Mój storczykowy kącik :) cz. III

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz. III

Post »

Dufin pisze: Obrazek Obrazek
A ja chciałam zapytać o te białe kropki? czy to wina aparatu?
Mnie zachwycił Magical i nigdzie nie mogę na niego trafić ... pięknie będzie jak Ci wszystko zakwitnie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Aniu pięknie Ci kwitną. Zauroczył Mnie Phal. Black Pearl piękny i zarazem taki aksamitny ;:167
Phal. Magical powala jest jak tęcza w te deszczowe dni. Co do phal Liodoro u Mnie wypuścił pęd i na razie ma się na jednego kwiatka jak i u Ciebie ale nadrabia to zapachem :)Powalił Mnie Twój biały za każdym razem jak go pokazujesz zachwycam się Nim jest piękny i olbrzymi ;:180 Reszta phal. równie piękna i widać że im dobrze u Ciebie czeka Cię wiele kwitnień i już czekam na zdjęcia ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Aneczko, ;:oj ;:oj ;:oj ależ się rozszalały Twoje Phalaenopsis. I fotki perfekcyjne, przez co nie mogę wyjść z podziwu...
I pożalę się tu troszkę - oprócz białaska, żadnego (z Twoich) nie mam ;:145
Trzymam kciukasy za obfite i długie kwitnienia ;:215
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Śliczne kwitnienia Aniu ;:138 . Fajnie Ci się rozwija kolekcja - wzbogaca się o coraz ciekawsze okazy a Twoja opieka widać im służy, bo pięknie się odwdzięczają, pięć odbić z oczka to sukces.
Ten muśnięty słonkiem wygląda jakby przesadził z solarium ;:306 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Flicka - to prawda, wiosna wspaniale działa na storczyki :D
Michał dziękuję :wink: Phal. Magical można czasem upolować na allegro
Malwinko, gdy białasek otworzy już pączki, zdjęcie w rozkwicie specjalnie zadedykuję Tobie ;:196
Lilusia pewnie, że pokazuj! Może Twoje storczyki poczują się w ten sposób zobowiązane do szybszego kwitnienia, bo wstyd im sie zrobi :D
Duju - tak jak napisała Kasia (kahim) to gutacja :) Pisałyśmy o tym troszkę wyżej :wink:
Wiki pięknie dziękuję za tyle komplementów ;:196 Właśnie wróciłam do domu i widzę, że Phal. Liodoro otworzył już pączka a kwiat jest calutki różowy :roll: czytałam, ze to normalne u młodych kwiatów i dopiero w miarę upływu czasu zmieniają barwę na coraz bardziej żółtą. Mam nadzieję, bo ten nowy kwiat w ogóle nie przypomina Liodoro :;230
Grażyno dziękuję i zapraszam częściej :wink:
Isilmeiel - no a co, tylko ja mam być kuszona? ;:306 niech i inni cierpią ;:306 hehe.. ;:168
Janeczko jak to oprócz białaska żadnego nie masz? A kaczucha? :D To u Ciebie ją podpatrzyłam, choć moja ma trochę większe rozmiary :wink:
Aniu kolekcja bardzo powoli się rozwija, w zasadzie raczkuje.. niestety jest to spowodowane brakiem funduszy ;:131 i nie zapowiada się by było lepiej ;:145
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedstawiam Wam dzisiaj moje dwa nowe "olbrzymy" ;:306 Nie wiem jak sobie z nimi poradzę, ale cóż.. trzeba sobie stawiać wysokie poprzeczki ;:306

Phal. Mambo x Marie`s Delight

Obrazek

Phal. gersenii

Obrazek

A tutaj na tle innych maluchów, aby łatwiej Wam było się do czegoś odnieść oceniając ich "wielkość" :D Nie da się jednak ukryć, że są słodkie ;:167

Obrazek

Przy okazji wyciągnięcia aparatu, zrobiłam zdjęcie nowego kwiatuszka na Phal. Lidooro :) Jest niemal cały różowy z jakąś śmieszną "mazią" :D Mam nadzieję, że z czasem nabierze nieco więcej żółtego odcienia :wink:

Obrazek

I Phal. Shanghai, którego ostatnio pominęłam :) Ledwo przekwitł na głównym pędzie a zaczął otwierać pączki na odbiciu :)

Obrazek

Pozdrawiam :wit

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Aniu, słodkie te giganciochy ;:138 Oby szybko ci rosły.. bardzo szybko :lol:
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwitnienia! Szaleją u Ciebie bardzo. Widzę dwa maluszki do eksperymentu :) powodzenia życzę, mnie na razie minęła chęć na nie a wróciła ochota na odbudowanie kolekcji mini. Aa zakochana jestem w Twoim Liodoro :))
Awatar użytkownika
flicka_
100p
100p
Od: 15 lip 2013, o 15:05

Post »

