Effkowe pole III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Effkowe pole III

Post »

I tak nas w tym roku jesień rozpieszcza. Trzeba się cieszyć tym co jest, zanim nadejdą prawdziwe chłody
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Kochani witam was :wit

Dorciu z kapturkami to żeczywiście jeszcze jest za wcześnie,tym bardziej że pogoda tak zmienną jest , że ciepełko moze momentami do 15 stopni jeszcze dochodzić a roślinka by sie zaparzyła.

Tadziu tak jak mówisz oby jak nadłóżej było ładnie i ciepło.Nie trzeba będzie grzać ,ja mam jeszcze tylko tę nadzieję na następny weekend,jak skończę z kompostownikiem to juz bedę wyrobiona na ten sezon ;:224

Margo masz rację pogoda nas rozpieszcza bez wątpienia ,dla nas to dobrze dla roślin nie.Pąki bzu zaczynają pękać a tulipany u mnie wyszły z ziemi,z jednej strony sie cieszę ale z drugiej.....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też cebulowe już wystawiają łebki. Miejmy tylko nadzieję, że rosyjska prognoza się nie sprawdzi :roll:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Effcia kochana jak tam u ciebie ;:196 Jak masz tam jakie słońce to wez je popchnij do mnie bo szarówa jakas straszna :roll: Miłego dzionka ;:4
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rosjanie właśnie się wycofali. Ponoć ma być taka zima stulecia do 2040r., ale pan profesor nie powie dokładnie kiedy, bo jeszcze nie wie ;:224
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Margo mam nadzieje że te nasze cebulowe juz dadzą sobie spokój ;:224

dorotko deficyt na słoneczko dzisiaj i wczoraj ,liczę na weekend ,muszę zakonczyć prace ;:223

Gosiu miło cię widzieć jak sie miewasz?
Co do zimy hm... oby nie byla bardzo mrozna ,jakoś nie lubie też śniegu bo nie jeżdze na nartach a ty?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja snieg lubię ale tylko w Wigilię i Boże narodzenie no...ewentualnie Nowy Rok
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorcia ma rację , śnieg tylko od Wigilii do Trzech Króli i na tyle. Letnia pogoda w jesieni poprzestawiała wegetację. Dlatego właśnie staram się jak najpóżniej sadzić tulipany. Nie oglądałem krokusów , te już od dawna w ziemi. ;:24 ;:131 Prognoza wybitnych uczonych rosyjskich już się nie sprawdziła. Nie dość , że u nas zimy nie widać to na Kamczatce też jeszcze jesiennie. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko ślicznie i pięknie mnie to pasuje ,ale żebyśmy potem śniegu w maju nie odgarniali ;:oj ;:306
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Effcia , ''nie krakaj'' bo wykrakasz. Nie tak dawno tulipany powalone śniegiem fociłem. Nie jest to widok coroczny , liczę że nie szybko powtórzy się. Ja ma nadzieję , że będzie w miarę przyzwoita , nie zasypie ''po fajki na słupach'' i mrozów syberyjskich też nie ściągnie . ;:333
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to bym takijej zimy sobie życzyła jakie miałam we Francji,przez 7 lat nie widziałam śniegu. ;:224
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p

Post »

Effcia ja na nartach tez nie jeżdżę, na sankach już dawno nie, więc mi zima jest potrzebna tylko do wybicia ślimaków. No może troszkę nastroju na święta by się przydało i to wszystko. oczywiście na Boże Narodzenie, nie jak poprzednio na Wielkanoc. ;:223 Pozdrawiam wciąż cieplutko Swój wątek to pewnie dopiero na wiosnę założę, bo teraz na ogrodzie szaro i nieładnie. Tylko berberys ratuje resztki honoru, a i jeszcze zwariowana rukola, chcesz trochę?
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej kochana Galicjanko witaj moja droga ;:196
Rukola jasne że chcę.Co do wątku to szkoda bo przynajmniej miałabym gdzie napić sie z tobą kawusi i gdzie cię odwiedzić a tak to muszę czekać aż zjawisz się na Effkowym polu a propos może byś sie zjawiła tak na serio co prawda tam juz nic niema ale kawka na tarasie jak najbardziej się znajdzie nawet w zimie ;:224
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p

Post »

Effcia mam nadzieję, że wiadomość wysłana na pw doszła, ale pewności nie mam, nie wiem czy już mogę wysyłać, bo ja taka nowa jestem :oops: daj znać :wit
Pozdrawiam Gosia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

E@K66 pisze:Ja to bym takijej zimy sobie życzyła jakie miałam we Francji,przez 7 lat nie widziałam śniegu. ;:224
Effcia , przed czterema w okolicach Paryża było minus 15* i śniegu prawie po kolana. Tam też czasami "'Sybir '' sięga ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”