Mój Raj część III
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj część III
Grażynko, podziwiam pięknie wyszykowane grządki pod groszek i bób. Ja też już posadziłam groszek w sobotę, tylko moja grządka jest bardzo zaśmiecona nieprzegniłymi badylkami. Posadziłam nawet cebulkę dymkę i zobaczę co z tego wyniknie. Bób posadzę w poprzek rzędów z ziemniakami, bo mam mało miejsca na ogrodzie.
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grżynko zagonki pięknie przygotowane pod sianie,ale ja bym jeszcze poczekała..U mnie ziemia jeszcze
bardzo zimna,choć Ty mieszkasz w cieplejszym miejscu.
Rożnie jeszcze może być,ale zrobisz co zechcesz.
Ja będę pikować warzywka do skrzynek, bo ładnie już wyglądają
.
bardzo zimna,choć Ty mieszkasz w cieplejszym miejscu.

Ja będę pikować warzywka do skrzynek, bo ładnie już wyglądają

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Grażynko
coraz wiecej słoneczka i aż nie chce sie isć do domu. Czytam że zakupiłaś nowe roślinki, czy już je posadziłaś? Czy jeszcze czekasz?
Grażynko skoro i Ty już podciełaś wrzosy to i ja muszę. Prace trwają i chodniczek ułożony, miejsce na bób i groch zrobione wiec tylko teraz tylko czekac na siewy.
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę.

Grażynko skoro i Ty już podciełaś wrzosy to i ja muszę. Prace trwają i chodniczek ułożony, miejsce na bób i groch zrobione wiec tylko teraz tylko czekac na siewy.
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No kochana, co Ty będziesz robić jak już wiosna na dobre przyjdzie, siedzieć i podziwiać, masz już wszystko przygotowane 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja chyba też już posieję pietruszkę, groch, rzodkiewkę.Bobu w tym sezonie nie przewiduję, a jego zawsze siałam najwcześniej. 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Marysiu tylko nie siej bobu w maju ,wiesz dlaczego....
Marto wiesz jak miałam jeden dzień wolny to chciałam wszystko od razu zrobić,a teraz jak pracuję to nie mam czasu pójść na działkę , bobu i grochu jeszcze nie wysiałam
Ewuniu mnie już do wszystkiego łapki swędziały ,poodkrywałam wszystkie rośliny i nie wiem czy dobrze zrobiłam ,wcale nie jest za ciepło
Alu na spokojnie wszystko zdążymy zrobić ,żeby tylko zdrówko było
Grażko ja mam wysiane warzywka tylko w namiocie ,rzodkiewka już wschodzi a w gruncie to chyba zacznę kolo 15 marca
Alu wstrzymuję się jeszcze z sianiem w gruncie bo zimno i nieprzyjemnie ,na razie zajmuję się roślinkami na parapecie
Sylko kupiłam cebule lilii i już są w gruncie ,dobrze je okryłam , czekam na lepszą pogodę żeby zacząć dalej działać
Iwonko pracy na działce to nigdy się nie przerobi,ale po siedzieć na działeczce też lubię owszem,owszem
Małgosiu ja w zeszłym roku posiałam wcześnie pietruszkę i marchew, to i tak nie wzeszły szybko aż było cieplej,sąsiedzi z działek sieli jak było ciepło i im piorunem powschodziło, ja się wstrzymuję po co mam się wkurzać że nie wschodzą
-- 4 mar 2014, o 20:08 --
Pączki na moich patykach hortensji bukietowej

Marto wiesz jak miałam jeden dzień wolny to chciałam wszystko od razu zrobić,a teraz jak pracuję to nie mam czasu pójść na działkę , bobu i grochu jeszcze nie wysiałam

Ewuniu mnie już do wszystkiego łapki swędziały ,poodkrywałam wszystkie rośliny i nie wiem czy dobrze zrobiłam ,wcale nie jest za ciepło

Alu na spokojnie wszystko zdążymy zrobić ,żeby tylko zdrówko było

Grażko ja mam wysiane warzywka tylko w namiocie ,rzodkiewka już wschodzi a w gruncie to chyba zacznę kolo 15 marca

Alu wstrzymuję się jeszcze z sianiem w gruncie bo zimno i nieprzyjemnie ,na razie zajmuję się roślinkami na parapecie

Sylko kupiłam cebule lilii i już są w gruncie ,dobrze je okryłam , czekam na lepszą pogodę żeby zacząć dalej działać

