Mój skrawek raju...
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój skrawek raju...
Niezły patent - peperomia prezentuje się cudownie 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Krzysiu faktycznie, gdybym nie wiedziała, że to dwie rózne odmiany Scilli to po kwiatach raczej bym się nie zorientowała.
Nie wiem, jak jest na żywo, ale na fotkach róznic nie widac.
Mimo to kwiatuszki urocze
I mi spodobał się patent z osłonką dla Peperomii. Moja prostrata jeszcze maleńka, ale też dostała podwyższenie, żeby
te delikatne pędy mogły sobie swobodnie zwisac. Jak się rozrośnie to może dostanie ładny szklany kielich,
albo taką podwyższaną osłonkę
Nie wiem, jak jest na żywo, ale na fotkach róznic nie widac.

I mi spodobał się patent z osłonką dla Peperomii. Moja prostrata jeszcze maleńka, ale też dostała podwyższenie, żeby
te delikatne pędy mogły sobie swobodnie zwisac. Jak się rozrośnie to może dostanie ładny szklany kielich,
albo taką podwyższaną osłonkę

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krzysiu
U Ciebie kolejne bardzo ciekawe,ładnie prezentujące się roślinki na ładnych zdjęciach
Peperomia prostrata wyjątkowo oryginalna w tym podłożu i wazonie zaś hoja lacunosa jakby pyszniła się i słusznie swymi ciekawych kształtów i niezwykle kolorowych kwiatów.
Zdjęcia w trafionych delikatnych ramkach stosownie do gatunku zaprezentowanych roślin
Pozdrówka.

U Ciebie kolejne bardzo ciekawe,ładnie prezentujące się roślinki na ładnych zdjęciach

Peperomia prostrata wyjątkowo oryginalna w tym podłożu i wazonie zaś hoja lacunosa jakby pyszniła się i słusznie swymi ciekawych kształtów i niezwykle kolorowych kwiatów.

Zdjęcia w trafionych delikatnych ramkach stosownie do gatunku zaprezentowanych roślin

Pozdrówka.
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
annaoj Asiu to fakt czasami tego co by się chciało kupić nie ma albo cenę ma zaporową
Ale za to jaka jest przyjemność jak wreszcie zdobędzie się coś ciekawego o czym się marzyło, a jak jeszcze ta roślinka łaskawie chce nam rosnąć
ruletka Moniko tak episcie są
mają cudowne liście i bardzo chętnie kwitną ale pomimo, że bardzo uważałam to i tak jedną przelałam
Vanda zrobiła mi bardzo miłą niespodziankę mam taką nadzieję że po raz pierwszy ale nie ostatni.
W tym roku muszę się postarać o więcej takich podpórek, tylko jak przekonać hoye żeby taj szybko nie rosły
Fraszka_1 Natalko same rośliny wymuszają na nas pewne rozwiązania, bo co zrobić gdy roślinka puszcza takie długie badylki, które dodatkowo są bardzo delikatne i przy każdym dotknięciu opadają listki, ano wymyślić coś aby jaj nie dotykać
Agnisia31 Agnieszko
i bardzo dziękuję.
kubasia Kasiu to nawet nie chodziło o lanie po ścianach, tylko u mnie prawie same lacunosy więc liście raczej nie za duże ale dużo więc najprościej do wanny i tam poważna rozmowa z niechcianymi gośćmi
których może i nie zapraszamy ale i tak dostajemy
Blueberry Natalio potrzeba matką wynalazku
elcia1974 Elu tak różnica między tymi scillami tylko w listkach i violacea ma łodyżki różowe ale to tylko z bliska widać, teraz poluję na jakąś fajną doniczkę dla nich bo jak na razie to rosną w takich w jakich je kupiłam tzn. poobgryzanych plastikach
Prostrata dostała wazon tylko dlatego, że właśnie taka z niej strasznie delikatna panna, co ją ruszyłam to sypała listkami a teraz mam spokój
Arkadius121 Arku dziękuję bardzo za miłe słowa
A ładne zdjęcia to ja chodzę do Ciebie oglądać
U moich hoi kwiaty bardzo do siebie podobne bo to w większości lacunosy ... ale zapachu to na pewno wiele innych kwiatów może im pozazdrościć
A skoro o lacunosach mowa to postaram się powoli je pokazywać
hoja lacunosa "Tove"

hoja lacunosa Royal Flush

hoja lacunosa NN 1

hoja lacunosa NN 2

hoja lacunosa NN 3

Jeżeli ktokolwiek wie co to mogą być za hoye to proszę o podpowiedź
Gdy tylko choć na chwilę zaświeci słonko fiołki zaraz pytają czy to już czas
Confetti Trail

