią
Ja będę robiła jeszcze jeden oprysk przeciwgrzybowy. Mam nadzieję, że niektóre róże nie będą straszyły żółtymi liśćmi we wrześniu. U nas dalej susza...
Aniu, dziękuję. Bardzo mi miło
Uff, co za ulga Jolcia
Iceberg się nie sprawdza na reprezentacyjnym miejscu?
Dorota, musisz dać trochę czasu Maryśce. Zwykle jej kwiaty trzymają się 2-3 dni. Mało, ale zawsze lepiej niż 1
Majeczko, niestety w tej kwestii się z Tobą nie zgodzę
Uwielbiam upały. To dla mnie prawdziwe lato. Mogłoby tylko trochę popadać (w nocy)...
Ależ Ty jesteś dobra i wyrozumiała... nawet dla robali
. Mnie jednak te wżery wnerwiają...
Moja (a nawet trzy) Herzogin rośnie w gruncie. Jej krzaczki ładnie się zagęściły. Czekam tylko na kwiaty Geoffa, z którym miała tworzyć komplecik
The Prince to nie jest wysoka róża. Ładnie buduje krzaczek. Dla mnie jest szczególna... Nawiasem mówiąc w realu ma dużo ładniejszy kolor (wpada we fiolet). Aparat ją rozjaśnia.
Dzięki Majuś. M zajął się już tymi plamami na trawniku
Aniu, tej Twojej Edence we wszystkim do twarzy
Madżen, to dziadostwo wyżerające na okrągło to miesierka różówka. Robiłam oprysk na robale tym co miałam pod ręką. Mam nadzieję, że jej zbrzydną moje ślicznoty
Mme Knorr teoretycznie powinna dorastać do 120 cm. Moje pochodzą z tego roku i rosną w donicach, więc nie mogę przekazać Ci tu swoich doświadczeń.
Basiu, niemki chyba mają często grubsze, jakby woskowane płatki i dzięki temu ?trzymają fason?, chociaż wiele angielek też dobrze znosi wysokie temperatury.
Dla Ciebie Basiu widoczek ? przez mieczyki ? podobne do bliskich Twemu sercu irysów

Aguś, dzięki. Miło, że Ci się podoba
Fotki pochodzą niestety sprzed paru dni
Queen of Sweden

Rosenfee i dowody zbrodni

Eden Rose

First Lady

Wisley 2008

The Wedgwood Rose

jeżówki

Jubilee Celebration

Wisley 2008

klon japoński z hortensją

Pashmina (wybaczcie monotematyczność
)

Claire Marshall

Cottage Rose

Tereniu, jak masz miejsce, to się nie zastanawiaj; to piękne róże

Dzięki Monia

Monika, ja jestem bardzo zadowolona z Herzogin Christiany. Z pewnością dostaniesz ją jesienią

Ja będę robiła jeszcze jeden oprysk przeciwgrzybowy. Mam nadzieję, że niektóre róże nie będą straszyły żółtymi liśćmi we wrześniu. U nas dalej susza...
Aniu, dziękuję. Bardzo mi miło

Uff, co za ulga Jolcia

Iceberg się nie sprawdza na reprezentacyjnym miejscu?
Dorota, musisz dać trochę czasu Maryśce. Zwykle jej kwiaty trzymają się 2-3 dni. Mało, ale zawsze lepiej niż 1

Majeczko, niestety w tej kwestii się z Tobą nie zgodzę

Ależ Ty jesteś dobra i wyrozumiała... nawet dla robali

Moja (a nawet trzy) Herzogin rośnie w gruncie. Jej krzaczki ładnie się zagęściły. Czekam tylko na kwiaty Geoffa, z którym miała tworzyć komplecik

The Prince to nie jest wysoka róża. Ładnie buduje krzaczek. Dla mnie jest szczególna... Nawiasem mówiąc w realu ma dużo ładniejszy kolor (wpada we fiolet). Aparat ją rozjaśnia.
Dzięki Majuś. M zajął się już tymi plamami na trawniku

Aniu, tej Twojej Edence we wszystkim do twarzy

Madżen, to dziadostwo wyżerające na okrągło to miesierka różówka. Robiłam oprysk na robale tym co miałam pod ręką. Mam nadzieję, że jej zbrzydną moje ślicznoty

