Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Malgos, witam serdecznie pod brzozami!
Hortensje z budlejami rzeczywiście dały świetny efekt.
Czy można zobaczyć choć fragment Twoich hektarów?
Pozdrowienia!

Małgosiu, dziękuję i bardzo proszę!
Gdzie u siebie widziałabys takie połączenie!?

Esme, witam z leżaczkiem!
Kładziemy się w cieniu czy na słonku? ;-)
Zapraszam w sierpniu na kwitnienie hortensji :)
Kijki są i wydaje się że będą super dopasowane. Dzięki za doping!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga rabatka hortensji i budlejek wygląda bosko ;:202
zieleń trawniczka piękna - taka soczysta ;:333

Miłego wieczorku życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jest w Twym ogrodzie niezaprzeczalnie coś z ogrodów angielskich - porządek , spokój , harmonia i styl , które wyraźnie podkreślają także Twoją osobowość . Ogród wszak jest naszym lustrzanym odbiciem duszy ...charakteru , tęsknot i marzeń ... natomiast ta ławeczka - zaprasza do spoczynku - więc grzechem by było udawać , że jej tam nie ma ...więc wybacz...ale siądę na niej i pozwolę sobie na kontemplowanie uroku Twego siedliska ;:196 .
Serdeczności ;:168 . ;:167
P.S.śliczną masz córę ...Misia jest doprawdy kwintesencją dobrego smaku w ubiorze ( skromnie , ale jakże elegancko ) i ...dziewczęcości - proszę , pozdrów Ją ode mnie ;:303 :wit .
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Nie wiem czy mi sie uda ta sztuka ;:202 , ale spróbuję - ostrzegam zdjęcie z telefonu ;:oj
To takie poglądowe Obrazek
czyli jak olbrzymie pole do popisu ;:224
I coś jeszcze Obrazek

-- 8 lut 2014, o 19:48 --

Jest udało się ;:138
Małgoś
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja również jestem zachwycona budlejami z hortensjami. Poddałaś mi pomysł bym bardziej wyeksponowała swoją jedyną budleję. Mam ją w takim miejscu, że ja jej w zasadzie nie widuję. Jest widoczna z drogi, którą z rzadka jadą samochody i wątpię, by akurat ktoś spoglądał na nie.
Dlatego wydaje mi się słuszne przesadzić ją tam gdzie będę mogła podziwiać :heja I tak jak pokazałaś - za czymś niższym, bo ona z dołu efektownie nie wygląda.

Pierwszy marsz z kijkami mam zaliczony i jestem bardzo zadowolona, choć koleżanki mnie ostro przeciągnęły.... będę jutro stękać. Obeszłyśmy najpierw teren zlotów pojazdów militarnych - akurat odbywa się zlot zimowy ;:oj o czym nawet nie wiedziałam - więc miałyśmy co poobserwować przy okazji.
Potem obeszłyśmy lotnisko, a potem calutkie Borne Sulinowo dookoła. Jeszcze później przemaszerowałyśmy z 1,5 km nad jeziorem - już niemal po ciemku ... dalej - całkiem po ciemku - na stadion i wokół osiedla domków za nim ;:173 i wreszcie wróciłyśmy w punkt wyjścia. Myślę, że z 10 km to było lekko.... czego Tobie na jutro nie życzę ;:224

Bilans - potknęłam się o kijek, który mi się obsunął na lodzie i lekko go skrzywiłam ;:145 Zgubiłam 1 stopkę ;:131 Na szczęście miałam ze sobą zapasowe. Wypięła mi się rękawiczka i zgubiłam mocujący ją do kijka klinik ;:131 ale znalazłam :tan
Taka to była moja pierwsza wyprawa - prosiłaś o relację to już wiesz jak to bywa ;:170 ;:306 Życzę mniej atrakcji i równie dużo satysfakcji ;:333 Baardzo mi się podobało.
x-ag-a
---

Post »

