Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Joasiu no tu niestety masz rację. Chociaż powiem Ci że piesi też potrafią być upierdliwi. Sama jestem kierowcą i nie raz zaklnęłam pod nosem.. jak wbiegł mi ktoś na jezdnię. Szczególnie starsza babcia lub dziadek. Na jezdnię wbiegają a w tramwaju płaczą na bolące nogi i żeby im zejść. O kierowcach i pieszych można by mówić godzinami. Jednak tak jak mówię, kultura kierowców- górali mnie zachwyciła.
Aguś U mnie po południu także zrobiło się wiosennie. Ciepło, ptaszki ćwierkają itd. Nabieram się powoli na tą wiosnę :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu ale piękne widoki, zapierają dech w piersiach. A choinka rewelacja http://images63.fotosik.pl/529/a557ec3ccb351185.jpg przecież to jest prześliczne. Cieszę się że byłaś w Zakopanem i dzięki Tobie mogę oglądać takie widoczki. Morskie oko też robi wrażenie a ten wodospad przecież to cudo. Madzi dziękuję za wycieczkę ;:cm
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś obiecałam Ci moje drzewko szczęścia. Oto one:
Obrazek

Storczyki zaczynają zachwycać :

Obrazek
Obrazek
Krówka otworzyła pierwszy pąk
Obrazek

A powracając do wycieczki, pochwalę się kilkoma pamiątkami :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu ale piękne drzewko jakie wielgaśne. ;:oj
Storczyki piękne mój niestety ale nie kwitnie i sama nie wiem co zrobić. Nie chcę go wyrzucać bo to pamiątka z pracy ( dostałam jak odchodziłam ze stażu). Pamiątki to i ja lubię kupować. Piękne, bardzo smieszny jest ten pan z kuflem piwa i beczka. ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kup mu odżywkę stymulującą kwitnienie. Po mojej od razu się wzięły do roboty. Florooovita używam. No i przestaw w chłodniejsze miejsce. Pan z kuflem- ja go nazywam taki gruby harnaś marzył mi się od dawna.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Myślisz że to pomoże. W takim razie trzeba bedzie wybrać się do kwiaciarni i kupić. Przestawić w chłodniejsze miejsce powiadsz to mogę jedynie do ganku. Pan z kuflem w towarzystwie trunków procentowych wygląda wysmienicie. A i widzę że Madziunia ma lilierek ( bo to chyba likier) taki czarno biały dobrze widać go na pierwszym zdjeciu. Słyszałam ze on bardzo smaczy czy to prawda? Może mamie na urodziny od nas kupię.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, pamiątki bardzo ładne ! Harnaś śmieszny ;:306 Storczyki urokliwe ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś myślę że pomorze. Może przesadź w nowe podłoże ( chyba że stare nie jest stare :) ) i kąp go co jakieś trzy tygodnie. Właśnie z dolewką tej odżywki. Mniej jej dawaj niż zaleca producent. I czekaj na reakcję :) Możesz też kupić mu mgiełkę do korzeni. Opinie są różne. Ja kupiłam, wypryskałam całą potem dałam im przerwę i teraz znowu kupię. No i generalnie nie ma co więcej nad nim skakać. Ja już miałam różne odżywki do storczyków. Nie działały. A z tej jestem bardzo zadowolona. Storczyki kwitnęły mi chyba od czerwca do końca lipca albo nawet trochę dłużej. Gdybym nie spędzała tyle czasu na działce i miała szansę się nimi opiekować to by kwitnęły dłużej. Potem koło października- listopada prawie wszystkie wypuściły nowe pędy. Kiedy były w stanie spoczynku kąpałam je właśnie co jakieś trzy tygodnie z domieszką odżywki. Trzymam kciuki za Twojego phala :) Co do likieru, to smaczny jest. Ja generalnie przeważnie tylko likiery pijam. Ten najlepszy jak dla mnie nie jest, no ale dobry. Na pewno mama się ucieszy.
Asiu dzięki w imieniu swoim i Harnasia :) HEJ!
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Magdo Piękniutki masz domeczek i fajniutki stawik pośrodku działeczki :)
Pięknie się prezentuje ta skarpa z berberysami koło furtki i trzmieliną na pniu :wink:
I piękny żywopłot będzie z tujek
Fajną psinkę masz
Piękniutka ta tarasowa różyczka ;:173
Śliczne krzewuszki
Piękne foteczki z ogrodu Botanicznego :)
Piękne i śliczne stroik świąteczne
Pięknie przystrojona choineczka
Piękny storczyk
Trzymam kciuki za amarylisa
Grudniaki ładniutkie
Piękne zdjęcia z Tatr piękną pogodę mieliście :)
A Górale modlą się, aby zima przyszła i mogli trochę dutków zarobić
Bo jak tak dalej będzie to sezonu narciarskiego wcale w Zakopcu nie będą mieć :(
Piękne drzewko szczęścia (gruboszek)
Pięknie kwitnie Ci storczyk ;:113
Piękny ten storczyk krówka :-D
Pamiątki przepiękne
Mój tata zawsze z Zakopca przywozi takie rzeźbione figurki. I ja w tym roku jedną przywiozłam
W Nowym 2014 Roku życzę Ci Samych Radosnych Chwil Nowych pięknych roślinek aby Twój ogród stawał się coraz piękniejszy i spełnienia wszystkich marzeń o których skrycie marzysz ;:77 ;:31
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry wszystkim :D U mnie dziś pochmurnie ale mimo tego optymistycznie. Z każdym dniem bliżej wiosny także zaciesz mnie nie opuszcza. A jak u Was pogodowo?

