Wiejski eksperyment Pat
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
Ja tylko przelotem podtrzymać wątek przy życiu, zdjęcia pewnie dopiero w weeknd, bo nie mam czasu obrobić; zawalona jestem robotą zawodową i ona niestety ma teraz priorytet, po pierwsze, żeby zdążyć zanim urodzę, a chwilami już mnie całkiem porządne skurcze łapią, więc zaczynam się stresować, no i po drugie, żeby mieć za co rodzinie lodówkę zapełnić, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to tydzień parówki rąbali z keczupem na okrągło 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzieci lubia parówki, o zgrozo
, no a M też jak dziecko, więc oboje zadowoleni. Ja bym im jeszcze jajka zostawiła i przezyją. Przynajmniej moi dwaj panowie: syn i M daliby sobie świetnie radę przy lodówce pełnej w te 2 rzeczy, do tego parę torebek ryżu, ziemniaki i przeżyliby.
Ale tak serio. Masz rację, zajmij się pracą, my poczekamy.

Ale tak serio. Masz rację, zajmij się pracą, my poczekamy.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu to pierwszy rok, eksperymentalny, tak wyczytałam gdzieś. posadziłam cebulki jesienią do donic, na zimę w spiżarni okryłam włókniną a wiosna szybko wyszły z ziemi. Później je wytrząsnę z tych donic, wybiorę cebulki i na jesień z powrotem do donic
Pati nie przejmuj się, my tu sobie na Ciebie poczekamy aż się obrobisz, mamy czas, ogród uczy cierpliwości

Pati nie przejmuj się, my tu sobie na Ciebie poczekamy aż się obrobisz, mamy czas, ogród uczy cierpliwości

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, tak, tak, Jagódko, świnte słowa! Cierpliwość do ostatnia cecha, jakiej mogłabym się po sobie spodziewać, a tu w ogrodzie nie ma to-tamto, trzeba czekać
Chociaż to jest strasznie trudne, ale powoli się zaczynam na ten tryb oczekujący przestawiać.
A potem bang! wielki wybuch, człowiek biega jak w ukropie i tak by chętnie spowolnił wszystko, bo nie wiadomo, w co łapska wsadzać

A potem bang! wielki wybuch, człowiek biega jak w ukropie i tak by chętnie spowolnił wszystko, bo nie wiadomo, w co łapska wsadzać

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- survivor26
Bardzo dziękuję za cierpliwość...muszę się jej od Was nauczyć, bo u mnie z tym kiepsko
W weekend zamiast pracy było leżenie plackiem, bo organizm odmawia współpracy - dobrze choć, ze leje jak z cebra, to serce nie boli, ze w ogrodzie pracować nie mogę. Wieczorem może w koncu wkleję odkrycia stodołowe, chociaż to pewnie bardziej dla panów interesujące by było 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
O, to się możesz zdziwićsurvivor26 pisze:Wieczorem może w koncu wkleję odkrycia stodołowe, chociaż to pewnie bardziej dla panów interesujące by było

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Ja czekam
cierpliwie

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
- aleksandra2323
- 500p
- Od: 28 cze 2008, o 00:20
Oród uczy cierpliwości. Nawet mnie, a ja to już i od razu bym wszystko chciała. Panie też są ciekawe tajemnicy stodoły 

- survivor26
[quote="MaGorzatka]O, to się możesz zdziwić
[/quote]
A to skoro tak, to proszę bardzo
Na początek 3 ujęcia zabytkowej młockarni (jak nazywa się to i inne urządzenia wiem od sąsiada, bo ja w zyciu czegoś takiego na oczy nie widziałam
)

To jest podobno wialnia...

Na dokładkę waga: nawet babskim okiem patrzac, muszę stwierdzić, że jest cudna: idealnie zachowana, łącznie z odważnikami, M zażądał wygospodarowania dla niej honorowego miejsca w salonie

I dla przypomnienia stodoła w pełnej okazałości.. niestety w środku konstrukcja jest potężnie przegnita i stodoła zostanie obniżona
Oboje żałujemy, ale koszt rekonstrukcji znacząco przekracza nasze możliwości finansowe, a trzeba to zrobić szybko, bo już zaczyna się walić. Dobra strona jest taka, że w wyniku obniżenia, warzywnik bedzie lepiej doświetlony

A to skoro tak, to proszę bardzo

Na początek 3 ujęcia zabytkowej młockarni (jak nazywa się to i inne urządzenia wiem od sąsiada, bo ja w zyciu czegoś takiego na oczy nie widziałam

To jest podobno wialnia...