Aguśka, bardzo dziękuję za kijkową relację! Pierwsze koty za płoty, zwłaszcza że z przygodami i niemałym wysiłkiem :)
Ja pewnie nie dam rady tyle na raz przejść, zwłaszcza chodząc samej. Ale z czasem, dołączy M. - już to dziś zapowiedział, że będzie chciał :) Super, że nordic walking Ci się podoba. Ja nie zamierzam przestać (choć jeszcze nie zaczęłam - wciąż boli kolano) i chcę, by ta aktywność weszła do kanonu mojej codzienności.
Budleje są jak najbardziej warte wyeksponowania... Jaką masz odmianę?
Pozdrawiam wieczorem!
Małgoś, dziękuję za podzielenie się fotkami! Rzeczywiście masz imponujący teren do dyspozycji, a to, co już rośnie - zachwyca!
Miłego wieczoru!
Jagódko, Twoja obecność w moim ogrodzie zawsze wnosi coś wyjątkowego, okraszonego dużą dozą serdeczności - dziękuję za to!
To prawda, że ogród odzwierciedla nas samych i nasze pragnienia. Ja szukam w życiu harmonii - w ogrodzie, domu, muzyce, w otoczeniu ludzi, z którymi przebywam. Lubię ją odnajdywać, bo wnosi spokój i poczucie bezpieczeństwa.
Dziękuję za miłe słowa pod adresem Nisi! ;:167 Przekażę jej, oczywiście.
Ula, bardzo mi miło czytać Twoje słowa uznania - dziękuję!
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Dzięki za miłe słowa ;:196 To naprawdę niewielki wycinek :;230
Małgoś
x-ag-a
---

Post »

Domyślam się, Małgosiu! Jak duży jest Twój ogród?
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Aguś tak po prawdzie to pare arów brakuje do ha - w tym domek, garaż, widoczny w oddali lasek/ok.20 ar./ grządeczki, "boisko" , peudo sad, no i moje królestwo :heja. A wokół górki :uszy
Ale starczy o mnie. Gdy kiedyś dojdzie do tego , że założę swój wątek, będę się rozpisywać ;:7
Twój ogród jak dla mnie jest wzorcowy, wypieszczony. Taki do leniwego odpoczywania na leżaczku, słuchania ptaków i oglądania gry świateł miedzy drzewami ;:180 Rozmarzyłam się ;:196
Małgoś
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Właśnie wróciłam do domku ,a tu kijki w pogotowiu ;:138 Cieszę się i pamiętaj nigdy nie będziesz sama..zawsze jak będę w drodze ,będę z Tobą myślami to tak jakbyśmy razem chodziły ;:168
Dzisiaj chodziłam 2 godziny :lol: Pogoda boska i nagadać się nie mogłyśmy :wink: A na urodzinach testowałam masażer z Mango ;:oj genialny...wytrzepało mi d... dosłownie :;230 O taki http://www.mango.pl/fitness/pasy_i_plat ... _vibro_max
Pozdrawiam serdecznie i kuruj kolanko ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Niestety moje koleżanki są ambitne i bardzo zaawansowane. Chodzą kilka razy w tygodniu, zawsze dość długie trasy i w szybkim tempie. Tak więc musiałam za nimi nadążać, bo zasuwały jakby miały motorki w.... :lol: Sama bym nawet połowy tej trasy nie przeszła.
Kiedy mieszkałam w Bornem Sulinowie śmigałyśmy razem rowerami po kilkadziesiąt kilometrów. Wtedy jeszcze kijki było mało znane, albo u nas niespotykane (8 lat temu).

Jaką mam odmianę pytasz - cóż... fioletową ;:131 ;:224 ;:306 (To tak jak ja pytam znajomych o winogrona - jaką masz odmianę? - i słyszę - różową, fioletową, albo zieloną :lol: )
Niestety nie znam odmiany. Byłam w szkółce kiedy akurat kwitły i wybrałam najpiękniejszą - głęboki żywy fiolet :D To wszystko co mogę o niej powiedzieć.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Dzięki za podpowiedzi w sprawie podsadzenia brzózek ;:196 Jałowce tam mam, o bergeniach myślałam- jednak hosty i rozchodniki- super pomysł!! Pozwolę sobie wykorzystać.. ;:224
Dziś znów na budowie- elektryk kończy rozgryzać błędy w podłogówce.. Czujniki sterujące temperaturą w pokojach były mylnie podłączone- np czujnik w salonie uruchamiał podłogę w łazience..itp.. Wspomagał się kamerą termowizyjną i wszystko pospinał odpowiednio.. Jednak ja nie o tym.. pobawiliśmy się trochę kamerą, np. sprawdzając naszą temperaturę. Okazało się, że stopa elektryka jest ciepła- żółto czerwona.. a moje nie istnieją :D były lekko niebieskie- znaczy się zimne.. To widoczny znak tego, jak ja ciągle narzekam, że mi zimno, że lekki spadek temp a ja tracę czucie w stopach i palce mam jak sopelki lodu.. Kamera to świetnie uwidoczniła- tak samo "nie mam" palców u rąk :D Teraz mam na to dowód :?
tęsknię już do ciepła i do grzebania w rabatkach.. ;:145
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś ten zestaw hortensjowo-budlejowy i do tego na tle ściany jest wspaniały, aż chce się go od-gapić ;:215 nie żebym od razu sadziła ale jestem ciągle i niezmiennie zachwycona. A oglądając te zdjęcie zastanawiałam się co jest od północnej strony domu, no bo całkiem zapomniała ;:223 czy macie wjazd :?: nie on chyba jest od wschodu :?: chyba polezę na blog to sprawdzić :roll:
x-ag-a
---