Mme Knorr teoretycznie powinna dorastać do 120 cm. Moje pochodzą z tego roku i rosną w donicach, więc nie mogę przekazać Ci tu swoich doświadczeń.
Basiu, niemki chyba mają często grubsze, jakby woskowane płatki i dzięki temu ?trzymają fason?, chociaż wiele angielek też dobrze znosi wysokie temperatury.
Dla Ciebie Basiu widoczek ? przez mieczyki ? podobne do bliskich Twemu sercu irysów

Aguś, dzięki. Miło, że Ci się podoba

Fotki pochodzą niestety sprzed paru dni

Queen of Sweden

Rosenfee i dowody zbrodni

Eden Rose

First Lady

Wisley 2008

The Wedgwood Rose

jeżówki

Jubilee Celebration

Wisley 2008

klon japoński z hortensją

Pashmina (wybaczcie monotematyczność

Claire Marshall

Cottage Rose

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, pokaż więcej fotek swojego ogrodu - jest taki piękny
Proszę o całą sesję 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, ja nie powinnam wchodzić do Ciebie. Wszystko mi się u Ciebie podoba.
Znowu mam ochotę na kolejne róże.
Podoba mi się taka Roseraie du Chatelet
Ale reszta też.
U Ciebie nadal takie kwitnienie? U mnie kwitną pojedyncze róże.
Reszta dopiero się zbiera
Krzaczastych róż nie chcę, bo nie mam miejsca.
Chciałabym raczej wyprostowane żeby im się kwiaty nie zwieszały i bardzo długo kwitły
Znowu mam ochotę na kolejne róże.
Podoba mi się taka Roseraie du Chatelet
Ale reszta też.
U Ciebie nadal takie kwitnienie? U mnie kwitną pojedyncze róże.
Reszta dopiero się zbiera
Krzaczastych róż nie chcę, bo nie mam miejsca.
Chciałabym raczej wyprostowane żeby im się kwiaty nie zwieszały i bardzo długo kwitły
- Marzena2007
- 50p
Aniu dziękuję za wizytę u mnie
Falstaffa zamówię jesienią gdyż muszę jeszcze poprzeprowadzać kilka roslin aby zrobić miejsce nowym różom
Najbardziej żal mi piwoni... Myslalam że wreszcie zaczaną mi obficie kwitnąć wiosną... A czeka je znów eksmisja...
Pokazuj proszę drugie tłoczenie róż, doczekać się nie mogę

Falstaffa zamówię jesienią gdyż muszę jeszcze poprzeprowadzać kilka roslin aby zrobić miejsce nowym różom

Najbardziej żal mi piwoni... Myslalam że wreszcie zaczaną mi obficie kwitnąć wiosną... A czeka je znów eksmisja...
Pokazuj proszę drugie tłoczenie róż, doczekać się nie mogę

Witajcie
Wreszcie porządnie zlało. Przeszła parogodzinna burza i dopiero przed chwilą włączyli prąd. Mam nadzieję, że strat w ogrodzie nie będzie.
Monia, dzisiaj wrzucę jeszcze wczorajsze i przedwczorajsze fotki, a postaram się coś nowego zaprezentować w tygodniu
Gosia, ta Roseraie du Chatelet spełnia Twoje wymagania
A może coś od Guillot? Wiele z nich dorasta do 1 m i często mają wyprostowany pokrój, nie zwieszają kwiatów i szybko się nie osypują.
U mnie pojedyncze kwiaty zostały jeszcze z pierwszego rzutu, niektóre róże rozpoczynają ponowne kwitnienie, a niektóre ? kwitną już na całego, tak jak te na poniższych fotkach
Madżen, no byłam trochę stremowana, ale jakoś poszło
Tam gdzie Ci pisałam, też będzie dostępny dopiero jesienią. To znaczy Twój załapie się z większą partyjką z R. ?
Ja również wiecznie biegam z roślinami (i nie tylko) po ogrodzie. Na mojej piwonii wylądował właśnie obelisk...
Szkoda mi było się jej pozbyć, a nie widzę dla niej nowego miejsca (na wiosnę przesadzona). Wygląda nawet nieźle. Mam nadzieję, że też jej się spodoba...
Dzisiaj sesyjka rabaty z zegarem.
Wyrzuciłam z niej ? tak ?między posiłkami? (dosłownie między zupą a drugim daniem wyskoczyłam do ogrodu
) ? drewniany obelisk. Męczył mnie w tym miejscu okrutnie; podobał mi się w towarzystwie tych róż, ale nie wyglądał dobrze z drugim wyrazistym elementem na rabacie.

