Niech to wszystko diabli wezmą ....leje od poniedziałku ...wczoraj późnym popołudniem - nawet wylazło

- robiąc złudne nadzieje ...ale
????? - ?? ?? ????? ...
Gosiu ... miło mi , że Ci się podoba , dziękuję

- to dzieło mojego M -...a mnie nie szczególnie ...czuje się tam jak w klatce ...brak przestrzeni skutecznie mnie odstrasza - oprócz komarów -bo tych zatrzęsienie . Wolę przebywać w drugim miejscu ...na ławeczce , nieopodal oczka . Prawdę mówiąc rzadko siadam ...bo nie ma czasu na przesiadywanie ...zawsze coś w oko wpadnie ...albo chwast , albo roślinka wymagająca reakcji . Poza tym w słońcu się nie da ...a wieczorem ...wstrętne komarzyce tną .
Różowy i owszem ...ale nie jarzący ...bo wtedy mam wrażenie - jakbym majtki powiesiła - chociaż w takowym kolorze nie noszę

.
Agusiu .... - dziękuję za spacer po moim ogrodzie - dobrze , że znalazłaś chwilę wytchnienia , by przysiąść i wypić kawkę

.
Nie dziwię się Tobie ...bo i mnie urzekły kolory zimne , stonowane - tylko , że teraz coś by się zdało dla rozgrzewki

...zimno , deszczowo ...Nawiasem mówiąc zimą i wiosną jesteśmy spragnione kolorów ...więc wybieramy te energetyczne ...latem - dla ochłody ..zimne , prawie chłodzące .
Ciekawa jestem Twoich wianków

. Ja nic nie tworzę ...nie ma na to czasu ...kilka godzin dziennie ...raczej na dłuższe nasiadówy ...a poza tym kto teraz potrzebuje szali ?
Dziękuję za miłe słowa

...odnośnie moich ulubieńców ogrodowych

.
Gosiu...miło mi , ale u Ciebie dopiero feeria kolorów i dżungla

. Prawdę Ci napisałam i proszę - weź sobie ją do

. Przestań się przejmować błahostkami - nie warto szargać nerwów i zdrowia szkoda ....a życie toczy się dalej ...
Buziaczki

...głowa do góry ...wszystko się z czasem wyklaruje ...a Ty zapomnisz o wszystkim co było złe ....
Aniudziękuję , miło mi , że Ci się podobają moje kolejne ' odloty ' ...idę w róże

... sukcesywnie będą następne odmiany ...a chodzę wokół nich , jak koło noworodków/niemowlaków

...oglądam każdy listek , gdy coś zauważę - unicestwiam - ale bez chemii .
Clerodendrum ugandense naprawdę robi wrażenie ...roślina rzadko spotykana ...nawet w handlu - warta rozpropagowania

.
Pozdrawiam serdecznie