Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Ja tylko przelotem podtrzymać wątek przy życiu, zdjęcia pewnie dopiero w weeknd, bo nie mam czasu obrobić; zawalona jestem robotą zawodową i ona niestety ma teraz priorytet, po pierwsze, żeby zdążyć zanim urodzę, a chwilami już mnie całkiem porządne skurcze łapią, więc zaczynam się stresować, no i po drugie, żeby mieć za co rodzinie lodówkę zapełnić, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to tydzień parówki rąbali z keczupem na okrągło :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzieci lubia parówki, o zgrozo :-(, no a M też jak dziecko, więc oboje zadowoleni. Ja bym im jeszcze jajka zostawiła i przezyją. Przynajmniej moi dwaj panowie: syn i M daliby sobie świetnie radę przy lodówce pełnej w te 2 rzeczy, do tego parę torebek ryżu, ziemniaki i przeżyliby.
Ale tak serio. Masz rację, zajmij się pracą, my poczekamy.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu to pierwszy rok, eksperymentalny, tak wyczytałam gdzieś. posadziłam cebulki jesienią do donic, na zimę w spiżarni okryłam włókniną a wiosna szybko wyszły z ziemi. Później je wytrząsnę z tych donic, wybiorę cebulki i na jesień z powrotem do donic :D
Pati nie przejmuj się, my tu sobie na Ciebie poczekamy aż się obrobisz, mamy czas, ogród uczy cierpliwości ;:196
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, tak, tak, Jagódko, świnte słowa! Cierpliwość do ostatnia cecha, jakiej mogłabym się po sobie spodziewać, a tu w ogrodzie nie ma to-tamto, trzeba czekać ;:65 Chociaż to jest strasznie trudne, ale powoli się zaczynam na ten tryb oczekujący przestawiać.
A potem bang! wielki wybuch, człowiek biega jak w ukropie i tak by chętnie spowolnił wszystko, bo nie wiadomo, w co łapska wsadzać :wink:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję za cierpliwość...muszę się jej od Was nauczyć, bo u mnie z tym kiepsko :( W weekend zamiast pracy było leżenie plackiem, bo organizm odmawia współpracy - dobrze choć, ze leje jak z cebra, to serce nie boli, ze w ogrodzie pracować nie mogę. Wieczorem może w koncu wkleję odkrycia stodołowe, chociaż to pewnie bardziej dla panów interesujące by było :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

survivor26 pisze:Wieczorem może w koncu wkleję odkrycia stodołowe, chociaż to pewnie bardziej dla panów interesujące by było :wink:
O, to się możesz zdziwić :)
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Ja czekam ;:65 cierpliwie
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Oród uczy cierpliwości. Nawet mnie, a ja to już i od razu bym wszystko chciała. Panie też są ciekawe tajemnicy stodoły ;:92
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="MaGorzatka]O, to się możesz zdziwić :)[/quote]

A to skoro tak, to proszę bardzo :D

Na początek 3 ujęcia zabytkowej młockarni (jak nazywa się to i inne urządzenia wiem od sąsiada, bo ja w zyciu czegoś takiego na oczy nie widziałam :roll: )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jest podobno wialnia...

Obrazek

Na dokładkę waga: nawet babskim okiem patrzac, muszę stwierdzić, że jest cudna: idealnie zachowana, łącznie z odważnikami, M zażądał wygospodarowania dla niej honorowego miejsca w salonie :D

Obrazek

I dla przypomnienia stodoła w pełnej okazałości.. niestety w środku konstrukcja jest potężnie przegnita i stodoła zostanie obniżona :( Oboje żałujemy, ale koszt rekonstrukcji znacząco przekracza nasze możliwości finansowe, a trzeba to zrobić szybko, bo już zaczyna się walić. Dobra strona jest taka, że w wyniku obniżenia, warzywnik bedzie lepiej doświetlony :)

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ale czad! Ta młockarnia mogłaby zagrać w horrorze!
A wózeczek na ostatnim zdjęciu - miodzio :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Mnie urzekła waga dziesiętna, była taka w moim dzieciństwie w sklepie z jarzynami do ważenia ziemniaków.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Patysiu może to szalony pomysł ale nie wyrzucaj tych na pozór "rupieci" bo dla wielu mają znaczenie sentymentalne i nawet sypną kasą żeby takie coś zdobyć wykorzystaj inter . do tego i sprzedaj a za to masz choćby na nową kieckę którą sobie będziesz odmawiać jak znam życie.Życzę wiele wiele sił w postępujących remontach ,Tobie komfortowego rozwiązania i cudnego zdrowiutkiego bobaska,a mężowi sił i męskiej dojrzałej mądrości w opiece nad wami,będzie zmęczony Ty także ten czas to wielka wasza próba -POWODZENIA. ;:cm
Awatar użytkownika
Alidka
50p
50p
Od: 21 mar 2012, o 10:59

Post »

Witaj!
Podziwiam Cie za odwagę! Dom macie niesamowity, piękny! Wiele pracy Was czeka, ale na swoim pracuje się z chęcią a później jaka satysfakcja!
Też niedawno przeprowadziliśmy się na wieś, ale na niemieckiej ziemi. Nasz dom nie jest tak stary, z 51 roku też właśnie się borykamy z remontem i zagospodarowaniem ogrodu. Cudowna sprawa, zwłaszcza dla dzieci :D
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Z pewnością to będzie jeden z moich ulubionych wątków, uwielbiam takie klimaty!!
Pozdrawiam
Aga
Mój tajemniczy ogród
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PATI.....często do Ciebie zaglądam i podziwiam Twoje zmagania ;:180 ;:180 za podjęcie decyzji....jesteście dla mnie wzorem...chciałabym pójść w wasze ślady ale czegoś się boję :;230 :;230
za każdym razem kiedy do Ciebie zaglądam to już mi się wydaje, że czas na podjęcie decyzji...a mamy już upatrzony mały i własny i tak w nastroju huśtawkowym się miotam.....

ale znowu..... szeroko otwarte wrota od stodoły zapełnionej przeszłością znowu mnie zbliżają do spełnienia naszych marzeń....
zdrówka dla Ciebie i wytrwałości dla pozostałych....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pat, te sprzęty wyglądają jak średniowieczne narzędzia tortur! ;:183 No może poza wagą.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”