Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Aguś,Dorciu,Agatko,Basiu, Janku,Martuś,Ewciu, Wandziu ;:180 za miłe słowa i odwiedziny! Bardzo się cieszę i dziękuję za komentarze ;:168
Janku - moje paprocie nie wymarzają.. :) to pospolite odmiany a takim zima nie straszna. ;:173 Trochę były zaniedbane gdzieś tam poza moim zasięgiem się znalazły :oops: ale latem je przesadziłam w lepsze miejsce i mam nadzieję,że będą dobrze rosły.
Wandziu- te chmurki to nasienniki trojeści bulwiastej :)

Coraz bardziej i mnie zaczyna doskwierać niechciejstwo forumowe , po wklejeniu fotek nie chce mi się nigdzie wędrować ...mało się dzieje , forum przysypia delikatnie mówiąc.. ;:131 mnie też się udziela i coraz bardziej natrętne myśli o przejściu do podziemia ;:204 mnie nachodzą ...i tyle... ;:131
A fotek w sezonie tyle wklejam,że nie sądzę żeby ktoś chciał je jeszcze w zimie oglądać ! ;:306

a na razie jeszcze z ostatnich dni... choć na działkę się wybieram i aparat niewątpliwie zabieram! :)

MÓJ OGRODOWY MIX

Obrazek
coraz więcej jesiennych akcentów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A obecnie u mnie leje!!! ;:47 ;:145
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest raptem koniec września, więc mam jeszcze nadzieję na co najmniej kilka - kilkanaście dni pełnych słonka i przyzwoitej pogody ;:173 Jesień nas nie rozpieszcza, ale jeszcze się nie skończyła, więc może się zrehabilituje :D Mnie najbardziej podoba się zdjęcie z poprzedniej serii - puchatych nasion, choć nie wiem czego...
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ciągle pięknie Maryniu :)
A jak nazywa się ta roslinka z czarnymi owockami, jest wieloletnia?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trochę nostalgicznie :D Ale to chyba nie tylko "wina" jesieni, ale i spojrzenia fotografa :wink:
U mnie też pada. Może nie leje, ale jest nieprzyjemnie. Nawet nie aż tak zimno, ale mokro, ciemno i ponuro-do ogrodu się nie wybieram.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Marynia wstała dzisiaj lewą nogą stąd ten nastrój.Na usprawiedliwienie ma ten bębniący o parapety deszcz.Ja wędruję tylko z pisaniem gorzej.U mnie słońce więc
w obchód szkółek wybieram się.Na widoku mam paprocie i chyba moje dzikie pola przestaną być dzikie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Kinia19
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 28 wrz 2013, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
No i pokazałaś,że jesień też jest piękna ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu co Ty tu wypisujesz Kochana, że to jedne z ostatnich zdjęć, a co ja będę oglądała w długie zimowe wieczory. ;:223
Nie ze wszystkim jestem na bieżąco u Ciebie z braku czasu, ale zima jest dla nas i dla naszych fotek, które robiłyśmy latem.
Bez nich będzie trudno ją przetrwać.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Oj tak, u Ciebie jesień piękna. Znowu podziwiam trawy.
Ja już chyba świecznicy nie kupię. Brak miejsca. Kupiłam wczesniej, posadziłam, ale teraz stwierdzam, że było by jej za ciasno
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu swojsko u Ciebie - miło się ogląda takie zdjęcia.
Liście cudnie przebarwione - lubię jesień między innymi dlatego,że tak wspaniale maluje ciepłymi kolorami - niech tylko wyjdzie słońce a wszystkim handra minie .
Czy nasiona szkarłatki cos Ci podjada ?
Pytam bo u mnie prawie połowa z każdego dojrzałego kwiatostanu czyściutko obrana a pod spodem na ziemi nic nie ma ... ;:131 czyja to może być sprawka?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - najbliższe dni z nocnymi przymrozkami się zapowiadają przynajmniej w moich stronach a więc będzie" po ptokach" :?
Nasienniki trojeści na zdjęciu. :)
Basiu - roślina to wieloletnia szkarłatka amerykańska .Dziękuje za odwiedziny!
Ewciu - jesień to jesień...swoje prawa ma.... ;:168
Janku - ciekawa jestem jak tam szkółking Ci się udał :?: A paprocie to wdzięczne rośliny i trzeba je mieć! A nastrój nie minął... ;:7 Rozmyślam... ;:131
Kiniu bardzo dziękuje za wizytę! ;:168
Aniu anabuko- zgadzam się, jesień może być piękna a fotografując chyba bardziej to piękno dostrzegamy , oko nam się wyostrza po prostu ;:173
Tajko ;:196 ;:180
Gosiu ;:180 - no przecież nie musimy mieć wszystkich roślin w swoich ogrodach no a poza tym to przecież niemożliwe ..za to masz m.in. piękne odmiany róż i inne byliny , których nie znajdziesz w innych ogrodach ;:173 ... musimy się cieszyć tym co mamy i na miarę naszych możliwości...
Krysiu - dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Jesień lubię :) ... bo ja tak w ogóle jesienna jestem - urodziłam się w listopadzie ;:173
Szkarłatce się nie przyglądam z bliska bo nogi ma przykryte innymi niższymi roślinami ale faktycznie starsze kwiatostany nie są pełne i nie przyuważyłam ;:204 żeby je coś podjadało...