Munstead Wood

Herzogin Christiana

Eglantyne. W moim osobistym rankingu plasuje się w ścisłej czołówce.

Na wysokości zegara, po lewej stronie jeżówek rosną tegoroczne: Sharifa Asma i Dżonowa Laing. W przyszłym roku to miejsce też będzie wypełnione. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Cottage Rose i Winchester Cathedral. Kwiaty tej pierwszej wyglądają teraz prawie jak kwiaty Mary Rose.

Mary Rose

Winchester Cathedral

Na koniec można przysiąść na ławeczce... Uprzedzam, że zmieści się tylko jedna osoba, bo zastawiłam ją różami
Na zdjęciu Natasha Richardson.

Wreszcie porządnie zlało. Przeszła parogodzinna burza i dopiero przed chwilą włączyli prąd. Mam nadzieję, że strat w ogrodzie nie będzie.
Monia, dzisiaj wrzucę jeszcze wczorajsze i przedwczorajsze fotki, a postaram się coś nowego zaprezentować w tygodniu

Gosia, ta Roseraie du Chatelet spełnia Twoje wymagania

A może coś od Guillot? Wiele z nich dorasta do 1 m i często mają wyprostowany pokrój, nie zwieszają kwiatów i szybko się nie osypują.
U mnie pojedyncze kwiaty zostały jeszcze z pierwszego rzutu, niektóre róże rozpoczynają ponowne kwitnienie, a niektóre ? kwitną już na całego, tak jak te na poniższych fotkach

Madżen, no byłam trochę stremowana, ale jakoś poszło

Tam gdzie Ci pisałam, też będzie dostępny dopiero jesienią. To znaczy Twój załapie się z większą partyjką z R. ?
Ja również wiecznie biegam z roślinami (i nie tylko) po ogrodzie. Na mojej piwonii wylądował właśnie obelisk...

Dzisiaj sesyjka rabaty z zegarem.
Wyrzuciłam z niej ? tak ?między posiłkami? (dosłownie między zupą a drugim daniem wyskoczyłam do ogrodu

Munstead Wood

Herzogin Christiana

Eglantyne. W moim osobistym rankingu plasuje się w ścisłej czołówce.

Na wysokości zegara, po lewej stronie jeżówek rosną tegoroczne: Sharifa Asma i Dżonowa Laing. W przyszłym roku to miejsce też będzie wypełnione. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Cottage Rose i Winchester Cathedral. Kwiaty tej pierwszej wyglądają teraz prawie jak kwiaty Mary Rose.

Mary Rose

Winchester Cathedral

Na koniec można przysiąść na ławeczce... Uprzedzam, że zmieści się tylko jedna osoba, bo zastawiłam ją różami

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Marzena2007
- 50p
Ania jeśli to był debiut to wkrótce wróżę Ci Oskara
Ile masz Munstead Wood na rabacie, czy 2 szt wystarczą dla odpowiedniego efektu? Jestem kolorem tej austinki zachwycona i wytrzymuje na moich słonecznych rabatach.
Falstaffa zamierzam zamówić razem z resztą różyczek jesienią. Mary Rose i Claire Marshall w ścisłej czołówce naliście zamowień
A co do piwonii.... Trzy lata je przesadzam, wreszcie tej wiosny niemal wszystkie zaczęly kwitnąć a ja im znów planuję przeprowadzkę.... No cóż dla urody róż warto poświęcić piwonie....

