Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aniu zapraszam, miejsca dość ;:196 Już nie mogę doczekać się, aż następne clematisy zakwitną :D

Ewuniu uwielbiam gości i bardzo zapraszam ;:196

Martusiu już na dniach powinny zakwitnąć pierwsze lilijki..... już pąki łapią barwę..... to moje ukochane kwiaty i zawsze bardzo na nie czekam :D W tym roku są wyjątkowo dorodne i ogromne...... niektóre wyższe ode mnie ;:oj

Miłeczko clematisy lada chwila Ci zakwitną...... moje też jeszcze nie wszystkie kwitną, ale teraz to idzie błyskawicznie.... z dnia na dzień coś nowego się pojawia :D
Lawendę bardzo lubię, niestety w tym roku musiałam wyrzucić piękny rozrośnięty krzaczek, bo wplątał się w niego perz i nie mogłam go wyplenić....... Ale jeszcze kilka rośnie i ma się dobrze.... już zaraz zakwitną :D

Dorotko ND jest prześliczna, taka delikatna w kolorze :D Moja też ma dopiero kilka kwiatuszków rozwiniętych...
Kufer jeszcze nie zrobiony, ale to już sukces, że jest w zakładzie, to może pomalutku, pomalutku ..... i będzie 8-) :lol:

Zuziu kolor mojej Don Juan przywodzi mi na myśl taką bardzo głęboką, ciemną fuksję...... jestem zachwycona tą barwą :D To jeszcze niewielki krzaczek, ale będzie miał troszkę kwiatuszków, bardzo się nimi cieszę. Ma już 3ci sezon, ale do tej pory jakoś tak słabo rósł.....

Tadziu gdybym tylko miała miejsce, to marzyłby mi się szpaler z kilku Chopinów, jednak niestety musi mi wystarczyć jeden krzaczek...... To naprawdę zjawiskowa róża :D
Zmiana stanowiska faktycznie może zmienić trochę odcień kwiatów :D
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Coraz bardziej zakochuje się w clematisach... i znalazłas jakieś ciekawe podpory dla nich? Śłiczne masz okazy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko cieszę się, że podobają Ci się moje clematiski.... ja ostatnio chodzę i zachwycam się kwiatami posadzonego z zeszłym roku Kacpra...... kwiaty ma ogromne i w pięknym głębokim fioletowym kolorze..... takich wielkich jeszcze nie widziałam :D
Ciekawych podpór niestety jeszcze nie znalazłam :roll: ale w ogóle na razie ten zakup musi poczekać..... może pod koniec sezonu. Bo teraz miałam sporo wydatków związanych z ogrodem i tarasem......a jeszcze, za idąc ciosem, jeśli Pan stolarz wywiąże się czasowo z produkcją skrzyń na kwiaty, chyba wymienię blat w studziennym kąciku wypoczynkowym..... Ten który jest, niestety nie był dobrze zakonserwowany i miejscami jest bardzo zniszczony....
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ten Kacper to którys z tych na ostatnich fotkach?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko to ten..... na zdjęciu tego nie widać, ale kwiaty na prawdę ma ogromne ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wyszukałam go w necie. Widziałam foto w porównaniu z dłonią. Śliczny.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit podziwiam wszystkie Twoje kwiaty a i Ciebie opanowały iglaki...rewolucja ja wiem czy była potrzebna :?:
miałaś tak pięknie chyba że zmieniło się dużo od mojego pobytu u Ciebie...Aguś chyba nie ,masz mi za złe że tak piszę...a miejsce wypoczynku świetne... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu ogród doprowadzony do perfekcji, więc możesz sobie poleniuchować w nagrodę na leżaczku.
Należy Ci się. ;:108
Klematisy masz cudowne, piękne i dużo odmian. ;:138
Moje kwitną tylko bylinowe, ale zapomniałam aparatu. :)
Wpisuj się proszę na spotkanko. ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness, Twoje clematisy fantastycznie kwitną ;) Bardzo ladnie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Czas róż, powojników i dzwonkowych opowieści, czy może być coś piękniejszego?
;:170
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Fajnie, że klemki już cieszą oko, uwielbiam je. Kacper wygląda bajecznie.
Aga u Ciebie mimo totalnego mixu kolorów i buszu na rabatach jest bardzo spokojnie. Podoba mi się takie zestawienie ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko wciąż go podziwiam, bo tak wielkich kwiatów jeszcze nie widziałam ;:oj

Misiu pewnie, ze nie mam za złe ;:196 Każda opinia jest dla mnie ważna :D Rabatka faktycznie nie była brzydka, ale postanowiłam ją przerobić, przez to, że wymagała ogromu pracy...... trzeba było ją ciągle plewić...... zielsko rosło na potęgę i wplątywało się w płożniaczki, a z nich je wyciągnąć, to była robota szydełkowa...... Mam nadzieję, ze gdy roślinki po przesadzeniu się rozrosną to efekt będzie równie interesujący jak wcześniej :D

Tajeczko dziękuję ;:196
Faktycznie clematisów mam kilkanaście i bardzo je lubię, jednak niestety więcej już nie będzie, bo miejsca brak.....
Niedługo u Ciebie zakwitną wszystkie, masz piękności :D
Dziękuję bardzo za zaproszenie, ale obawiam się, że tym razem jeszcze się nie uda :( ;:196

Mariolu miło mi, że clemki podobają Ci się ;:167

Aguś ogródek faktycznie tonie w kwiatach, każdego dnia coś nowego zakwita..... mamy piękny czas :D

Madziu uwielbiam taki busz i dążę do tego, żeby było tak na wszystkich rabatach :D Nie lubię widoku gołej ziemi :D Myślę, że nie można obawiać się przesytu, mimo przeróżnych kolorów, dzięki ogromnej ilości zieleni, która wszystko wspaniale spaja i łączy :D Dlatego też podstawą ogrodu są dla mnie iglaki i krzewy, a kolorowe byliny dopełnieniem i wykończeniem kompozycji. Dla mnie ogród to salon pod gołym niebem i musi być tak zaaranżowany, żeby był przytulny i sprzyjał relaksowi i wypoczynkowi i do tego dążę...... Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć ten cel :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś nie zamierzasz odbudować kolekcji z utraconych różyczek ? Trudno zrezygnować z Westerlanda Pilgrima i cudnej Graham Thomas :( całkiem padły nic a nic nie zostało ?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś chorobę różaną już mam ale przez ciebie to sie jeszcze chyba nabawię powojnikowej ;:223
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko różyczki i klematisy pięknie Ci kwitną .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”