Dzisiaj piękne słoneczko ;:3 nad ranem było tylko 2 st...tej nocy ma być - 2 st.i tak do -4 st.przez kilka dni a później znów na + ;:131 no niby normalnie jesień to jesień...swoje prawa ma :!:

póki przymrozek ich nie skosi...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Póki przymrozek nie zwarzy...

Obrazek
trawka wczoraj przywieziona profilaktycznie na balkon a w nocy na parapet wędrować będzie na razie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nie wszystko jeszcze w czerwieniach i żółciach jesiennych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zawilec aż huczy brzękiem owadów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu kolorowo, bujnie, pięknie....wprost letnio...... nie mogę się napatrzeć na kępę zawilca....coś pięknego.... muszę koniecznie swoje maleństwo przesadzić i to w takie miejsce, żeby miało się gdzie rozrastać w dużą kępę.....
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Maryniu tylko długo nie rozmyślaj.Ponoć od tego głowa boli.Na zakupy pojechałem z karteczką.Miałem nabyć tylko to i tylko to.Pieniądze wszystkie wydałem.
Przyjechałem z inną karteczką.No bo jak oglądałem to zdanie zmieniłem.Kilka bylin na odtworzenie stanu posiadania / wymarzły / a na kilka innych dałem namówić się
pani sprzedającej,która trajlowała jak katarynka.Ogólnie jestem zadowolony tylko chcę-lista nie zakończyła się a miała.Hebe na którymś obrazku
rośnie ?.Co to za odmiana ?.Zazwyczaj nie udają się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku to hebe mam chyba z 5 lat jaka odmiana ... ;:7 nie pamiętam miałam jeszcze inne też kilkuletnie ale 2 lata temu się komuś spodobało i tylko dołek w ziemi został po nim ! Ta odmiana jest zimująca jeszcze 2 inne odmiany wytrzymały 2-3 lata oczywiście bez okrycia.Ostatnio widziałam w Biedr.całą paletę różnych odmian hebe ale na etykietkach była informacja o zimowaniu do -5 st. ;:173

to hebe moje ulubione w zimie objadają je sarny ub.jesieni przesadziłam i okryłam agro.. przezimowało ładnie i sarny do niego nie dotarły... :)

Obrazek

Agnieszko mój zawilec rośnie na obrzeżu rabaty w towarzystwie róż i ma sporo miejsca .Dziękuję za miłe odwiedziny! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”