Kwiatki Moniki
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki Moniki
Monia, bardzo ładnie Ci urosły 

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko moja hojka multiflora ma 3 kwiaty i wypuszcza 4 galazke z pakami 

-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Tesia39,emma1966-Też kochane sie jestem zdziwiona ,że tak szybko rosną.Niech rosną,radość wtedy jeszcze większa
Doromichu-Dorotko
aż 4.To super,bardzo się ciesze,ze ci tak pięknie kwitnie.Masz kochana co podziwiać,bo jej kwiat jest śliczny .A ja patrząc na te Wasze hojki,ich kwiaty coś mnie tkneło żeby z nimi jeszcze raz spróbować.Bo ta hoja która miałam kilka lat i nie kwitła dowiedziałam sie,że ona tak ma.I przez nią właśnie zraziłam się do nich.Ale dziś czekam na paczuszke z hojką od Agi,zobaczę czy mi się z nimi uda 

Doromichu-Dorotko

-
Dzisiaj u mnie słonecznie ale chłodno.Wreszcie przestało padać,bo u nas to już dosyć deszczu.Dzieci w szkole to pokaże Wam co jeszcze u mnie słychać na parapetach
Tetrastigma od Dorotki.Byłaby na pewno większa ale ze 2 tyg temu odpadł jej pąk i czekam aż ponownie ruszy

A tak mi zakwitł jeden skrętnik jaki mam.Wychodowany z liścia od Agnieszki

Tetrastigma od Dorotki.Byłaby na pewno większa ale ze 2 tyg temu odpadł jej pąk i czekam aż ponownie ruszy

A tak mi zakwitł jeden skrętnik jaki mam.Wychodowany z liścia od Agnieszki

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monisiu gratuluję kwitnienia skrętniczka i to z własnej hodowli 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Naprawdę bardzo ładny skrętniczek
a hojki najwyższej klasy
dzisiaj kupiłam taką peperomię w paski jaką Ty masz
ale niestety ma tylko z siedem centymetrów, nie szkodzi na pewno urośnie
ważne że jest, bo bardzo mi się podoba

a hojki najwyższej klasy

dzisiaj kupiłam taką peperomię w paski jaką Ty masz
ale niestety ma tylko z siedem centymetrów, nie szkodzi na pewno urośnie
ważne że jest, bo bardzo mi się podoba

Pozdrawiam, Agata.
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko ja tez mam jeden nieudany eksperyment z hoja,ale nie poddalam sie ,mam jeszcze 3 plus kwitnaca multiflora,bella w paczkach,a reszta moze kiedys,
tetrastigma widze ruszyla w koncu
tetrastigma widze ruszyla w koncu

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moniko,
A jednak Pokazałaś swoją tetrastigmę
Piękny skrętniczek
A jednak Pokazałaś swoją tetrastigmę

Piękny skrętniczek

-
Niunia1981-Moniko żebyś Ty wiedziała kochana jak ja sie cieszę ze skrętniczka ,z mojego jedynaczka.Wczoraj przeniosłam go do kuchni.Tam krótka firanka to jest na widoku a i mi sie lepiej przy garach stoi bo co kawałek luknę na niego
Pomidorzanko-dziekuje w imieniu skrętniaczka że jest bardzo ładny.To super,że masz peperoni taką samą jak moja.Tylko jest jedna różnica,Ty już moją widzialaś,a ja Twojej jeszcze nie
.Pokazuj ją i to pręciutko,bo zaglądam do Ciebie co kawałek a tam fotek ni ma
Dorotko-Ja nawet nie wiedziałam jak wygląda h bella,u Justus27 dopiero sobie na nią popatrzyłam.I dopiero sie zorientowałam,że mam w domu belle,dostałam ją od Pati.Myśle,że to bella bo ma w podobie listki.Jak się przyjmie to ja pokaże bo na razie listki zwiędłe.
Justus-pokazałam Justynko jak moje chciejstwo rośnie
.Nawet już kilka osób u mnie w domu jak ją widzą to już wołają ornużke.Ale do ornużek jeszcze daleko
A powiedz ten mój skrętniczek to ma jakąś nazwę
Niektórzy jak u mnie w domu widzą wilczomlecza to nie zauważają ,że on jest wiśniowy.Bo jak stoi sam to tak bardzo nie widać róznicy.Dlatego postanowiłam zmienić mu miejscówke,postawić koło zielonego żeby jego barwa była bardziej widoczna.I myślę ,że ''przeprowadzka''wyszła mu na dobre

Dziewczyny nie pokazywałam Wam jeszcze mojego egzotycznego kwiatka wychodowanego z nasion.Siałam go wiosną w tamtym roku.Jej kwitnienie mi sie bardzo spodobało więc nasionka zamówiłam.Ponoć kwitnie pięknie.Nikt nie może się oprzeć jej urokowi i chce ją mieć u siebie .Ale nie wiem czy w ogóle mi zakwitnie.Bo dopiero póżniej o niej doczytałam że w naszych warunkach to bardzo rzadkie.
TO PLUMERIA

Pomidorzanko-dziekuje w imieniu skrętniaczka że jest bardzo ładny.To super,że masz peperoni taką samą jak moja.Tylko jest jedna różnica,Ty już moją widzialaś,a ja Twojej jeszcze nie

