Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Zostawiłam sobie dwie siewki :D Jeśli przeżyją (a czemu nie?), wszystko będzie jasne.
Lilie też mam zamiar dokupić :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kornelio wcale się Ci nie dziwię 8-) bo jest piękna.... taka śmietankowa, później bieleje :D

Aniu z tym miejscem na roślinki zawsze wielki problem. Ja tez zamówiłam kilka odmian, każda po 3 cebule i też gdzie posadzę nie mam pojęcia..... będę znów chodzic i szukac ;:224

Kasiu niesamowita jesteś 8-) :lol: Cieszę się, ze podobają Ci się moje roślinki.... nawet jeśli powodują obłęd :;230
Nasionkami zawsze bardzo chętnie się podzielę :D

Tak Geniu to lilia św Antoniego :D

Ewuniu będę śledziła jak zakwitną prymulki, jestem bardzo ciekawa :D
Lilii jest taka masa, że naprawdę trudno się zdecydowac co wybrac :roll: :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko :wit
Nie zaglądalam kilka dni, ale za to teraz miałam prawdziwą ucztę ;:170 Przegląd Twoich pięknych kolekcji - liliowców, dzwonków, lilii...wszystkie cudne! Lilia GARDEN Affair wspaniała ;:180 dzwonki uwielbiam, pasują do każdych nasadzeń, urozmaicają kompozycje i kwitną bardzo długo.
Jakie plany na ten sezon? Poza delektowaniem się widokami i efektami pracy w bajkowym ogrodzie... ;:173
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Podoba mi się, że masz pogrupowane lilie i każda odmiana rośnie w kupie. W tym roku też je powsadzam grupami, na jesieni wykopałam cebulki (czy już o tym pisałam? :roll: ) Garden Affaire-moja faworyta ;:167
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit O Matko :shock: znowu się zakochałam , coraz częściej mi się to zdarza :;230 Garden A. muszę mieć ;:138 , chociaż jak mówi mój M. patrząc z politowaniem jak próbuję wciskać kolejne cebulowe , że co nie które to na 100% będą kwitły piętrowo :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Gardenka to jedna z moich liliowych ulubienic, jest ogromna, piękna....a jak pachnie ;:oj
Planów na ten sezon trochę mam...... na koniec lutego, początek marca planuję zając się wystrojem tarasu , najlepiej się czuję z otoczeniu naturalnym - wiklina i drewno, częśc już takich elementów mam, ale to jak na razie tak wszystko przypadkowo zrobione, chcę teraz taras zaaranżowac na stałe.... tak jak pokój :wink: :lol: wymienne będą tylko dodatki :D
Planuję też całkowite przeszeregowanie na dużej rabacie pod tarasem, roślinki w większości pozostaną te, które tam rosną ,ale całkowicie inaczej posadzone....

Madziu ja najbardziej lubię jak rośliny są posadzone w jednorodnych kępkach, i tak staram się robic. Wtedy bardziej widac urodę kwiatów.... jest po prostu zwielokrotniona 8-) :lol:

Ewuniu Gardenka jest naprawdę przepiękna, więc nie dziwię się Twojemu zakochaniu .... ja też jestem w niej zakochana...... a gdybyś jeszcze zapach poczuła..... rzuca na kolana .... mam je posadzone pod tarasem i wieczorami czuję się jak w niebiańskiej perfumerii :D Ja już też kompletnie nie mam miejsca na kolejne rośliny.... ale liliom nie potrafię się oprzec..... zamówiłam kilka odmian :D

Kolejna porcja lilii....... mam nadzieję, ze Was nimi nie zanudzę :oops:

Italia
Obrazek

Carona
Obrazek

Sorbet
Obrazek

Cote d,Azur
Obrazek

Satisfaction
Obrazek

Heart Balance
Obrazek

NN
Obrazek

Pollyanna
Obrazek

Bellosong
Obrazek

Dolcetto
Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Lilie to niestety moja słabość, już mój m wie coś na ten temat :;230

