Prawie Wiosna w Familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Prawie Wiosna w Familokowym

Post »

DANUSIU lubię wiedzieć co fruwa u mnie w ogródku czy pożyteczne czy nie .Lubię się im także przyglądać chociaż dotykać to już raczej NIE. Dzisiaj obserwowałam tego żółtego pająka jak łapał swoją zdobycz .Siedzi wciąż na tym samym listku LL jakoś go sobie upodobał .Deszcze ,ciepło to wszystko rośnie jak szalone
ANIU nie lubię pająków mam do nich awersję ,ale ten mi sie podoba :;230 i dziennie go obserwuję i robię mu fotki .Może uda mi się uchwycić akt przemocy czyli obiadek czy kolację :wink:
MARYSIU oglądałam ,ale to raczej nie ten tulipan .Acuminata mają dłuższe płatki ,ale ten też jest niczego sobie :wink: choć bez imienia
TERENIU wiosna na prawdę cudowna w tym roku .Nic tylko podziwiać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robacza sesja ;:138 nie żebym się bała ale nie lubię.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu przyszłam zobaczyć lewizję, też mam ten kolor. Widzę że masz ich trochę chociaż to pewnie młode sadzonki. Ja mam tylko 2 sadzonki róż jak twój i pomarańcz. Chodzę jeszcze za białą, bo kiedyś miałam ale ona jest bardzo wrażliwa i prawie nie dostępna w sprzedaży.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, te fioletowe iryski to z tych niziutkich tak ?... śliczne są....
Kiedyś miałam żółte i ciemny fiolet, ale już nie mam....co robić jak miejsca brakuje i nie ma sposobu aby mieć wszystko ... ;:224 ...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tereska zapączkowana ?
Oj będzie się działo...... :heja
No cudnie jest teraz i fajnie, że wszystko tak wolno się zbierało do kwitnięcia.
Deszcz spłukał prawie wszystkie mszyce, wiec znowu mam ich mało, dzisiaj robiłam przegląd.
Ale pączków na różach coraz więcej. :tan
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu powiem że ku mojej uciesze wczoraj jak wyrywałam trawę koło pięknotek zauważyłam na jednym krzaczku dwa listki a na drugim jeden, więc może one żyją. Co prawda malutkie te liście ale zawsze. Bardzo podobaja mi sie iriski jasno fioletowe. Robale jestem za tymi które pomagają i nie szkodzą a za pozostałymi to nie przepadam.

