Danusia Mój ogród cz.3
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Danusia Mój ogród cz.3
Danusiu będziesz mieć sadzoneczkę tej roślinki z fioletowymi kwiatkami i biało zielonymi listkami na zbyciu???
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewa zachęcam po jestem przekonana że będzie z tego projektu pożytek .
Bogusiu , ja w tym sezonie zaczęłam od oprysku Starane . Mleczu nam niesamowitą ilość , wysiał się od sąsiada. Ochłodziło się bardzo , koszenie będzie za tydzień a za dwa tygodnie powtórka oprysku , tyko tym razem opryskam Mniszkiem . Obawiam się że ze trzy razy trzeba będzie pryskać , bo ciągle młode mlecze wyłażą , a tak pięknie było , miałam spokój trzy lata .
Iwonko to Żagwian aubrietta aureovariegata.PW
Tak wyglądają moje skrzynki na pomidory , obie już zrobione , jeszcze tylko w środek folia i muszę zaimpregnować , no i wsadzić pomidorki.

Bogusiu , ja w tym sezonie zaczęłam od oprysku Starane . Mleczu nam niesamowitą ilość , wysiał się od sąsiada. Ochłodziło się bardzo , koszenie będzie za tydzień a za dwa tygodnie powtórka oprysku , tyko tym razem opryskam Mniszkiem . Obawiam się że ze trzy razy trzeba będzie pryskać , bo ciągle młode mlecze wyłażą , a tak pięknie było , miałam spokój trzy lata .
Iwonko to Żagwian aubrietta aureovariegata.PW
Tak wyglądają moje skrzynki na pomidory , obie już zrobione , jeszcze tylko w środek folia i muszę zaimpregnować , no i wsadzić pomidorki.

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ten żagwin a skrzynia na pomidory super i taka solidna 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
skrzynka n pomidory pierwsza klasa

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Że ja nie pomyslałam o skrzynkach. M chce wyrywać trawę zeby posadzic pomidory....
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Skrzynka na pomidory super.
Musze też coś pomyśleć, tylko od tego myslenia to już mnie głowa boli.
Tyle by się chciało.
Musze też coś pomyśleć, tylko od tego myslenia to już mnie głowa boli.
Tyle by się chciało.

- Tacca
- Kontakt:
Miłe koleżanki , jak miło że tutaj zaglądacie. W pracy mam straszny kocioł . Dziś czuje wszystkie kosteczki , nawet te o których istnieniu nie miałam pojęcia . Jeszcze tydzień pracy i potem tydzień wolny. M ze skrzynek strasznie dumny , tym bardziej że ja je cały czas podziwiam i głaskam , jestem szczęśliwa że je zmontował . Nie wytrzymałam i pomidorki już wsadziłam , jak by się na noc ochłodziło to nakryję donicami . Przed pomidorkami wsadziłam czerwoną bazylię i rukolę .

Rozbieg złapałam z tymi skrzyniami . Pod oknem przy ganku hodowałam do tej pory pelargonie , ziemia brudziła okno , pod skrzynkami nic nie rosło bo było ciągle za sucho . Skrzynki balkonowe M zdjął i wstawił dwie skrzynie . Będzie tam rosła fasola wysoka i ogórki , a pod ogórkami bakopa , i chyba milion , jeszcze nie kupiłam więc może decyzja się zmieni .

Rozbieg złapałam z tymi skrzyniami . Pod oknem przy ganku hodowałam do tej pory pelargonie , ziemia brudziła okno , pod skrzynkami nic nie rosło bo było ciągle za sucho . Skrzynki balkonowe M zdjął i wstawił dwie skrzynie . Będzie tam rosła fasola wysoka i ogórki , a pod ogórkami bakopa , i chyba milion , jeszcze nie kupiłam więc może decyzja się zmieni .

