Witam poniedziałkowo
Wczoraj posadziłam niecierpka, koleusa i tytoń do ostatnich wolnych doniczek wygrzebanych z piwnicy, już nic się nie zmieści na balkonie poza psem
Marylko - witam w moich skromnych progach

Dziękuję za miłe słowa, bardzo mnie cieszą i dodają energii

Fuksje od Adriana powoli się zapączkowują, już nie mogę się doczekać
Keetee -no widzisz, zaszalałaś z różami i zapomniałaś o takich skromnych ale pięknych kwiatkach
Jagodo - to mam nadzieję, że sztuka dyplomacji nie wymarła i uda się jakoś pokojowo załatwić tą sprawę. I tak planuję posadzić tuje wzdłuż ogrodzenia, ale wolałabym żeby choć trochę ogarnęli bo widok nieciekawy

Nazw kwiatków nauczyłam się na pamięć, jak będą kwitły fuksje to też pewno się nauczę bo na razie oznaczone są tylko numerkami sprzedawcy. trzeba ćwiczyć pamięć

To że mszyce kochają tytoń to wiem, ale stoi sam w osobnej doniczce i myślę że będę mogła szybko zareagować w razie czego. Może opryskam profilaktycznie naparem z czosnku polecanym przez Izę?? A koleus może sobie rosnąć nawet w ślimaczym tempie - jest taki śliczny że mu wybaczę
Małgosiu - sprawdzę w sklepie czy jeszcze mają i jak co to kupię ci

Palpitacja pępka
Monisiu - żabę kupiłam też na allegro, może akurat teraz nie ma w ofercie. Justynie o produkty Stihl chodziło o sklep, który mamy w Grębocinie