Post »

Moniko, dobry wieczór!
Mam nadzieję, że brzózki fantastycznie podsadzisz i będziesz zadowolona z efektu ;:196
Kochana, na budowie zawsze muszą być jakieś problemy, korekty, decyzje do podjęcia - nie ma lekko, to takie prawo Murphy'ego przecież.
Dziś kupowaliśmy parę mieszkaniowych rzeczy i z jednej strony bardzo bym chciała móc wykończyć dom raz jeszcze, a z drugiej, jak sobie pomyślę o tych uciążliwościach, to mi się odechciewa...
Trzymajcie się i oby do naszej upragnionej wiosny!
Aguśka, ja lubię otaczać się ambitnymi osobami - one mnie bardzo, w różnych dziedzinach życia, motywują :)
Takie koleżanki to skarb!
Kochana, żywo fioletowa budleja to jest to; nieważna odmiana... przycinasz nisko wiosną?
Danusiu, powiedziałaś mi szalenie miłą rzecz z tym chodzeniem razem - wiesz, że podświadomość potrafi działać cuda? Na pewno będzie mi się świetnie chodziło z poczuciem, że chodzimy razem - super przyjemne i motywujące! ;:168
Rany julek, co ta platforma robi??? Stajesz, a to Tobą trzęsie??
Małgoś, świetna sprawa taki teren! Czekam niecierpliwie na Twój wątek, a za komplementy pod adresem mojego ogrodu bardzo Ci dziękuję! To szalenie miłe móc kogoś inspirować swoją własną wizją ogrodu ;:168 Faktycznie, w swoim, odczuwam pełną harmonię i integrację z otoczeniem... to dla mnie niesamowita forma terapii i relaksu.
Majutku, śmiało odgapiaj połączenie budlei z hortensjami :) I tak w Twoim ogrodzie będzie to miało swój indywidualny chaakter.
Od północy, kochana, mamy drewutnię, szpaler irg błyszczących, jaśminowca, żylistka, wiśnię Amanogawę i wejście do strony zachodniej... już szukam zdjęć...

Obrazek
...tu fragment już za drewutnią...

Obrazek
...w trochę dłuższym ujęciu...

Obrazek
...a tu dalsza część, wejście do zachodniej...

Obrazek
...i początek przed drewutnią, czyli różanka przy podjeździe oraz w głębi jałowce płożące, bez, tamaryszek, kosodrzewiny, tawułka Arendsa, a w samym rogu, tuż przy ogrodzeniu rośnie jabłoń Royalty wraz z Conicą u stóp (nie widać).
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czyli pomyliły mi się strony świata :lol:
Odgapiać nie ma gdzie bo dom obrośnięty za wszech stron, ale miewam takie myśli o ewentualnym obsadzeniu nowego domku. Na nim nie będzie żadnych pnączy więc i roślinność wkoło pewnie trochę inna, choć wielkie róże pewnie też się pojawią przy wejściu od strony zachodniej. Od południowej pewnie róże większe i mniejsze, ale taki fragmencik hortensjowo-budlejowy pewnie bym gdzieś wcisnęła, może pod sypialnię. Wiesz ciągle marzę o tym nowym domku a tu sprawa jak stanęła tak stoi, kompania Węglowa ma teraz inne zmartwienia niż czyjeś zniszczone domy :twisted:

ps. dzięki za znalezienie zdjęć ;:196 blog strasznie wolno się ładuje :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”