Maryniu pooglądałam, powdychałam i mogę zabrać się za sobotnie obowiązki.
Janku do 80-tki jeszcze mam trochę ...tango i pokolenie mojej babci wspominam rzewnie oj odchodziły śpiewy i muzyka z babcinej górki na całą wieś
Maryniu cudne zieloniutkie wspomnienia, na każdym z nich widać i kropelkę innego kolorku .... to tak dla urozmaicenia U mnie biało, biało, biało...... śnieg sypie jak w grudniu..... ale powiem szczerze, ze naprawdę się cieszę, bo jak mają przyjść takie duże mrozy, jak zapowiadają, to niech będzie jak najgrubsza kołdra na roślinkach...
Ewciumaj.Ewciu w - miło mi,że mogę liczyć na Wasze odwiedziny Agnieszko - witaj u mnie ! U mnie śniegu nie było i nie ma ...od kilku dni tylko deszcz od czasu do czasu pada ale trochę chłodno choć dzisiaj ma być +6* C .Rośliny odkryte chociaż zimowych okryć nie zdejmowałam liście z host tylko wygrabałam ale im to się nic nie stanie... Gosia-Margo serdeczne dzięki! Aniu-sweety - b.dziękuję za miłe słowa !Wiosną niezapominajki nasiewają mi się wszędzie toteż i w hostach spotkać je można ...też mi się podobają hosty w ich towarzystwie . Elu102 - miło Cię znowu gościć! Cieszę się,że Ci się podobają moje hostowiska bo mam ich 3 a jeszcze ze 2 drobne by się znalazły.. Nie dawno to było moje hobby - kolekcjonowanie host ale bez przesady tylko te,które były w zasięgu moich możliwości ...i już mi przeszło ! Co nie znaczy,że ich już nie lubię ..cieszą mnie te co mam trochę rozdałam , bo miejsca się zrobiło mało ale już ich nie nabywam.Wystarczą mi te,które już mam .
wiosna na razie odeszła - powróciły letnie wspomnienia...
Piękna dalia od razu przypomniałam sobie, że nie wiem jak przechowały się moje dalie, które podrzuciłam kolezance do piwnicy... nie wypada ja nachodzić i przypominac, że dodałam jej roboty
Ewciu w - moje dalie w piwnicy mają się dobrze to małe kawałki karp więc nie ma problemu.W ubiegłym sezonie też przechowywałam koleżance . Dalie były przeznaczone dla mojej sąsiadki działkowej w rewanżu ...Całą zimę się o nie martwiłam bo od lat nie przechowywałam dalii bo nie uprawiałam .Na szczęście udało się ale więcej się na takie coś nie piszę ! Krystian - dzięki bardzo! miło,że wpadłeś! Hibiskusy wyhodowane z sąsiedzkich siewek a żeniszek sieję co roku z nasion . To jedna z moich niezawodnych i niezbędnych roślin w ogrodzie. Siałam kiedyś jeszcze biały i różowy ale kolory były "brudne" nie ładne i nie sieję więcej.Najładniejszy dla mnie jest niebieski .
wiosny nie ma,zimy nie ma, szaro wszędzie, mokro wszędzie ...co to będzie?????
Moim miłym zaglądaczom trochę letnich wspomnień , dedykuję....
Jak to zimy nie ma-zima jak sto pięćdziesiąt. Pada od niedzieli i pada, i końca nie widać.
Żałuję, że nie zdążyłam wiecej lilii posadzić przed śniegiem, miałabym już z głowy
U mnie ani płateczka śniegu ..wróciłam właśnie z działki .Na działce wiosennie , ptaszki ćwierkają ,koty baraszkują , prześwituje. Bardzo przyjemna wiosenna aura! Nie chce się wierzyć co ta aura u mnie szykuje! - 17* /w nocy/ na sobotę , w niedzielę -8* od poniedziałku na plusie.