Paulii Witam Cię w moich skromnych progach. Bardzo dziękuję za tyyyle miłych pochwał i za życzenia noworoczne. Tobie także życzę wszystkiego dobrego. Jaką figurkę przywiozłaś?
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Madziu u mnie szaro i ponuro .Mam dzisiaj wolny dzień i przez ta pogodę nie potrafię go wykorzystać ;:174
Brakuje mi słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Bardzo fajne pamiątki i na długo będą pryzpominać o odwiedzanych miejscach.Najlepszą pamiątką zawsze okazują się fotografie, które pozwalają uchwycić poszczególne chwile. Możemy uwieczniać momenty, w których robimy coś ciekawego lub, gdy znajdujemy się w interesującym miejscu.Najczęściej nabywamy te przedmioty, które są związane z danym miejscem.
Drzewko szczęścia bardzo duże.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko u mnie myślałam że wyjdzie ;:3 . Tak było wczoraj. Szaro buro a potem ciepło i słonecznie. A dzisiaj może przez kilka minut próbowało się przebić. Niestety mu się nie udało. Wygląda to tak jakby zbliżała się godzina 16. Zdecydowałam jednak że choinkę już rozbieram. Miałam się wstrzymać, ale ksiądz już był, zimy nie ma więc nie ma na co czekać.
Joasiu zdjęcia faktycznie sa najlepszą pamiątką. Zaraz po wspomnieniach oczywiście. Ostatnio polubiłam tez kamerę. Rzadko jej używaliśmy na wycieczce ale jednak chwile przy wodospadzie czy na przemian chowający i odkrywający przez mgłę krzyż na Giewoncie lepiej jest uchwycić właśnie kamerką. Albo szum górskiego potoku. Dobrze że człowiek wynalazł takie przedmioty. Drzewko szczęścia było dużo większe ale kilka razy mi się już przewróciło. W tym raz na głowę. Połamało się też troszkę przy kąpieli przed świętami.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Madziu :wit
A u mnie słoneczko jest i dalej wiosenna pogoda :D
a ja musze brać się do pieczenia tortu na 18 córci ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mi Aniu ochoty narobiłaś. Właśnie zanim weszłam na forum stwierdziłam że przydałoby się coś słodkiego na tą dzisiejszą pogodę. Dla rozweselenia. A tu mówisz o torcie :) Pochwal się jaki tort pieczesz? Wszystkiego dobrego dla córci. Zwłaszcza w tak ważne urodzinki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”