Ile masz Munstead Wood na rabacie, czy 2 szt wystarczą dla odpowiedniego efektu? Jestem kolorem tej austinki zachwycona i wytrzymuje na moich słonecznych rabatach.
Falstaffa zamierzam zamówić razem z resztą różyczek jesienią. Mary Rose i Claire Marshall w ścisłej czołówce naliście zamowień

A co do piwonii.... Trzy lata je przesadzam, wreszcie tej wiosny niemal wszystkie zaczęly kwitnąć a ja im znów planuję przeprowadzkę.... No cóż dla urody róż warto poświęcić piwonie....
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Śliczne masz te obrzeża z kostki granitowej - muszę sobie coś takiego zrobić - niesamowite udogodnienie przy koszeniu i fajne ograniczenie rabat
Wygląda bardzo elegancko
Niesamowicie bujnie rosną u Ciebie róże - musisz mieć dobrą, tłustą ziemię zatrzymującą wilgoć albo wysokie wody gruntowe. W moim ogrodzie róże w zasadzie nie powinny wcale rosnąć, tylko same trawy, bo ziemia jest przepuszczalna jak sito, a ja na siłę męczę te bidule
Herzogin Christiana u Ciebie jest po prostu cudowna
Moja przy Twojej to jakiś karzeł 

Niesamowicie bujnie rosną u Ciebie róże - musisz mieć dobrą, tłustą ziemię zatrzymującą wilgoć albo wysokie wody gruntowe. W moim ogrodzie róże w zasadzie nie powinny wcale rosnąć, tylko same trawy, bo ziemia jest przepuszczalna jak sito, a ja na siłę męczę te bidule

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aniu, pięknie u ciebie, ale to już wiesz
Rabata z zegarem doskonała! Róże piękne, bukszpany perfekcyjnie przycięte
To, że latasz z roślinami nie jest mi dziwne, mam tak samo hihihi. Jeszcze muszę przesadzić dużą kępę miskanta i myślę, czy mogę to zrobić teraz, bo do wiosny chyba nie wytrzymam
Zajmuję miejsce na ławeczce a jak już nie ma na niej miejsca, to pod nią
Pozdrawiam.

Rabata z zegarem doskonała! Róże piękne, bukszpany perfekcyjnie przycięte

To, że latasz z roślinami nie jest mi dziwne, mam tak samo hihihi. Jeszcze muszę przesadzić dużą kępę miskanta i myślę, czy mogę to zrobić teraz, bo do wiosny chyba nie wytrzymam

Zajmuję miejsce na ławeczce a jak już nie ma na niej miejsca, to pod nią

Pozdrawiam.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu przepiękne widoki nam serwujesz:)
Herzogin Christiana już mi się podoba
Przysiadłam sobie na zachęcającej do odpoczynku ławeczce 
Herzogin Christiana już mi się podoba

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pierwsze kwitnienie mojej H.Christiana, tez bylo w "miotelkach", teraz kwitnie po 1 kwiatku na galazce ,ale za to kwiaty duzo wieksze (8 cm.).
Nie uwazasz ,ze ona nadspodziewanie dobrze znosi deszcze, slonce i tropikalne upaly ?
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, rabaty zachwycające. A wszystkie angielki są
. Cieszę się, że też mam kilka tych piękności.
A Mary Rose jak się sprawuje u Ciebie? Czy jest zdrowa? I jak duża urosła?
Ja tak pytam , bo moja maleńka ma dość trudne stanowisko. Schowana jest z tyłu rabaty, trochę w półcieniu, ale ona tak chyba lubi..

A Mary Rose jak się sprawuje u Ciebie? Czy jest zdrowa? I jak duża urosła?
Ja tak pytam , bo moja maleńka ma dość trudne stanowisko. Schowana jest z tyłu rabaty, trochę w półcieniu, ale ona tak chyba lubi..

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zaraz będę musiała znów zmieniać zamówienie różane
Patrzę, patrzę i mi się piękności zachciewa. Przecież w lesie nie wszystko urośnie
A one tak kuszą. Szczególnie Eglantyne bardzo korzystnie wyszła na twoich zdjeciach.
Właśnie miałam zapłacić za róże i dołożyli do oferty Kardynałka, którego nie dostałam w zeszłym roku...więc czekam na odpowiedź czy mi go dołożą do przesyłki bo nie chcę dwa razy płacić za dostawę
Tylko jak ja to powiem M 

Właśnie miałam zapłacić za róże i dołożyli do oferty Kardynałka, którego nie dostałam w zeszłym roku...więc czekam na odpowiedź czy mi go dołożą do przesyłki bo nie chcę dwa razy płacić za dostawę