Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Grażynko, podziwiam pięknie wyszykowane grządki pod groszek i bób. Ja też już posadziłam groszek w sobotę, tylko moja grządka jest bardzo zaśmiecona nieprzegniłymi badylkami. Posadziłam nawet cebulkę dymkę i zobaczę co z tego wyniknie. Bób posadzę w poprzek rzędów z ziemniakami, bo mam mało miejsca na ogrodzie.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grżynko zagonki pięknie przygotowane pod sianie,ale ja bym jeszcze poczekała..U mnie ziemia jeszcze
bardzo zimna,choć Ty mieszkasz w cieplejszym miejscu. ;:108 Rożnie jeszcze może być,ale zrobisz co zechcesz.
Ja będę pikować warzywka do skrzynek, bo ładnie już wyglądają :wit .
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Grażynko :wit coraz wiecej słoneczka i aż nie chce sie isć do domu. Czytam że zakupiłaś nowe roślinki, czy już je posadziłaś? Czy jeszcze czekasz?
Grażynko skoro i Ty już podciełaś wrzosy to i ja muszę. Prace trwają i chodniczek ułożony, miejsce na bób i groch zrobione wiec tylko teraz tylko czekac na siewy.
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No kochana, co Ty będziesz robić jak już wiosna na dobre przyjdzie, siedzieć i podziwiać, masz już wszystko przygotowane ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ja chyba też już posieję pietruszkę, groch, rzodkiewkę.Bobu w tym sezonie nie przewiduję, a jego zawsze siałam najwcześniej. :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Marysiu tylko nie siej bobu w maju ,wiesz dlaczego....
Marto wiesz jak miałam jeden dzień wolny to chciałam wszystko od razu zrobić,a teraz jak pracuję to nie mam czasu pójść na działkę , bobu i grochu jeszcze nie wysiałam :wit
Ewuniu mnie już do wszystkiego łapki swędziały ,poodkrywałam wszystkie rośliny i nie wiem czy dobrze zrobiłam ,wcale nie jest za ciepło :wit
Alu na spokojnie wszystko zdążymy zrobić ,żeby tylko zdrówko było :wit
Grażko ja mam wysiane warzywka tylko w namiocie ,rzodkiewka już wschodzi a w gruncie to chyba zacznę kolo 15 marca :wit
Alu wstrzymuję się jeszcze z sianiem w gruncie bo zimno i nieprzyjemnie ,na razie zajmuję się roślinkami na parapecie :wit
Sylko kupiłam cebule lilii i już są w gruncie ,dobrze je okryłam , czekam na lepszą pogodę żeby zacząć dalej działać :wit
Iwonko pracy na działce to nigdy się nie przerobi,ale po siedzieć na działeczce też lubię owszem,owszem :wit
Małgosiu ja w zeszłym roku posiałam wcześnie pietruszkę i marchew, to i tak nie wzeszły szybko aż było cieplej,sąsiedzi z działek sieli jak było ciepło i im piorunem powschodziło, ja się wstrzymuję po co mam się wkurzać że nie wschodzą :wit

-- 4 mar 2014, o 20:08 --

Pączki na moich patykach hortensji bukietowej :heja

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Grażynko kiedy wsadziłaś te patyki? i od razu do ziemi czy ukorzeniałaś w wodzie najpierw? Pytam,bo czekam na patyki od zaprzyjaźnionej forumki (pewnie jutro paczuszka dojdzie) i się zastanawiam czy do ziemi czy do wody. Czytałam tu na forum,że i tak i tak różne osoby ukorzeniają.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Grażynko jak tak chodże i czytam to po różyczkomani mamy liliomanie. ;:306 Ja też planuję kupić i posadzić to to byłaby moja pierwsz przygoda z liliami. Tylko nie chce wysokiej taką średnia ale zobacze na co natrafie. Jutro jadę na buszowanie po supermarkietach :)
Gratuluję patyczki dostały pączków, czyli sie przyjeły, gratuluję ;:168 , cieplutko pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Niech się pięknie ukorzeniają i pięknie kwitną. ;:138
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Witaj Grażynko , ja bób już wsadziłam , posiałam rukolę , rzodkiewkę i sałatę .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Moje hortensje też się ukorzeniły i już mają ładne listki,Twoje widzę też podążają za wiosną ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko
Marysiu tylko nie siej bobu w maju ,wiesz dlaczego....
dlaczego? mojej koleżance facet posiał bo zaorał jej kawałek pola i miała później ale ładny bób ;:215
Ja wsadziłam patyczki hortensji VF do wody i też mam takie pączki, ale korzonków zero!
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Terliczka moje patyki włożyłam od razu do ziemi , końcówki najpierw umaczałam w ukorzeniaczu , pączki listków już są ale to nie znaczy że są taż korzenie,trzeba jeszcze długo poczekać :wit
Sylko swoją przygodę z działką zaczęłam od posadzenia właśnie lilii ,od razu w nich zakochałam się , obecnie ogarnęła mnie różyczkomania , czekam na zamówione 11 szt :wit
Kasiulka pięknie dziękuję :wit
Tacca moja rzodkiewka już na wierzchu w namiocie,czy moczyłaś bób przed posadzeniem,ja w zeszłym roku nie moczyłam a w tym mam zamiar pomoczyć :wit
Marciu trzymasz je w domu , ja wystawiłam na balkon ale zabrałam z powrotem bo zimno i listki nie chciały się rozwijać :wit
Marysiu takie jest przysłowie ;:306 "kto sieje w marcu ten zbiera w garncu,kto sieje w maju ten zbiera w jaju" jest też takie spostrzeżenie kto sieje w kwietniu ...temu zjedzą robaki,tak u nas mówią odnośnie bobu i grochu, najlepiej wysiewać na początku marca,wtedy mamy ekologiczne zbiory, dlatego Marysiu proponuję żebyś już wysiała :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Papryczki jest ich sporo nie wiem czy już pikować czy jeszcze poczekać :?:

Obrazek

kleome tak się strasznie powyciągały ,jak z nimi postępować ,,
proszę o rady

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko papryczki możesz już pikować a kleome to nie wiem ja swojej jeszcze nie siałam , a wszystkie nasionka wysiane przez moje wnuki też się tak powyciągały i nie wiem co z nich będzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”