Mój domowy roślinny miszmasz....

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....

Post »

Kasieńko, owodożerne przefajne :D Oststnio pod Twoim wpływem skusiłam się na 2 pierwsze :;230
Pamiętam o Tobie... Złocienie i koleuski się ukorzeniają. :D A co nie teraz to wiosną :wink:
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Witaj Henryku w moim buszu zielonym..totalny bałagan gatunkowo-rodzajowy..ale ja uwielbiam to co mi się spodoba..nie muszę mieć jednej linii gatunkowej..a specjalistów jest tu od groma..więc pomocy nikt nie odmawia jeśli chodzi o wiedzę.. czy porady ;:108

Dziękuję za miłe słowa... i odkrycie nazwy mojego kaktusika.. teraz mam więcej..bo zostałam obdarowana, ale ten okrągły maluch to już jakieś 4 lata jest ze mną..jestem ciekawa czy on kwitnie??? I jak go zmusić do tego ewentualnie? ;:14

A przy okazji jak się ukorzenią moje zdobyczne Epi.. to poproszę Cię o pomoc w ich identyfikacji ...obecnie widać tylko po 3/4 listka, więc to chyba byłoby zbyt trudne..?

Zapraszam jak najczęściej..na obydwa wątki..będzie mi miło Cię gościć :wit
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

...(Echinocactus grusonii) już jakieś 4 lata jest ze mną..jestem ciekawa czy on kwitnie??? I jak go zmusić do tego ewentualnie?
W domu praktycznie nie masz szans na kwiaty tego kaktusa. To prawdziwy olbrzym i kwitnie dopiero jak osiągnie średnicę ok. 30-40 cm. Do tego potrzebuje dużo światła. Za to ma bardzo dekoracyjne ciernie i... emocjonującą polską nazwę "fotel teściowej" pod którą jest też czasem w kolekcjach mniej specjalistycznych hodowany.
jak się ukorzenią moje zdobyczne Epi.. to poproszę Cię o pomoc w ich identyfikacji ...obecnie widać tylko po 3/4 listka, więc to chyba byłoby zbyt trudne..?
Bez kwiatu nie rozpoznasz żadnego ze swoich epies. Prawdę pisząc nawet jeśli zakwitnie to też jest to loteria. Jest tyle mieszańców epiphyllum do siebie podobnych, że praktycznie niemożliwe jest ich sklasyfikowanie. Ja mam kilkadziesiąt różnych i z liści 3/4 z nich są do siebie łudząco podobne.
Zapraszam jak najczęściej..na obydwa wątki..będzie mi miło Cię gościć

Cała przyjemność po mojej stronie. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to trudno..z tym Epi..ale grunt żeby zakwitło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mają takie przecudne kwiaty... ;:3

O fotelu teściowej ..słyszałam już :heja ...ciekawe skąd taka nazwa..czyżby dlatego,że można podrzucić owej na fotel? :;230 :;230 :;230 będzie krótka wizyta :tan

(przepraszam za żart...jeśli kogoś dotknie..oby nie...) ;:136
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fiołeczek od ....kurcze nie pamiętam tak jesteście hojne :D , ale chyba od Szarotki...jest oryginalny ma cieniowane listeczki.. i puszcza nowe...ciekawe jak zakwitnie? ;:138

Obrazek

I sadzoneczka fiołka ..dostałam malusieńką...proszę jak urosła!!!! Mam wielką nadzieję,że będzie kwitła niedługo..chyba jest już na tyle duża,że mogłaby dać kwiatuszki?

Obrazek

to tyle.. mam jeszcze listki trzymane w wodzie czekam na korzonki zaklinam je kilka razy dziennie..może niedługo się zlitują..nade mną ;:7

Tak bym chciała ujrzeć u siebie kwitnące cudnie jak u Karolinki, Szarotki i innych Forumek..., chętnie przygarnę również listki Skrętników, bo mnie uwiodły pięknymi kwiatami... ;:180 ;:180 ;:180

Nadzieję na kwiatuszki robi mi też Mimosa Pudica...rośnie ładnie i widziałam jak tej wielkości mimosy już kwitły.... :tan

Obrazek

;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zawsze czymś zaskoczysz Kasiu ;:oj
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Kasiu, cierpliwości. Ty to byś chciała żeby od razu wszystko Ci kwitło. Powoli, powoli popatrz jeszcze za okno jak kolorowo ;:138
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To masz rację...zaraz bym chciała..zaraz efekty...niecierpliwa tez jestem okropnie...dla zaspokojenia chęci włóczę sie po Waszych wątkach... ;:4 ;:138
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Kochane moje....to Mango!!!!!, zrobiło mi niespodziankę...będzie rosło..już wypuszcza bąbelka grubego.. wczoraj nie miałam neta..i tak mnie nosiło..że chciałam je wyjąć i rozłupać i od nowa wsadzić..ja leciutko palcem po ziemi..a tam coś żółtawego...no no..wprost oczom nie wierzyłam... foto kiepskie ale nie chciałam za mocno odkopywać..
druga pestka też się rozwarstwia..czekam niecierpliwie..ale tu proszę!!! pierwsze narodziny Mango.. :tan :tan :tan

Obrazek

;:167 ;:215
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Idź sobie :evil:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluję :D Następną pestkę potraktuje jak Ty :D A zawsze trochę avocado schodzi do sushi ;:173
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

sweety pisze:Gratuluję :D Następną pestkę potraktuje jak Ty :D A zawsze trochę avocado schodzi do sushi ;:173
labka1 pisze:;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Kochane moje....to Mango!!!!!
Avocado czy mango? ;:219
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sorry - coś mi się pomyliło ;:oj ;:oj ;:oj Sorry...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mango!!!!

Avocado jeszcze w słoiku chociaż tez pęka..mu pestka...może niedługo i ono skiełkuje.. :heja
Awatar użytkownika
Martyna15
100p
100p
Od: 20 paź 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem zachwycona twoimi sadzonkami ;:167 zakochałam się w twoich roślinkach ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Martyna !
Roślinki Martynki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61407" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam !
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”