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu świetny pomysł ze skrzyniami
masz rację że je głaskasz i chwalisz M. 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Chyba odgapię. M chciał mi kawał trawy zrywać, żeby wsadzic wszystkie pomidory, a ze skrzynkami trawnik zostanie nie tkniety.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
bardzo fajny pomysł
szkoda że nie mam skrzyń 

- Tacca
- Kontakt:
Następne skrzynki pomalowane , tu rosną , fasola tyczna i ogórki , w przyszły tygodniu planuję dosadzić 2 Bakopy i 2 Milony.

Ścianę jeszcze muszę pomalować bo wygląda obskurnie .
Mam jeszcze takie miejsce które straszy pustką , zastanawiam się nad skrzynia tylko nie mam pomysłu co bym mogła tam wsadzić . Stanowisko mocno nagrzane od 12 .

Ścianę jeszcze muszę pomalować bo wygląda obskurnie .
Mam jeszcze takie miejsce które straszy pustką , zastanawiam się nad skrzynia tylko nie mam pomysłu co bym mogła tam wsadzić . Stanowisko mocno nagrzane od 12 .

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Pomidorki śliczne sadzoneczki, będę kibicować pomidorom no i wszystkim roślinkom

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Danusiu
masz piękne róże .Ja też mam trochę,ale ciekawe co mi z nich wyrośnie 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Twoje róże przyprawiły mnie o zawrót głowy.
Pomysł z pomidorkami w skrzyniach

Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tacca
- Kontakt:
Marysiu , głaskam eMa , głaskam bo przydatny jest bardzo , i wyjątkowo zgodny .
Alinko , podgapiaj , po to forum mamy żeby podgapiać , ja podgapiłam na innym forum i od razu przypadły mi do gustu , tylko że tam były kupione , a ja mam ciężką rękę do wydawania pieniędzy jak na zapleczu materiał leży .
Lodziu , materiał na skrzynie mi się skończył a tu jeszcze jedna do zrobienia , ale dziś u sąsiadki wypatrzyłam stare dechy i już w tym tygodniu skrzyniowe fantazje zostaną zaspokojone.
Marango , duchowe wsparcie mile widziane.
Gosiu róże mam z przypadku , ale przyzwyczaiłam się do nich , mają szczęście że takie uparte i nie kapryszą , bo ostatnio złapałam powojnikowego bakcyla , mam już 4 szt .
Bogusiu , M dumny ze skrzyń a ja z eMa . Jest dobrze , pod oknem stanie nowa skrzynia a w niej będą rosły pomidory koktajlowe , malinowe , koper i bazylia czerwona .Zapomidorzyłam się w tym roku strasznie . Skończyła mi się ziemia , ale wczoraj sąsiadka narzekała że nie ma co zrobić z hałdą ziemi kompostowej składowanej od paru lat , dotknęłam , poezja i oczywiście zadeklarowałam pomoc w uprzątnięciu .
Alinko , podgapiaj , po to forum mamy żeby podgapiać , ja podgapiłam na innym forum i od razu przypadły mi do gustu , tylko że tam były kupione , a ja mam ciężką rękę do wydawania pieniędzy jak na zapleczu materiał leży .
Lodziu , materiał na skrzynie mi się skończył a tu jeszcze jedna do zrobienia , ale dziś u sąsiadki wypatrzyłam stare dechy i już w tym tygodniu skrzyniowe fantazje zostaną zaspokojone.
Marango , duchowe wsparcie mile widziane.
Gosiu róże mam z przypadku , ale przyzwyczaiłam się do nich , mają szczęście że takie uparte i nie kapryszą , bo ostatnio złapałam powojnikowego bakcyla , mam już 4 szt .
Bogusiu , M dumny ze skrzyń a ja z eMa . Jest dobrze , pod oknem stanie nowa skrzynia a w niej będą rosły pomidory koktajlowe , malinowe , koper i bazylia czerwona .Zapomidorzyłam się w tym roku strasznie . Skończyła mi się ziemia , ale wczoraj sąsiadka narzekała że nie ma co zrobić z hałdą ziemi kompostowej składowanej od paru lat , dotknęłam , poezja i oczywiście zadeklarowałam pomoc w uprzątnięciu .