http://www.pl.image-share.com/upload/287/161.jpg tulipanik ;:215
Jadziu cieplutko Cię pozdrawiam i przesyłam ;:196 buziaki .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SYLWUŚ ;:196 a mówiłam ,żebyś zaczekała ,bo przecież u Ciebie wiosna później przyszła .Opłacało się czekanie .Brawo dla Pięknotki .Takie tulipaniki mam 2 ,ale nie wiem jak sie zwą ;:174
GRAŻYNKO nie tylko Tereska także Rapsody in blue ma wielkie pąki ,Maigold i kupiona jako Mme Boll ,która wcale nią nie jest ,więc posadziłam przy siatce ,bo wypuściła długaśne badylki też zapączkowana .Może to LO ??? Zresztą wszystkie róże mają pąki jedne mniejsze drugie większe
GABI tak te iryski niziutkie .Mam więcej rych irysków ,ale porozsadzałam je na innych rabatkach ,bo w to miejsce gdzie rosły poszły Primule .Widzę ,ze wyszło im to na kwitnienie .No tak nie można mieć wszystkiego ,ale takie maluchy zmieszczą się wszędzie
DANUSIU ta Lewizja była kupiona jako pomarańczowa a kolor jest jaki widać natomiast jest etykieta z różową a pąki są pomarańczowe .Etykietek nie zamieniłam ,bo te kupowałam bez .Dobrze ,że te na skalniaku już zimowały ,może wiec zamieszkają u mnie dłużej niż sezon :wink:
AGUSIU a ja jakoś ostatnio pokochałam robaki ,ale nie mszyce ,bo te tępię bezlitośnie
Dzisiaj zarejestrowałam udane polowanie żółtego pająka w tulipanie .Chcąc zobaczyć kogo upolował dotknęłam patykiem ofiarę a ta dostała animuszu i uciekła razem ze sprawcą :;230 Kurcze aż sie przestraszyłam tym nagłym zmartwychwstaniem :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Superowo wyglądają iglaczki wkomponowane w bylinowe rabaty ...pozwól od małpować ...kiedy większość przekwitnie , albo zanim zakwitnie , to na rabacie nie będzie pusto , prawda ? Świetny chwyt ...właśnie dzisiaj kupiłam świerk Conica Daisy White ...tak dziś z nim goniłam po ogrodzie , że dalej stoi w doniczce :;230 .
Jadzieńko ...u mnie plaga ślimaków ...obżarły mi chabry górskie , podziurawiły jezyczkę Britt Marie Crawford i liliowca Gentle Shephard - nawet znalazłam je wśród moich ukochanych prymulek - ale nie auricula i nie omszone im smakuja , tylko Siebolda i vulgaris oraz x polyantha ;:145 ...a róża kolejna opitolona przez "bobra " ...moja ukochana Stephanie Baronin zu Guttenberg ...chyba zejdę na zawał ...to już szósta w tym roku ...
Serdeczności ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGÓDKO ;:168 miło ,że podobają Ci się moje kompozycje .Ta rabatka to wrzosowisko są tam iglaczki i wrzosy ,które zaczynają się ładnie zielenić po przycięciu .Co to za gadzina :evil: niszczy róże . Nie umiesz Iguś wyśledzić gadziny . U mnie też jest ich dosyć sporo ,ale na razie tylko języczka została znów poważnie uszkodzona przez te gady .Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Jadziu dobrze ze poczekałam i nie wykopałam pięknotek. Wiesz ja wszystkich nazw tulipanów nie pamiętam ale zawsze zostawiam kartoniki po nich żeby kiedyś tam zajrzeć i zobaczyć co kupiłam.
To żółty pajaczek nie bedzie miał kolacji. Pszczoła powinna być ci wdzieczna że uratowałaś jej życie i teraz powinna zapylać wszystkie kwiatki w ogrodzie.
Cieplutko pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko przeżyły cztery patyczki LL ;:196 tak się cieszę bo to taka piękna różyczka. ;:oj
U Ciebie wiosna też w pełni.....piękny czas. ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:168 wiesz za co. ;:167
Cudnie u Ciebie i kolorowo. ;:215
Jadziu już posadzone i teraz będę chuchać i dmuchać...... ;:196
Świetny kamuflarz z tymi łowami.
Wiele owadów tak robi udając nieżywe co najczęściej ratuje im życie.
Walczę dzisiaj ręcznie z mszycami a jest ich coraz więcej niestety. ;:222
Miłego dnia. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO miło było zwiedzić Kogrobusz i spędzić z Wami Tobą i Danusią miłe chwile . ;:168 Czosnek niedźwiedzi podzielony na 3 części i każda część posadzona w innych warunkach . Natomiast kokorycz lakolistna dostała honorowe miejsce na przodzie w kamieniach .Niestety baterie sie ładują i dopiero jutro mogę strzelić fotki .Też dzisiaj walczyłam to robota głupiego ,ale mam mnóstwo Złotooków i biedronek i szkoda ,żeby sie wytruły .Zastanawiałam sie dzisiaj nad tymi gąsienicami w wygryzionych pąkach .Dzisiaj się takiej przyjrzałam i muszę poszukać czyja ona jest .Zapraszam Was do mnie na kawkę
ELUŚKA jak miło ,ze zajrzałaś .Ciszą mnie te Twoje patyczki ,a tak sie bałaś ,ze nic Ci nie wyjdzie .No to teraz już wiesz jak trzeba robić .Teraz będzie produkcja patyczkowa :heja i może i mnie jakaś wpadnie :wink: jak moja jakaś wypadnie :;230 ,bo inaczej nie ma miejsca
SYLWUŚ ogrodnik musi mieć cierpliwość i trzeba się tego nauczyć .Wykopać idzie zawsze .Od tego czasu pajączki zniknęły ;:145 Ciekawe gdzie teraz przesiadują, a może założyli rodzinkę :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu u mnie lilie chyba padną nie mogę pozbyć się coś czerwonego to nie mrówki, nie biedronki
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

witaj Jadziu!
polowanie pająka świetnie uchwyciłaś, a to zakończenie ... rewelacyjne :)
tara pisze:Jadziu u mnie lilie chyba padną nie mogę pozbyć się coś czerwonego
to poskrzypka - okropieństwo
kilka dni temu liście miałem aż czerwone - mając rozrobiony decis spryskałem profilaktycznie, wczoraj spojrzałem i ... (odpukać) na razie nie widać - tzn. jedna szt. gdzieś się tam błąkała
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”