Dawno temu w Indonezji piękna bogini odziana w przeźroczyste jedwabie odwiedziła ubogą wieś. Bardzo chciała pomóc ludziom aby nie musieli żyć w takiej biedzie, ale ludzie bali się nieznajomej i nie chcieli jej pomocy. W pewnej odległości od wsi bogini zdjęła jeden ze swych błyszczących welonów i położyła go na skałach do wyschnięcia. Po jej odejściu ludzie zdali sobie sprawę z jej boskości ale było już za późno. Kiedy raz jeszcze odwróciła się w stronę wsi jej welon rozdarł się na skałach ... i te kamienie stały się roślinami ... to storczyki klejnoty.
Anoectochilus species

ruletka Moniko tak episcie są

Vanda zrobiła mi bardzo miłą niespodziankę mam taką nadzieję że po raz pierwszy ale nie ostatni.
W tym roku muszę się postarać o więcej takich podpórek, tylko jak przekonać hoye żeby taj szybko nie rosły

Fraszka_1 Natalko same rośliny wymuszają na nas pewne rozwiązania, bo co zrobić gdy roślinka puszcza takie długie badylki, które dodatkowo są bardzo delikatne i przy każdym dotknięciu opadają listki, ano wymyślić coś aby jaj nie dotykać

Agnisia31 Agnieszko

kubasia Kasiu to nawet nie chodziło o lanie po ścianach, tylko u mnie prawie same lacunosy więc liście raczej nie za duże ale dużo więc najprościej do wanny i tam poważna rozmowa z niechcianymi gośćmi

Blueberry Natalio potrzeba matką wynalazku

elcia1974 Elu tak różnica między tymi scillami tylko w listkach i violacea ma łodyżki różowe ale to tylko z bliska widać, teraz poluję na jakąś fajną doniczkę dla nich bo jak na razie to rosną w takich w jakich je kupiłam tzn. poobgryzanych plastikach

Prostrata dostała wazon tylko dlatego, że właśnie taka z niej strasznie delikatna panna, co ją ruszyłam to sypała listkami a teraz mam spokój

Arkadius121 Arku dziękuję bardzo za miłe słowa

U moich hoi kwiaty bardzo do siebie podobne bo to w większości lacunosy ... ale zapachu to na pewno wiele innych kwiatów może im pozazdrościć

A skoro o lacunosach mowa to postaram się powoli je pokazywać
hoja lacunosa "Tove"

hoja lacunosa Royal Flush

hoja lacunosa NN 1

hoja lacunosa NN 2

hoja lacunosa NN 3

Jeżeli ktokolwiek wie co to mogą być za hoye to proszę o podpowiedź

Gdy tylko choć na chwilę zaświeci słonko fiołki zaraz pytają czy to już czas
Confetti Trail

Dawno temu w Indonezji piękna bogini odziana w przeźroczyste jedwabie odwiedziła ubogą wieś. Bardzo chciała pomóc ludziom aby nie musieli żyć w takiej biedzie, ale ludzie bali się nieznajomej i nie chcieli jej pomocy. W pewnej odległości od wsi bogini zdjęła jeden ze swych błyszczących welonów i położyła go na skałach do wyschnięcia. Po jej odejściu ludzie zdali sobie sprawę z jej boskości ale było już za późno. Kiedy raz jeszcze odwróciła się w stronę wsi jej welon rozdarł się na skałach ... i te kamienie stały się roślinami ... to storczyki klejnoty.
Anoectochilus species

- Krzysia
Przepraszam to ma być wątku sprzedażowym

Anoectochilus species piękny 

- Krzysia
Pati, storczyki jubilerskie ostatnio zawróciły mi w głowie
Tego kupiłam już zapączkowanego i bardzo jestem ciekawa czy zakwitnie
i jakie będzie miał kwiaty.

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Hoye lacunosy
piękne są 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Krzysiu śliczna opowieśc o storczykach jubilerskich i oczywiście piękny ich przedstawiciel.
I na mnie te storczyki robią wielkie wrażenie. Mają takie cudowne listki. W swojej Ludisii jestem zakochana od pierwszego
spojrzenia

I na mnie te storczyki robią wielkie wrażenie. Mają takie cudowne listki. W swojej Ludisii jestem zakochana od pierwszego
spojrzenia

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Krzysiu,zrójnowałem się wreszcie na Stefanka ale widząc u Ciebie pięknie i zdrowo rosnące hoje
nabieram na nie apetytu
Bardzo ciekawa roślinka ta/ten Anoectochilus species
Pozdrówka

Pozdrówka

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Cudne hoje
Chociaż u mnie na parapetach hoje wyparły wszystkie inne kwiaty, podglądam tu na forum roślinki, które mi się podobają a nie mam już dla nich miejsca. Jednak i tak, zawsze na dłużej zatrzymuję się w wątkach z hojami.... to chyba jednak lekka obsesja
Krzysiu, piękna jest ta opowieść o storczyku.
Pozdrawiam serdecznie.

