A latrie sa ogolnie fajne, rosna strzeliscie w gore, liscie maja przy lodygach, to miejsca duzo nie potrzebuja. Tez zakupilam w Biedronce ale nie kwitly u mnie... z tym ze to moja wina, bo wszystko popalilam kurzakiem
Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Malgos Cynie wysiewasz z nasion czy kupujesz sadzonki? Jak wysiewasz, to czy cos specjalnego trzeba zrobic-uwzglednic czy tak wsiewa sie i juz? Mam ochote na takie rozowe niziutkie Cynie.
A latrie sa ogolnie fajne, rosna strzeliscie w gore, liscie maja przy lodygach, to miejsca duzo nie potrzebuja. Tez zakupilam w Biedronce ale nie kwitly u mnie... z tym ze to moja wina, bo wszystko popalilam kurzakiem
Z Biedrony mialam juz pare nasion i cebul i wszystko dobrze zawsze roslo.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu,z nasion jeszcze nie probowałam liatrii.Do tej pory jak przekwitła to po prostu ja obcinałam,ale teraz za rada koleżanek na spotkaniu forumowym obcięłam cały kwiatostan i zakopałam go.Zobaczymy czy wzejdzie i po ilu latach zakwitnie.
Jule,cynie do tej pory wysiewałam nic nie robiąc przełom kwietnia i maja.Kwitły mi dopiero w sierpniu.Wyczytałam,że jak chce miec się wczesniejsze kwitnienie trzeba wysiac juz w marcu.Spróbuje z kilkoma doniczkami w domu,ale w sunie to nie zalezy mi az tak,zeby kwitły w lipcu,bo wtedy ogród i tak jest bardzo kolorowy.

Jule,cynie do tej pory wysiewałam nic nie robiąc przełom kwietnia i maja.Kwitły mi dopiero w sierpniu.Wyczytałam,że jak chce miec się wczesniejsze kwitnienie trzeba wysiac juz w marcu.Spróbuje z kilkoma doniczkami w domu,ale w sunie to nie zalezy mi az tak,zeby kwitły w lipcu,bo wtedy ogród i tak jest bardzo kolorowy.

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
No właśnie mi na forum ktoś o tej liatrii powiedział, więc szkoda było wyrzucać. To będziemy eksperymentować 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Szczepienie też zależy od rośliny matecznej ja Cię tylko zachęcam do cierpliwości 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Odnosnie glicynii to pamietam jak mówili ,ze trzeba szpadlem wkoło korzenie podcinac ...to ponoc ma wpływ na pobudzenie do kwitnienia własnie
poszukaj gdzies w skazówek w watku o glicynii 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dorcia , korzenie też , ale i pędy warto przyciąć.
To też ma pobudzać . Gorzej , że moja od lat ''śpi'' . Po prostu mróz nie daje jej żyć. Może w tym roku, okryłem grubo jak nigdy.
-
Keetee

Tadziu ja tam sie wymadrzac nie będę ...bo glicynie owszem kiedys miałam,nawet mi kwitła...ale pijany sasiad mi sie na nia przewrócił i złamał
Pamietam w tej instrukcji obsługi glicynii ,ze ciecie tez musi byc odpowiednie, i chyba dwa razy sie ja tnie o ile sie nie myle...warto ja miec bo zjawiskowa jak kwitnie ...na prawde...ale chyba łatwiejszy jest i o wiele dłuzej kwitnacy jest milin
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Skuszona Twoim sadzeniem begonii dokupiłam dziś dwie bulwki odmiany zwisającej (malinową i czerwoną)i wyciągnęłam z przechowalni jedyną, jaką miałam w zeszłym roku (pełną, pomarańczową). Już wylądowały w donicy. Przy Tobie to nic, ale dzięki nim czuję, że idzie wiosna
Przejrzałam też kany i dalie - wyglądają bardzo dobrze 
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Wiesz co Małgosiu ,stare pudło juz ze mnie.Rano zapytałaś mnie co to za roślina ta biała płożąća na mojej grządce ,myśle cały dzień i nie pamiętam
ale jak sobie przypomnę to ci powiem
Muszę juz chyba piórnik zacząć strugać.
Muszę juz chyba piórnik zacząć strugać.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia Ty robisz wiosenne sprzątanie w ogrodzie,
, a u nas sypnęło śniegiem prawie do kolan, dzisiaj 2 razy odwalałam,
bo nie szło samochodem wyjechać.
Ten kawał o ogrodzie bardzo mnie rozśmieszył, mój M też by to zrobił
bo nie szło samochodem wyjechać.
Ten kawał o ogrodzie bardzo mnie rozśmieszył, mój M też by to zrobił
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Małgosiu, czytałam ze radykalnie cięlaś glicynię jesienią - to jej moze wyjść tylko na zdrowie
Główne ciecie wykonuje się po kwitnieniu (majowym, jeżeli łaskawie zakwitnie;)) a potem w lipcu. Moja rośnie u mnie dopiero drugi rok, ale kupiłam spory egzemplarz i zakwitl kilkoma kwiatami w ubiegłym roku. Po łagodnej zimie jest szansa na wiecej
Daj swojej czas i tnij mocno - pąki kwiatowe zawiązują się na grubych koncowkach pędów a nie na tych młodych, zaplątanych
Główne ciecie wykonuje się po kwitnieniu (majowym, jeżeli łaskawie zakwitnie;)) a potem w lipcu. Moja rośnie u mnie dopiero drugi rok, ale kupiłam spory egzemplarz i zakwitl kilkoma kwiatami w ubiegłym roku. Po łagodnej zimie jest szansa na wiecej
Daj swojej czas i tnij mocno - pąki kwiatowe zawiązują się na grubych koncowkach pędów a nie na tych młodych, zaplątanych
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Gosiu, witaj
Po wczorajszym pączkowym obżarstwie pozostała nam tylko kawka 
Po wczorajszym wiosennym dniu dzisiaj znów napadało śniegu
Po wczorajszym wiosennym dniu dzisiaj znów napadało śniegu
-
Keetee

Gosia a Ty znowu gdzie ,noooo 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Małgosia pooglądałam sobie Twoje kolorowe fotki z kwitnącego ogrodu i z niecierpliwością czekam na wiosnę.