Iwonko pracy na działce to nigdy się nie przerobi,ale po siedzieć na działeczce też lubię owszem,owszem

Małgosiu ja w zeszłym roku posiałam wcześnie pietruszkę i marchew, to i tak nie wzeszły szybko aż było cieplej,sąsiedzi z działek sieli jak było ciepło i im piorunem powschodziło, ja się wstrzymuję po co mam się wkurzać że nie wschodzą

-- 4 mar 2014, o 20:08 --
Pączki na moich patykach hortensji bukietowej

- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Grażynko kiedy wsadziłaś te patyki? i od razu do ziemi czy ukorzeniałaś w wodzie najpierw? Pytam,bo czekam na patyki od zaprzyjaźnionej forumki (pewnie jutro paczuszka dojdzie) i się zastanawiam czy do ziemi czy do wody. Czytałam tu na forum,że i tak i tak różne osoby ukorzeniają.
Pozdrawiam-Ewa
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Grażynko jak tak chodże i czytam to po różyczkomani mamy liliomanie.
Ja też planuję kupić i posadzić to to byłaby moja pierwsz przygoda z liliami. Tylko nie chce wysokiej taką średnia ale zobacze na co natrafie. Jutro jadę na buszowanie po supermarkietach 
Gratuluję patyczki dostały pączków, czyli sie przyjeły, gratuluję
, cieplutko pozdrawiam 

Gratuluję patyczki dostały pączków, czyli sie przyjeły, gratuluję

Ogród początki - zapraszam serdecznie
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Niech się pięknie ukorzeniają i pięknie kwitną. 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Witaj Grażynko , ja bób już wsadziłam , posiałam rukolę , rzodkiewkę i sałatę .
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Moje hortensje też się ukorzeniły i już mają ładne listki,Twoje widzę też podążają za wiosną 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grażynko
Ja wsadziłam patyczki hortensji VF do wody i też mam takie pączki, ale korzonków zero!
dlaczego? mojej koleżance facet posiał bo zaorał jej kawałek pola i miała później ale ładny bóbMarysiu tylko nie siej bobu w maju ,wiesz dlaczego....

Ja wsadziłam patyczki hortensji VF do wody i też mam takie pączki, ale korzonków zero!
- gracha
- 1000p
Terliczka moje patyki włożyłam od razu do ziemi , końcówki najpierw umaczałam w ukorzeniaczu , pączki listków już są ale to nie znaczy że są taż korzenie,trzeba jeszcze długo poczekać
Sylko swoją przygodę z działką zaczęłam od posadzenia właśnie lilii ,od razu w nich zakochałam się , obecnie ogarnęła mnie różyczkomania , czekam na zamówione 11 szt
Kasiulka pięknie dziękuję
Tacca moja rzodkiewka już na wierzchu w namiocie,czy moczyłaś bób przed posadzeniem,ja w zeszłym roku nie moczyłam a w tym mam zamiar pomoczyć
Marciu trzymasz je w domu , ja wystawiłam na balkon ale zabrałam z powrotem bo zimno i listki nie chciały się rozwijać
Marysiu takie jest przysłowie
"kto sieje w marcu ten zbiera w garncu,kto sieje w maju ten zbiera w jaju" jest też takie spostrzeżenie kto sieje w kwietniu ...temu zjedzą robaki,tak u nas mówią odnośnie bobu i grochu, najlepiej wysiewać na początku marca,wtedy mamy ekologiczne zbiory, dlatego Marysiu proponuję żebyś już wysiała 

Sylko swoją przygodę z działką zaczęłam od posadzenia właśnie lilii ,od razu w nich zakochałam się , obecnie ogarnęła mnie różyczkomania , czekam na zamówione 11 szt

Kasiulka pięknie dziękuję

Tacca moja rzodkiewka już na wierzchu w namiocie,czy moczyłaś bób przed posadzeniem,ja w zeszłym roku nie moczyłam a w tym mam zamiar pomoczyć

Marciu trzymasz je w domu , ja wystawiłam na balkon ale zabrałam z powrotem bo zimno i listki nie chciały się rozwijać

Marysiu takie jest przysłowie

- gracha
- 1000p
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Grażynko papryczki możesz już pikować a kleome to nie wiem ja swojej jeszcze nie siałam , a wszystkie nasionka wysiane przez moje wnuki też się tak powyciągały i nie wiem co z nich będzie.