W poprzednim sezonie większość zeżarła mi poskrzypka, ostały się nędzne resztki,

Twoje są przecudne, a i tyle odmian, godne pozazdroszczenia!!! ;:215
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Zima nie jest taka wredna więc mam nadzieję na kwiaty lilii.Trochę kupiłem,trochę dostałem i powinno być kolorowo.Mnie
bardziej odpowiadaja azjatyckie poniewaz są trwalsze ale orientalnej arystokracji urody odmówić nie można.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Chyba przestane odwiedzać Wasze ogrody bo się okaże ze zeszyt za cieniutki mam ;:224
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko wcale się nie dziwię, bo lilie potrafią zawrócic w głowie. To też moje ukochane kwiaty, w zeszłym roku po paskudnej zimie kilka odmian straciłam, teraz próbuję je odkupic i ponownie posadzic. Mam nadzieję, że obecna zima będzie dla nich łaskawsza ..... Współczuję Ci strat spowodowanych przez poskrzypkę, u mnie też się pojawiają, ale na szczęście w niewielkiej ilości.... wystarczy zebrac i jest ok....

Janku powiem Ci coś, co mnie niesamowicie dziwi..... otóż jeszcze nigdy nie zdarzyło sie, że zginęła mi lilia orientalna..... po poprzedniej zimie zginęło mi kilka odmian lilii, inne zostały przetrzebione, były wśród nich również azjatki..... a orientalna nie zginęła żadna...... nie do uwierzenia, bo to niby najdelikatniejsza grupa, ale ja mam całkowicie przeciwne doświadczenia....... Wprawdzie mówi się ,,nigdy nie mów nigdy,, i po obecnej zimie jak będzie trudno zgadnąc, ale jak na razie potwierdza się to od lat..... tak, że może wiosną zaryzykuj i ze 2 orientki zaproś co ogródka 8-) ..... nie żebym kusiła ;:224 :;230

Ewuniu z tymi zeszytami tak właśnie jest..... jakoś zawsze są za cienkie ;:224 :lol: Ja już kompletnie nie mam miejsca, żeby cokolwiek sadzic, a mój zeszyt też pęka w szwach :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, ciekawa jestem zmian na tarasie ;:173 Z Twoich planów wyłania się piękna wizja salonu ogrodowego ;:170
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego, byle do wiosny :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lilie pokazuj, nie nudzą się nigdy :D Szykuję się do zamówienia kilku odmian, wiem już jedno-najbardziej lubię białe i różowe. Słodyczy mi brak :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Aguś na pierwszej str. cudowne fotki i ogródek ;:138 Zaznaczam żeby nie zgubić ,w wolnej chwili przejrzę ;:138 Ostatnia liliowa str . prześliczna ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Piękne lilie! Niezmiennie jestem zauroczona lilią Dolcetto ;:167
Niestety jednak trochę straciłam serce do lilii, bo jak kochać kwiaty, które nie kwitną? ...
3 sezony z rzędu wiosenne przymrozki "koszą" moje lilie, w ubiegłym roku załatwiły nawet azjatki!
Pozostaje mi zachwycać się Twoimi :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu mam nadzieję, że wyjdzie ciekawie, jak będzie gotowy, to pewnie pojawią się jakieś fotki 8-) :lol:

Ewuniu ja i żółtości wszelakie uwielbiam :lol: Cieszę się, że nie nudzą się lilijki, bo jeszcze troszkę mam do pokazania :roll: :lol:

Romciu witaj ;:196 Cieszę się, że zajrzałaś do mojego ogródka, miło mi, że podoba Ci się .... zapraszam serdecznie :D

Izuniu pamiętam zeszłoroczny pogrom wiosną..... w wielu ogrodach lilie zostały zdziesiątkowane :( a Ty piszesz, że u Ciebie już 3 lata ;:202 Bardzo to smutne i naprawdę można się zrazic :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”