Moja niedawno kupiona zdobycz po przecenie kwitnie juz 3 dzień , miał ładne sterczące liście a teraz mu zwissają troche to dwuznaczne hehe sorki......
najpierw stał w domu a wystawiłam go na balkon aby go opryskać od przędziora i tak go tam zostawiłam , wnieść go do domu ????
Wg mnie noce są już zdecydowanie za zimne na zostawianie hibków na noc na dworze. W dzień jest super, bo jest mnóstwo słońca i ładna pogoda, ale na noc lepiej chowaj go do domu. Proponuję też w ciągu dnia kilka razy spryskać go destylowaną wodą, o ile producent preparatu antyprzędziorkowego nie ma nic przeciw
No i tak w ogóle, to piękny egzemplarz udało ci się zakupić
Super ekstra byłoby gdybyś znalazła mu takie miejsce gdzie w ciągu dnia stoi w pełnym słońcu np. przy balkonie ( albo i przy szybie), a w nocy te drzwi balkonowe możesz zamknąć. Tak więc generalnie najlepiej gdybyś wstawiła go do domu w bardzo jasnym miejscu, bo faktycznie, ciągłe przestawianie może zaowocować np. zrzuceniem pączków
Hmm okna mam na strone wschód i zachód a balkon mam na zachodzie, ale koło balkonu to chyba nie postawie bo w tej chwili moja córcia raczkuje hehe a synio kopie piłka i chyba bym ciągle sprzątała dywan z ziemi hehe , a na półce koło okna może stać ???
Ja swoje wczoraj zabrałam, mimo iż nie mam dla nich super słonecznego miejsca.
Jeden z ostatnio kupionych ma pączusie - coś czerwono mi to wygląda, ale poczekamy zobaczymy.
No piękne, fajny ten Adonis..
Kasia Twój ma wielgachnego kwiatka - super....
Mój w rzeczywistości czerwieńszy jest, niż na fotach wyszedł, ale jeszcze się nie rozwinął.