Dorotko-Ja nawet nie wiedziałam jak wygląda h bella,u Justus27 dopiero sobie na nią popatrzyłam.I dopiero sie zorientowałam,że mam w domu belle,dostałam ją od Pati.Myśle,że to bella bo ma w podobie listki.Jak się przyjmie to ja pokaże bo na razie listki zwiędłe.
Justus-pokazałam Justynko jak moje chciejstwo rośnie

A powiedz ten mój skrętniczek to ma jakąś nazwę

Niektórzy jak u mnie w domu widzą wilczomlecza to nie zauważają ,że on jest wiśniowy.Bo jak stoi sam to tak bardzo nie widać róznicy.Dlatego postanowiłam zmienić mu miejscówke,postawić koło zielonego żeby jego barwa była bardziej widoczna.I myślę ,że ''przeprowadzka''wyszła mu na dobre

Dziewczyny nie pokazywałam Wam jeszcze mojego egzotycznego kwiatka wychodowanego z nasion.Siałam go wiosną w tamtym roku.Jej kwitnienie mi sie bardzo spodobało więc nasionka zamówiłam.Ponoć kwitnie pięknie.Nikt nie może się oprzeć jej urokowi i chce ją mieć u siebie .Ale nie wiem czy w ogóle mi zakwitnie.Bo dopiero póżniej o niej doczytałam że w naszych warunkach to bardzo rzadkie.
TO PLUMERIA

-
Pokazywałam wcześniej moją paprotkę ale była malutka.
Zeby nie przechwalić rośnie mi jak na razie szybko
To DAWALIA

Nawet zaczęła pokazywać pazurki

A Dumplin od Dorotki ma coraz więcej kwiatuszków

Zapomniałabym,jeszcze chciałam się pochwalić moją najmłodszą córeczka,teraz ma 5 lat.
A w takim stroju była na procesji BOŻEGO CIAŁA w tamtym roku

Zeby nie przechwalić rośnie mi jak na razie szybko

To DAWALIA

Nawet zaczęła pokazywać pazurki

A Dumplin od Dorotki ma coraz więcej kwiatuszków

Zapomniałabym,jeszcze chciałam się pochwalić moją najmłodszą córeczka,teraz ma 5 lat.
A w takim stroju była na procesji BOŻEGO CIAŁA w tamtym roku

Wszystkie kwiatuszki ślicznie Ci rosną
, ale ten ostatni o jasnych włoskach to prawdziwy słodziaczek
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooooo,
jedno zdjątko Twojej córci znikło
a tak ładnie na nim wyglądała
przepiękny dzieciaczek, i przemiły, a strój nie z tej ziemi, masz pociechę widzę z niej
na pewno odziedziczy po Tobie miłość do roślin,
i tak jak córka matce podkrada rajstopy, tak ona Tobie będzie podkradała doniczki do swojego prywatnego kącika kwiatowego.
Dawalia bardzo ładna, a multi flora..., dzięki Tobie zastanawiam się nad zdobyciem jej, bo do tej pory jakoś
mnie nie interesowała, i nie chodzi mi o kwiaty, ale o listki,- właśnie zaczynają mi się podobać.
No i nie wiem co z tego będzie

jedno zdjątko Twojej córci znikło

przepiękny dzieciaczek, i przemiły, a strój nie z tej ziemi, masz pociechę widzę z niej
na pewno odziedziczy po Tobie miłość do roślin,
i tak jak córka matce podkrada rajstopy, tak ona Tobie będzie podkradała doniczki do swojego prywatnego kącika kwiatowego.
Dawalia bardzo ładna, a multi flora..., dzięki Tobie zastanawiam się nad zdobyciem jej, bo do tej pory jakoś
mnie nie interesowała, i nie chodzi mi o kwiaty, ale o listki,- właśnie zaczynają mi się podobać.
No i nie wiem co z tego będzie

Pozdrawiam, Agata.
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Moniś wszystkie kwiaty pięknie ci rosną...masz skrętnika
No a żeś się wczesniej nie pochwaliła plumerią
... będę wiedziała kogo pytać o radę...jak kupię w końcu nasiona, bo też bardzo mi się podoba
A tej paprotki to ja bym się trochę bała...jakiś pająk z niej wyłazi

No a żeś się wczesniej nie pochwaliła plumerią

A tej paprotki to ja bym się trochę bała...jakiś pająk z niej wyłazi

-
Pomidorzanko-nie mów mi kochana,że w multiflorze tylko liście Ci się podobają.A kwiat nie
Ona kwitnie przepięknie na zdjęciach a co mowa dopiero w rzeczywistości.A z córeczką to bym chciała ,żeby miała zamiłowanie do kwiatów.Bo starsza córka to raczej nie
.Trochę pownosiłam jej kwiatków do pokoju.Do córy często przyjeżdza koleżanka,siedzą sobie i gadają. Ale wczoraj mówi mi ,że koleżanka popatrzyła na parapety i stwierdziła,że coraz więcej kwiatków stoi. I spytała ją czy ze mną wszystko ok.Że niby wiesz....,czy się dobrze czuję.