Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22.cz5
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22.cz5
Już widać jesień.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaliny takiej poszukuję,niestety w moich pobliskich szkółkach jej nie ma.Słyszałam,że przemarza .Czy był sezon,kiedy byłaś z niej zadowolona?Możesz podać jej nazwę,bo ja tłumaczę sprzedającym o co mi chodzi,lecz nie pamiętam nazwy.O tej porze roku kwitnący krzew przyciągał by spojrzenia.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Grażynko
też doszłam do wniosku jak coś nie pasuje to wywalam. Hortensję i ognik przekopałam w zaciszne miejsce, jak obmarznie w tym roku to całkiem zlikwiduję. Przecież jest tyle innych krzewów na wymianę 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko już późna jesień a Twój ogródek wciąż ślicznie wygląda
Dzieciaczki na pewno wspaniale się bawiły przy pracach z dynią, świetne masz pomysły i potrafisz dzieci wciągnąć do interesującej zabawy

Dzieciaczki na pewno wspaniale się bawiły przy pracach z dynią, świetne masz pomysły i potrafisz dzieci wciągnąć do interesującej zabawy

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witajcie....Wszyscy
Aga-powiem Ci że były nawet ciekawe,oglądały też bajkę o duszku Kacperku,zrobiłam nastrój ze świeczkami i do dyńki tez włożyłam....nic więcej bo jednak to nie moje klimaty i nie nasza tradycja
Miruś....nie wiem teraz jak się nazywa....ja wołałam kalinę wonną
zabrałam się za robienie kartek świątecznych-tu jedna z nich http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434

Aga-powiem Ci że były nawet ciekawe,oglądały też bajkę o duszku Kacperku,zrobiłam nastrój ze świeczkami i do dyńki tez włożyłam....nic więcej bo jednak to nie moje klimaty i nie nasza tradycja

Miruś....nie wiem teraz jak się nazywa....ja wołałam kalinę wonną

zabrałam się za robienie kartek świątecznych-tu jedna z nich http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Kartka świateczna śliczna a ja nadal mam oczopląs po zobaczeniu Twojej rabatki z hostami i żurawkami. Ja też takie chcę. 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko! wpadłam z rewizytą...ogród Twój mnie urzekł...sliczne rabatki,
piękne roślinki w ciekawych kompozycjach...pysznogłówki powaliły mnie z nóg.....mam jedną bidulkę....a u Ciebie wielkie kępy...
Wpisuję się...oby Cię nie zgubić. Jutro
caly twój ogród wzdłuz i wszerz...Jest do czego wracać.
Zaglądnęłam do wątku z made handy- robisz fantastyczne rzeczy....masz talent i zmysł artystyczny kobietko!

Zaglądnęłam do wątku z made handy- robisz fantastyczne rzeczy....masz talent i zmysł artystyczny kobietko!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Przyszłam z rewizytą i zostaje, Twoje żurawki i liliowce są piękne

- wielkakulka
Przyuważyłam ekologie -rzeczy, które wykorzystujesz na wiatraczki.
Grażynko piękna słoneczna jesień w twoim ogrodzie, u mnie prawie ciągle pada. Co to za kalina, że ma takie duże pąki, czy ona zamierza teraz zakwitnąć?
Ale numer! Też robiłam z dziećmi lampion z dyni. A szyszki zamierzam robić na warsztatach kulinarnych. Ciekawe czy dzieciaki poradzą sobie ze sklejaniem ich? A może to zły pomysł?
Jesień u ciebie Grażynko piękna. Ja nie mam czasu i zdrowia zgrabić swoje liście...
Jesień u ciebie Grażynko piękna. Ja nie mam czasu i zdrowia zgrabić swoje liście...
- wielkakulka
Lucy, kleimy te choinki klejem na gorąco - nie wiem czy to najlepszy pomysł, żeby dzieci same kleiły. Nawet mi zdarza się zrobić sobie pęcherz od gorąca tym klejem.
Grażynko ty gorącym czy magicznym?
Grażynko ty gorącym czy magicznym?
- grazynarosa22
Ania-Lucy pisze o szyszkach do jedzenia....
a ja choinki kleje klejem na gorąco...i on nie nadaje się do dzieci....mnie też kilkakrotnie poparzył....
Lucy.....wiesz.....to nie jest niebezpiecznie więc po wystudzeniu można...myślę że byłyby zainteresowane ,bo to tak jak z plasteliny czy masy solnej....a do tego da się zjeść
Tylko łapki muszą porządnie wyszorować
Irenko-kalina wonna....nie zakwitnie ale pączki ma spore,tylko potem one odpadają przemarznięte....no wiadomo jak na mrozie.....nie wiem czemu ona tak ma...szkoda
Ania....ekologia nic nie dała....niczego się te czarne nie boją i ryją na potęgę....jak się wzbogacę po Nowym Roku to sobie kupię ten dźwiękowy odstraszacz
Leokadio,Bogusiu,Dorotko-dziękuje serdecznie za takie pinie...ale mój ogródek malutki i wcale nie taki....muszę coś zmienić bo...
mam za mało zimozielonych i teraz wygląda to
Dziękuję też za odwiedzinki Agnieszce Ani Mirusi Ani Izie Romci Ewie Iwonce Grażynce

a ja choinki kleje klejem na gorąco...i on nie nadaje się do dzieci....mnie też kilkakrotnie poparzył....

Lucy.....wiesz.....to nie jest niebezpiecznie więc po wystudzeniu można...myślę że byłyby zainteresowane ,bo to tak jak z plasteliny czy masy solnej....a do tego da się zjeść

Irenko-kalina wonna....nie zakwitnie ale pączki ma spore,tylko potem one odpadają przemarznięte....no wiadomo jak na mrozie.....nie wiem czemu ona tak ma...szkoda

Ania....ekologia nic nie dała....niczego się te czarne nie boją i ryją na potęgę....jak się wzbogacę po Nowym Roku to sobie kupię ten dźwiękowy odstraszacz

Leokadio,Bogusiu,Dorotko-dziękuje serdecznie za takie pinie...ale mój ogródek malutki i wcale nie taki....muszę coś zmienić bo...

Dziękuję też za odwiedzinki Agnieszce Ani Mirusi Ani Izie Romci Ewie Iwonce Grażynce

- wielkakulka
Ups
nie doczytałam że inne szyszunie macie na myśli. ja swoim zakładałam do lepienia zwykłe woreczki foliowe na rączki, albo rękawiczk - czuły się takie inne w tych rękawiczkach - emocje rosły. Jak masz gdzie - mozesz z dzieciuniami upiec jabłka z orzechem i powidłami w miejscu ogryzka -wydrążyć srodek, napełnić słodkim i zapiec ewentualnie z kawałkiem masła na czubku - oczywiście cynamon i ewentualnie 3-4 wbite w jabłko goździki 

- grazynarosa22
Dzięki Ania za pomysły
Dziś zauważyłam przy ptasie stłówce-oprócz sikor i wróbli -inne ptaszki.....nie jestem w tym biegła...co to za jedne??? są wielkości sikor...

czyżby to wróble....eeee....tamte sa inne....też jest ich sporo i one siedziały pod karmnikiem a te są wszędzie.....nie wiem....

Dziś zauważyłam przy ptasie stłówce-oprócz sikor i wróbli -inne ptaszki.....nie jestem w tym biegła...co to za jedne??? są wielkości sikor...

czyżby to wróble....eeee....tamte sa inne....też jest ich sporo i one siedziały pod karmnikiem a te są wszędzie.....nie wiem....