Chociaż u mnie na parapetach hoje wyparły wszystkie inne kwiaty, podglądam tu na forum roślinki, które mi się podobają a nie mam już dla nich miejsca. Jednak i tak, zawsze na dłużej zatrzymuję się w wątkach z hojami.... to chyba jednak lekka obsesja

Krzysiu, piękna jest ta opowieść o storczyku.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Krysiu, jak dobrze, że tu dotarłam, Twoja kolekcja jest cudowna
.
Śliczne masz episcie, ostrojowate bardzo lubię. No i storczyki
. Same perełki masz na swoich parapetach.

Śliczne masz episcie, ostrojowate bardzo lubię. No i storczyki

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Krzysiu za hojki wielkie brawa
piękne.

- Krzysia
Fraszka_1 Natalio lacunosy to moje ulubione hoye nie tylko dlatego, że mają małe listki ale dlatego, że pachną bajecznie
szkoda tylko, że ich kwiaty są do siebie tak podobne.
elcia1974 Elu tą legendę znalazłam jak szukałam informacji o storczykach jubilerskich i też bardzo mi się spodobała
Tak listeczki mają cudownie, takie aksamitne, a w słoneczku jak gdyby posypane maleńkimi diamencikami
madusia Madziu bardzo dziękuję w imieniu hoi
Arkadius121 Arek bo to tak łatwo na forum zakochać się w hojach lub jak kto woli zachorować na "hoyozę"
Tyle ich tu pokazują, a co jedna to piękniejsza, jedni kochają je za kwiaty kształt, kolor, zapach inni dla wspaniałych liści. A apetyt rośnie w miarę oglądania kolejnych egzemplarzy 
Cynthia Basiu bardzo się cieszę, że i Tobie spodobała się storczykowa opowieść. Wiesz hoje mają jedną wadę...jak zdobędziesz jedną to zaraz rodzi się nieodparta chęć posiadania kolejnej
....czy to obsesja, nie to choroba tylko dlaczego nie chcemy się z niej wyleczyć
ajania Aniu bardzo miło mi Cię gościć
Cieszę się, że podoba Ci się moja zieleninka. A storczyki... perełki to ja u Ciebie widuję i to jakie
u mnie to dopiero początki "storczykozy"
Renata1962 Renatko, dziękuję
no staramy się i hojki i ja 
A skoro o hojach mowa
hoja lacunosa from Frazier Hill Malaysia zobaczcie jak bardzo różnią się między sobą listki jedne są malutkie a inne duże a to jedna sadzonka

hoja lacunosa Big Leaf -EPC-103

hoja sp. IR 26

pięknie wybarwiają jej się listki

od spodu też ciekawie wyglądają

Trochę fiołkowo przed snem
Aeolian Wasp po raz pierwszy u mnie zakwitł, to jego pierwszy kwiatek

Champagne Pink na kwiatki długo każe czekać ale listki cudnie się wybarwiają

Malutki Art Deco

Nie bardzo wiem dlaczego obcina mi niektóre zdjęcia

elcia1974 Elu tą legendę znalazłam jak szukałam informacji o storczykach jubilerskich i też bardzo mi się spodobała

madusia Madziu bardzo dziękuję w imieniu hoi

Arkadius121 Arek bo to tak łatwo na forum zakochać się w hojach lub jak kto woli zachorować na "hoyozę"

Cynthia Basiu bardzo się cieszę, że i Tobie spodobała się storczykowa opowieść. Wiesz hoje mają jedną wadę...jak zdobędziesz jedną to zaraz rodzi się nieodparta chęć posiadania kolejnej

ajania Aniu bardzo miło mi Cię gościć

Renata1962 Renatko, dziękuję

A skoro o hojach mowa
hoja lacunosa from Frazier Hill Malaysia zobaczcie jak bardzo różnią się między sobą listki jedne są malutkie a inne duże a to jedna sadzonka

hoja lacunosa Big Leaf -EPC-103

hoja sp. IR 26

pięknie wybarwiają jej się listki

od spodu też ciekawie wyglądają

Trochę fiołkowo przed snem
Aeolian Wasp po raz pierwszy u mnie zakwitł, to jego pierwszy kwiatek

Champagne Pink na kwiatki długo każe czekać ale listki cudnie się wybarwiają

Malutki Art Deco

Nie bardzo wiem dlaczego obcina mi niektóre zdjęcia