No kochanie nadrobiłam zaległości
Twoje tarasy są bajeczne I widoki zapierają dech.
A pomocnika bardzo ci zazdraszczam. Nasz mały biega tylko i łotruje A najwięcej frajdy sprawia mu zrywanie i deptanie kwiatków
Na rabatce z drzewkiem posadziłabym dalie. Kwitną całe lato i co roku możesz zmieniać koncepcję
Zdrówka dla Was
Iwonko tarasik fajny na kawusie w sam raz Piwonia o ciemnych liściach to chyba normalne mam kilka piwonia i tez mają ciemniejsze liście a może w tym zakątku posadź piwonie:)
Iwonko , tek sobie pomyślałam , może tawułę szarą , wiosną pięknie kwitnie i pachnie , latem zielona i mało wymagająca. Osłoniła by trochę przed słońcem .
Super ten obrośnięty mchem korzeń. Też mam nadzieję, że go zabierzesz na nową działkę Rozglądałam się w weekend w lesie za jakimś fajnym, ale nic nie znalazłam. Zdjęcie czereśni aktualne? U sąsiada już przekwitają. Zastanawiam się jak to jest, u Ciebie zasadniczo cieplejszy klimat, ja mam tereny podgórskie, a mam wrażenie, że u mnie trochę wszystko szybciej kwitnie niż u Ciebie.
Ja bym sadziła na tym miejscu róże z przetacznikami, ale ja wszędzie sadzę róże Na obrzeżu wiosenne cebulowe, potem jednoroczne lub obwódka z lawendy i cały rok masz ładnie. Ziemi trzeba dorzucić. Wzdłuż płotu może krzewy kwitnące. Stoasunkowo mało kłopotliwe, a po obsypaniu korą rabaty miałabyś ułatwione utzrzymanie porządku.
Ewcia, pod jednym płotem mam róże z powojnikami, przy wejściu mam róże z lawendą i hortensjami, pod innym płotem krzewy różne kwitnące, a jeszcze pod innym hortensje i inne byliny, na skarpach skalniaki, a tu na razie pomysłu brak
Działa ma duży potencjał, choć taka skarpa to też niezłe wyzwanie (coś na ten temat wiem). Ale za to jaki widok z tarasiku uwijasz sie Iwonko jak mrówka, ale efekty są