Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
Jadziu jak tak patrzę na tę zjawiskowo piękną Eyes for You to sobie myślę, że może uprawa róż wielkokwiatowych w moich warunkach to błąd. Może spróbuję z różami tego typu?
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Macie rację u mnie jest za dobrze i za mokro.
Przesadzę kępkę na suche i jałowe stanowisko( właśnie się zastanawiałam co w takim miejscu posadzić).
Przesadzę kępkę na suche i jałowe stanowisko( właśnie się zastanawiałam co w takim miejscu posadzić).
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OLU u mnie rośnie pod murem i za specjalnej ziemi tam nie ma i jakoś sobie radzi i kwitnie .Ona jest bezproblemowa
MARYSIU Eyes for You to róża perska [ hybryda Hulthemia Persica] .Chociaż pochodzi z ciepłego kraju u nas super zimuje .Mam ją od jesieni ,i była mocno okryta nawet nosa nie było jej widać spod kopca ,bo strasznie się o nią bałam.Przyjaciółka ma też z tej samej grupy różę i w ogóle nie robi jej kopca i super zimuje .Dlatego zamówiłam teraz jeszcze parę róż z tej grupy i czekam na dostawę.Róże okrywowe są bezproblemowe kwitną i nie przemarzają może spróbuj z nimi przygodę .Ja wole róże Wielkokwiatowe dlatego ,,że nawet ,gdy pędy przemarzną i tak przycina sie je wiosną nisko
MARIOLKA bedę wsadzać patyczki Eyes for You i jak sie ukorzenią to będzie z nich pożytek dla ogółu
Kiedyś sadzonkę tego złocienia dostałam od brat a.Najpierw traktowałam ją po macoszemu, gdyż strasznie rozwalała mi sie na rabacie i miła mało kwiatów ,a potem mi się spodobała. Od ludzka natura
KRYSIU jak sie rozłazi to nie ma problemu z jego usunięciem Nie ukorzenia sie mocno .Może dlatego moja zakwitła bo rośnie właśnie w takim miejscu ,bo nawet zieleń mi sie podoba
ANIU nie ma problemu z jego usunięciem a może posłużyć jako zielony dywanik tak jak floks
Jeszcze ciepłe fotki Eyes for You i zawilca chyba Konigin Charlotte,ale nie jestem pewna bo zmyła sie całkiem etykietka

MARYSIU Eyes for You to róża perska [ hybryda Hulthemia Persica] .Chociaż pochodzi z ciepłego kraju u nas super zimuje .Mam ją od jesieni ,i była mocno okryta nawet nosa nie było jej widać spod kopca ,bo strasznie się o nią bałam.Przyjaciółka ma też z tej samej grupy różę i w ogóle nie robi jej kopca i super zimuje .Dlatego zamówiłam teraz jeszcze parę róż z tej grupy i czekam na dostawę.Róże okrywowe są bezproblemowe kwitną i nie przemarzają może spróbuj z nimi przygodę .Ja wole róże Wielkokwiatowe dlatego ,,że nawet ,gdy pędy przemarzną i tak przycina sie je wiosną nisko
MARIOLKA bedę wsadzać patyczki Eyes for You i jak sie ukorzenią to będzie z nich pożytek dla ogółu

KRYSIU jak sie rozłazi to nie ma problemu z jego usunięciem Nie ukorzenia sie mocno .Może dlatego moja zakwitła bo rośnie właśnie w takim miejscu ,bo nawet zieleń mi sie podoba
ANIU nie ma problemu z jego usunięciem a może posłużyć jako zielony dywanik tak jak floks
Jeszcze ciepłe fotki Eyes for You i zawilca chyba Konigin Charlotte,ale nie jestem pewna bo zmyła sie całkiem etykietka

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu tez zamówiłam kilka rózyczek w typie oczuniów
ale nie wiem czemu oczuniów nie wziełam, przyćmiło mnie czy co
Zawilec to ten, mamy takie same
Slicznie ci kwitnie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja też zamówiłam Eyes For You.
Ciekawa jestem jakie sadzonki przyjdą.
Oby tylko w śniegu nie trzeba było ich sadzić.
Ciekawa jestem jakie sadzonki przyjdą.
Oby tylko w śniegu nie trzeba było ich sadzić.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Piękna róża i ogródek też wyciaciany, ja jeszcze nie obrobiona, na razie czeka mnie podróż w rodzinne strony 

- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Witaj Jadziu
Widzę, że trafiłam na kolejny różyczkowy wątek, pięknie , ze wszystko podpisujesz- można się uczyć odmian więc nie omieszkam tu zaglądać. co do zimujących chryzantem to Zosia-sangwinaria ma ich sprawdzonych 40 odmian i ze 20 jeszcze w testach a wszystkie cudne , więc jeśli marzysz o chryzkach udaj się do jej wątku bo można tam cały czas kupić.
Znajdziesz Jej wątek sprzedażowy na 3 stronie pod takim tytułem:
Sprzedam-fiołki afrykańskie,chryzantemy zimujące i inne moje

Znajdziesz Jej wątek sprzedażowy na 3 stronie pod takim tytułem:
Sprzedam-fiołki afrykańskie,chryzantemy zimujące i inne moje
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
JADZIU w moim bloku też AMAZONKA odeszła,siostra będac u mnie rozmawiała z Nią.bardzo przeżyłam Jej odajście . Życie tak pędzi, więc postanowiłam, ważne jest być razem. 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadzia ja też kupiłam u Zosi chryzantemy super! polecam
- JAKUCH
ANIU najpierw trzeba mieć na nie miejsce ,ale wszystko przede mną
IRENKO masz rację mamy plany ,marzenia a nagle bańka mydlana pęka i już po nich ,wiec masz racje
Nie mam jeszcze wyrobionego ogródka .Dzisiaj posadziłam wreszcie Borówki amerykańskie na swoje miejsce , także dosadziłam rośliny jesienne do hortensji .Będzie to rabatka jesienna z marcinkami chryzantemami i żurawkami .a także z krokusami jesiennymi
EWO zapraszam częściej a o sprzedażowym wątku Sangwinarii wiem ,ale wciąż się zastanawiam
GRAŻYNKO będziesz zadowolona z Oczątek ja jestem nimi zachwycona .Obyś dostała fajną sadzonkę .Ciekawe iedy zjadą zamawiane róże .
DOROTKO jak zamówiłaś w typie ocząt to po co Ci one chociaż nie powiem piękne są .Masz racje zawilec jest śliczny

IRENKO masz rację mamy plany ,marzenia a nagle bańka mydlana pęka i już po nich ,wiec masz racje

EWO zapraszam częściej a o sprzedażowym wątku Sangwinarii wiem ,ale wciąż się zastanawiam
GRAŻYNKO będziesz zadowolona z Oczątek ja jestem nimi zachwycona .Obyś dostała fajną sadzonkę .Ciekawe iedy zjadą zamawiane róże .

DOROTKO jak zamówiłaś w typie ocząt to po co Ci one chociaż nie powiem piękne są .Masz racje zawilec jest śliczny

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu paczuszka dziś doszła - jesteś kochana - dziękuję za dobre
i mam nadzieję,że będzie okazja na rewanż.

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Jadziu zaglądam do Ciebie, ale nie zawsze zostawiam ślad.Widzę,że u Ciebie jeszcze kolorowo.Kwitną Ci różyczki i nie tylko.Ale niestety już do każdego ogródka zagląda jesień i maluje swoimi kolorami.Dobrze,że po zimie będzie znowu wiosna-radosna. 

Witaj Jadzieńko-już jestem w domu.
Muszę zobaczyć(bo jeszcze nie wychodzilam na pople) czy moja Eyes też tzk pięknie zakwitła.
Dobrze,że borówki posadzilaś to będzie co maszkiecić jak zajedziemy w porę wysypu jagódek.Całuski.
Muszę zobaczyć(bo jeszcze nie wychodzilam na pople) czy moja Eyes też tzk pięknie zakwitła.
Dobrze,że borówki posadzilaś to będzie co maszkiecić jak zajedziemy w porę wysypu jagódek.Całuski.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- JAKUCH
ANUŚ
już sie na jej kwiaty nie będę mogła doczekać, a zima długa
ANUSIU [an-ka ]mam nadzieję ,ze Borówki tak samo jak i 3 gatunki porzeczek zaowocują jak należy .Moje oczęta ślicznie kwitną
to samo Burgund Ice
GRAŻYNKO nie jest aż tak kolorowo ,ale jeszcze parę kwiatów kwitnie, a szczególnie chryzantemy ,b to ich sezon
KRYSIU cieszę sie ,ze paczka doszła oby tylko roślinki przezimowały ,ale znając Ciebie to wiem ,że tak będzie

ANUSIU [an-ka ]mam nadzieję ,ze Borówki tak samo jak i 3 gatunki porzeczek zaowocują jak należy .Moje oczęta ślicznie kwitną

GRAŻYNKO nie jest aż tak kolorowo ,ale jeszcze parę kwiatów kwitnie, a szczególnie chryzantemy ,b to ich sezon
KRYSIU cieszę sie ,ze paczka doszła oby tylko roślinki przezimowały ,ale znając Ciebie to wiem ,że tak będzie