Cześć,
i jak Phal. Mambo?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Aniu dziękuję ;:196

flicka - dobrze, nic złego się nie dzieje, przedłuża ładnie korzonki :wink: a jak u Ciebie?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi mili! :wit

Chciałam się z Wami dzisiaj podzielić zdjęciami z kwitnień dwóch białasków :) Pierwszy z n ich to storczyk o ogromnych kwiatach, pokazywany już przeze mnie, ale dopiero teraz rozkwitł ze wszystkich niemal pączków :)

Obrazek Obrazek

Kolejny to biały o drobniejszych kwiatach, którego kwitnienie obiecałam zadedykować Malwinie (Malwina55) ;:196 Niestety jeszcze przed rozwinięciem pączków zaczęły już opadać niektóre kwiaty, nie wiem czym to jest spowodowane, może go przesuszyłam a może stał w przeciągu? :roll: postanowiłam więc szybko zrobić zdjęcie, bo nie wiem czy opadanie nie będzie postępować.

Obrazek

Obrazek

Oprócz tego ładnie rozwinął się też Phal. Black Pearl ;)

Obrazek

A także lubiany przez wielu Phal. Bremen ;)

Obrazek

Obrazek

Phal. Magical z dopiero rozwijającym się nowym pędem :)

Obrazek

Obrazek

Phal. Sorrento nieco zmutował.. Wpuścił dwa nowe pędy - pierwszy odbija w 4 miejscach ;:oj

Obrazek

A drugi nagle się podzielił.. nie jest to odbicie z oczka, on tak jakby... rozdwoił się :shock: w dodatku ani myśli się wydłużac tylko zawiązuje już pączki ;:oj i w pewnych miejscach ma jakieś dziwne szpikulce.. ni to odbicie ni nic.. wygląda jak kolce ;:204

Obrazek

Na końcu moja Phal. Speciosa, która już jakiś czas wypuściła dwa pędy, ku mojej uciesze, lecz.. trzy pączki zasychają ;:145 nie wiem o co jej chodzi :( wygląda na to, że będą tylko dwa kwiatuszki i to słabo wybarwione...

Obrazek

Do kwitnienia szykuje się jeszcze MM ale na razie nie ma się czym chwalić :wink:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Aniu, ten twój Bremen powala na kolana... Aż się lubemu poskarżyłam (pokazując zdjęcie), że ja też takiego chcę, ale znaleźć nie mogę :cry: Może jak mu tak będę utrwalać wiedzę, kiedyś mi takiego znajdzie :wink: Nie mniej twój jest po prostu boski i szalenie ci go zazroszczę ( ale bez zawiści... póki co ;:306 ) ;:196 I ta ilość kwiatków w dodatku odwróconych w jednym kierunku.. no... ;:167 ;:167 ;:167 Brak słów ;:131

Reszta kwitnień też imponująca, a sorrento niezły numer ci robi :lol: Wężowy jęzor... ;:204

P.s. Zapisałam sobie zdjęcie twojego Bremen'a o ile nie masz nic przeciwko ;:224
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Aniu piękne kwitnienia aż szczęka opada ;:oj Wszystkie takie dopieszczone, białasy cudne (mam do nich sentyment) co do tego że ten z ciemną warżką nie rozwinął wszystkich kwiatów i już mu opadają Mój ma tak samo może te typy tak mają :wink:
Zauroczył Mnie Phal. Black Pearl jest piękny i jak od linijki cudnyy ;:167 Phal. Sorrento faktycznie ciekawie się rozdzielił jak wężowy język :lol: Co do phal. speciosa nie martw się zobaczysz pięknie Ci zakwitnie ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Aniu, piępkne kwitnienia! Mówiłam, że doczekasz się takich? Mam nadzieję, że stosujesz cały czas te nawozy.
Każdy storczyk prezentuje się rewelacyjnie! A Black Pearl jest wręcz boski ;:oj
Gratuluję!
U mnie Sorrento też ma cztery odbicia i kwitnie już czwarty miesiąc, czego i Tobie życzę :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam bardzo za tyle miłych słów ;:196

Kasiu absolutnie nie mam nic przeciwko ;:196 Zaglądałam jeszcze do Obi w poszukiwaniu takiego samego ale na razie nie spotkałam.. Kwiatki ma skierowane w jedną stronę bo wszystkie lgną do okna :D

Wiki może faktycznie "ten typ" tak ma :wink: Phal. Black Pearl mnie zaskoczył bo wypuścił nowy pęd przedłużając jednocześnie stary, a nawet odbił z oczka :wink: mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i doczekam równie ciekawych kwitnień na pozostałych storczykach ;:196

Aniu dopiero teraz zauważyłam Twój post ;:196 tak, ciągle stosuję nawozy Peters Professional i jestem z nich zadowolona :wink: Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i dobre rady ;:196

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”