Krysiu,kupuję ziemię do kaktusów,ale dodaję do niej piasek z lawy wulkanicznej i drobny perlit.Na dnie donic drenaż..i tyle To dobrze, że kolejne chciejstwa się budzą do życia...Krysiu,warto być ogrodoroślinnie pozytywnie zakręconym
JACKU a ten piasek wulkaniczny gdzie jest osiągalny, chyba z Wezuwiusza nie przytargałeś ja swoje przesadziłam po wniesieniu do pomieszczenia ale zapewniłam tylko ziemię połaczoną z grubym żwirem.
Ale fiłkom to stworzyłeś prawdziwą rozmnożarkę, przy takiej obsłudze na pewno w przyszłym sezonie będziemy podziwiać kwitnące
Po raz pierwszy trafiłam do Twego pięknego ogrodu, muszę spokojnie dokładnie pooglądać. Masz piękne hosty też je uwielbiam, klony, które u mnie wypadają, pięknie zaaranżowany ogród, gratuluję. U Ciebie jest z pewnością dużo cieplej, bo ogród masz ograniczony drzewami, domami dlatego też jest klimatycznie i pięknie. U mnie wygwizdów a i teren ogromny, pozdrawiam spod Opola.
Asiu,napisałem już wcześniej,oplątwy dostała siostra.U mnie jest zdecydowanie za suche powietrze i warunki nie do ich uprawy Janku,przede wszytkim witam i dziękuję.
Jacku - faktycznie nudy u Ciebie nie widać! A to fiołki, a to parapetowce, cały czas coś się dzieje. Ja postanowiłam ambitnie wysiać w tym roku naparstnice. Mam kilka ciekawych odmian, może uda mi się je wyhodować.