Na dokładkę waga: nawet babskim okiem patrzac, muszę stwierdzić, że jest cudna: idealnie zachowana, łącznie z odważnikami, M zażądał wygospodarowania dla niej honorowego miejsca w salonie

I dla przypomnienia stodoła w pełnej okazałości.. niestety w środku konstrukcja jest potężnie przegnita i stodoła zostanie obniżona

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Ale czad! Ta młockarnia mogłaby zagrać w horrorze!
A wózeczek na ostatnim zdjęciu - miodzio
A wózeczek na ostatnim zdjęciu - miodzio

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Mnie urzekła waga dziesiętna, była taka w moim dzieciństwie w sklepie z jarzynami do ważenia ziemniaków.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Patysiu może to szalony pomysł ale nie wyrzucaj tych na pozór "rupieci" bo dla wielu mają znaczenie sentymentalne i nawet sypną kasą żeby takie coś zdobyć wykorzystaj inter . do tego i sprzedaj a za to masz choćby na nową kieckę którą sobie będziesz odmawiać jak znam życie.Życzę wiele wiele sił w postępujących remontach ,Tobie komfortowego rozwiązania i cudnego zdrowiutkiego bobaska,a mężowi sił i męskiej dojrzałej mądrości w opiece nad wami,będzie zmęczony Ty także ten czas to wielka wasza próba -POWODZENIA. 

- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
Witaj!
Podziwiam Cie za odwagę! Dom macie niesamowity, piękny! Wiele pracy Was czeka, ale na swoim pracuje się z chęcią a później jaka satysfakcja!
Też niedawno przeprowadziliśmy się na wieś, ale na niemieckiej ziemi. Nasz dom nie jest tak stary, z 51 roku też właśnie się borykamy z remontem i zagospodarowaniem ogrodu. Cudowna sprawa, zwłaszcza dla dzieci
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Z pewnością to będzie jeden z moich ulubionych wątków, uwielbiam takie klimaty!!
Podziwiam Cie za odwagę! Dom macie niesamowity, piękny! Wiele pracy Was czeka, ale na swoim pracuje się z chęcią a później jaka satysfakcja!
Też niedawno przeprowadziliśmy się na wieś, ale na niemieckiej ziemi. Nasz dom nie jest tak stary, z 51 roku też właśnie się borykamy z remontem i zagospodarowaniem ogrodu. Cudowna sprawa, zwłaszcza dla dzieci

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Z pewnością to będzie jeden z moich ulubionych wątków, uwielbiam takie klimaty!!
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PATI.....często do Ciebie zaglądam i podziwiam Twoje zmagania
za podjęcie decyzji....jesteście dla mnie wzorem...chciałabym pójść w wasze ślady ale czegoś się boję
za każdym razem kiedy do Ciebie zaglądam to już mi się wydaje, że czas na podjęcie decyzji...a mamy już upatrzony mały i własny i tak w nastroju huśtawkowym się miotam.....
ale znowu..... szeroko otwarte wrota od stodoły zapełnionej przeszłością znowu mnie zbliżają do spełnienia naszych marzeń....
zdrówka dla Ciebie i wytrwałości dla pozostałych....

za każdym razem kiedy do Ciebie zaglądam to już mi się wydaje, że czas na podjęcie decyzji...a mamy już upatrzony mały i własny i tak w nastroju huśtawkowym się miotam.....
ale znowu..... szeroko otwarte wrota od stodoły zapełnionej przeszłością znowu mnie zbliżają do spełnienia naszych marzeń....
zdrówka dla Ciebie i wytrwałości dla pozostałych....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Pat, te sprzęty wyglądają jak średniowieczne narzędzia tortur!
No może poza wagą..