Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Jadziu nie masz serca pokazujesz takie piękności - w życiu takiego czegoś nie widziałam, tylko zazdraszczać ;:136
koperkowa widzę dobrze się do Ciebie uśmiechała a ja dziś zauważyłam u siebie, że drzewiaste były takie piękne ale część kwiatów przemarzła czy uschła ;:131 w noce są jednak bardzo zimne.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu takiej wycieczki to ci tylko pozazdrościć, co za widoki a ile różnych roślin. Widzę wyrośniętą piwonię z pąkami, co za okaz, u mnie trzy badylki i bez pączków, chyba długo tej zimy nie zapomnę. :cry:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu!
Wielkie dzięki za fotkę z pojemnikami na kaktusy
"mam pomysła" będę tworzył, spozierając na to zdjęcie :)
w tym roku już me kaktusy .. zakopcowałem, niech więc siedzą, ale w następnym ..... dzięki Tobie będą miały nowe miejsce ;:180
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANDRZEJU cieszę sie ,ze fotki na cos sie przydały,
a jakie różniste gliniane pojemniczki na kaktusy można tam bylo kupić .Mnie jednak wystarczą różane kolce :;230
IRENKO to piwonia majowa -lekarska [officinalis] a u mnie na każdej łodyżce kwiaty .Najbardziej jestem ciekawa tych 10 nowych piwonii czy pokażą swoje kwiaty a także ta kupiona drzewiasta ;:168 Mnie chyba duzo lilii Orientalnych i Orienpetów poszło bo jakos mało ich na rabatkach wychodzi
ANIU koperkowa przez cuf kupiłam ,bo szukałam sasanki Papageno a one obie obok siebie stały .Jak miałam je obie nie zabrać :;230 tylko trzeba mieć wiecej kasy ze sobą :;230 Na róże to już wcale nie zaglądałam :;230
ANIU masz racje wystawa była bardzo ciekawa ,ale ich kuchnia jeszcze bardziej .No i z tymi nazwami to tak jak śpiewał kiedyś Rosiewicz ,że umarłbyś ze śmiechu
IWONKO wycieczka była udana i nie żałuję ,ze pojechałam .Tych fiołeczków mam duzo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

To nasi wystawcy i szkółkarze jadą do Czech a u nas to trzeba zajechać do nich żeby coś kupić. :evil: I co ciekawego dowiedzieliście się. :?:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:D Ano,że Ci wystawcy nie przjadą do Chorzowa, bo za dużo władze liczą placowego i im się nie opłaca.Taka prawda!! U nas na wystawie sprzedają szklanki, łyżki i z jakie racji nazywa sie toto WYSTAWA KWIATÓW??? Tam tylko mydło i powidło, a kwiatów zero!!! Szkoda,.że władze Chorzowa nie włażą na nasze forum, dałabym im popalić!!!! ;:14 ;:14 ;:14
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U nas z roku na rok AGRA tez jest coraz mniejsza jeżeli chodzi o wystawców kwiatów.Przyjeżdżają ostatnio tylko ci ,co mają blisko i nie muszą wykupować noclegu,bo placowe coraz droższę, a kupujących ubywa.Zresztą szkółek stacjonarnych w pobliżu każdego miasta jest coraz więcej i pewnie koszty takich imprez równoważą się z zyskiem i nie bardzo wystawcom chce się w to bawić.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Jadziu,jaką masz pogodę kochana? U mnie chłodno i pada,ale deszczyk potrzebny. Miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a u mnie pada deszczyk a różyce moczą w domku nóżki i co???????
Zgadzam się z Małgochą - targi już nie mają takiego wzięcia u nas też, ceny często wyższe niż w pobliskich centrach ogrodniczych i nowości tak naprawdę nie ma, ale zawsze można coś trafić,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Jadziu , miłego dnia Ci zycze ...u mnie łądnie sie zrobiło , tylko jak słońce zajdzie to taki zimny ten wiaterek....ale pewnie sie wypogodzi ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niebo zasnuwają czarne chmury ,wieje zimny wiatr ,a podobno od jutra mają być upały ,ale chyba w Afryce ,a nie u nas . :evil: Byłam trochę na ogródku ,ale nie ma co robić, tam wyskubałam trawkę, pozaglądałam na róże jak im rosna listki, gdzie wychodzą lelujki i nuda .Hiacynty się przewracaja , ślimaki szukają łupu w postaci młodych listków nawet różane kolce im nie straszne :twisted:
DOROTKO masz racje u mnie tak samo ,ale raczej na poprawę pogody w dniu dzisiejszym nie ma co liczyć .Dobrze ,że chociaż nie pada
ANIU na pewno mozna coś ciekawego kupić ,ale wszyscy organizatorzy patrzą tylko aby nabić swoją kasę, a to wszystko przenosi sie na ceny roślin .Dlatego jest wszystko drożej ,bo wystawca też chce mieć zwrócone pieniadze za to placowe . :twisted:
LUCYNKO u nas też chłodno ,ale rzodkiewki ,buraczki i groszek już sie pokazal :heja ;:196
MAŁGOSIU masz racje ,ale za wszystko zapłaci klient ,a klient też patrzy gdzie tanio kupić i tak się koło zamyka .
TOSIA masz racje ,ale szkoda naszych nerwów ,bo i tak to nic nie zmieni ,jak każdy z nich bedzie myslał tylko o swoich zyskach
MAJKA każdy jedzie tam ,gdzie jest taniej .Różany facet też mówił ,ze w Chorzowie jest bardzo drogo wiec im sie to nie opłaca .A to moja domowa roślinność

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Jadziu,nigdy nie widziałam kwitnącej catlei.Obiecaj,że wstawisz fotkę jak rozwinie pąki ;:196 ;:196
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU oczywiście ,ze wstawię ,bo to mój sukces doprowadzenie do kwitnienia :heja Nawet nie masz pojęcia jak ciesze sie z jej kwiatów i z tego ,że ma małe Baby ,które trzeba będzie posadzić . ;:224 Nobile też ma tych berbeci mnóstwo .Zastanawiam sie czy tych wszystkich Nobilowych nie posadzić do jednej doniczki .Muszę sie popytać mądrzejszych w storczykowym
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A ja dziś z bratem wymalowałam cały balkon. Jutro belki!Byłam o 17 na ogródku. Posadziłam dalie i roślinki darowane. Śliczna paczuszka wczoraj do mnie doszła i śliczne roślinki. Kupiłam jeszcze bambuskową matę i teraz jest dopiero ładnie ;:196
A koperkowa jeszcze w doniczce? :?:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia ano w doniczce ,bo nie mogę sie zdecydować gdzie ja posadzić ;:145 a nie chce jej potem przesadzać
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”