Priam - odległy cebulkowy świat.
Re: Priam - odległy cebulkowy świat.
hej
Bardzo ładna kwiecisty ogród .pozdrawiam

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duszo - dziękuję za odwiedziny ;) Mam nadzieję, ze będziesz tutaj częstym gościem.
Zdjecia fioletowego różanecznika specjalnie dla AGNESS - tak jak obiecałem. Niestety rośnie w stanowisku bardziej suchym wiec kwiaty obsychają pod moją nieobecność.
-- 
Lilie mają już ładne pączki. Nawet poskrzypki liliowej jest mniej niż w ubiegłych latach. Na zdjęciach okazy będące pozostałością po pięknych Conca d'Or i Crystal Blanca.
--
Wysiewy jednorocznych. Oczywiście niektórych kiełków nie rozpoznaję... ale te to chyba głębigroszek.
-- 
Zdjecia fioletowego różanecznika specjalnie dla AGNESS - tak jak obiecałem. Niestety rośnie w stanowisku bardziej suchym wiec kwiaty obsychają pod moją nieobecność.

Lilie mają już ładne pączki. Nawet poskrzypki liliowej jest mniej niż w ubiegłych latach. Na zdjęciach okazy będące pozostałością po pięknych Conca d'Or i Crystal Blanca.

Wysiewy jednorocznych. Oczywiście niektórych kiełków nie rozpoznaję... ale te to chyba głębigroszek.

- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Przemku śliczne fotki . Czy w Mój piękny ogród to Ty zostaleś wylosowany ?
- Priam
- Przyjaciel Forum
Agnieszko, ale mi niespodziankę zrobiłaś. Wczoraj dostałem swój egzemplarz "Mój piękny ogród" w ramach prenumeraty. Przebiegłem wzrokiem po wynikach, ale nie tak szczegółowo. Dzięki Tobie wiem, że dostane nawozy ;) DZIĘKUJĘ 
Dzisiaj mam podwójnie dobry dzień z nawozami ;) Dotarła do mnie przesyłka z innego konkursu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

SUPER dzień mimo brzydkiej pogody!

Dzisiaj mam podwójnie dobry dzień z nawozami ;) Dotarła do mnie przesyłka z innego konkursu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

SUPER dzień mimo brzydkiej pogody!
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że masz szczęście w losowaniu
, a ile rodzajów nawozów
.
Miałam różanecznika w suchym miejscu i wyglądał na nieszczęśliwego,
wydaje mi się, że po przesadzeniu jest w lepszym nastroju
.

Miałam różanecznika w suchym miejscu i wyglądał na nieszczęśliwego,
wydaje mi się, że po przesadzeniu jest w lepszym nastroju

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
Gratuluje,
ale będzie teraz nawiezione wszystko 

- Priam
- Przyjaciel Forum
elsi - ostatnio nie mogę narzekać. W każdym razie zwróciły mi się koszty poniesione na penumeratę. Przynajmniej tak bym chciał ;) W przypadku różaneczników to te rośliny dają nam wyraźne sygnały, gdy coś im dolega. Dlatego je lubię. Odmianę 'Nova Zembla' przesadziłem z południa do półcienia i od tamtego momentu nie przestaje mnie zachwycać. W przypadku fioletowej odmiany nie jest to możliwe. Muszę dostarczyć mu wiecej torfu i pamietać o podlewaniu. Chociaż przy obecnej aurze to problem sam sie rozwiązuje.
DuczekiOsia - nawóz to nie to samo co roślina, a i tak daje wiele radości jak otwiera sie taką paczkę. Mam nadzieję, że dzięki tym nawozom rośliny się wzmocnią i będą zachwycały tym co mają najlepsze - kwiatami i owocami!
DuczekiOsia - nawóz to nie to samo co roślina, a i tak daje wiele radości jak otwiera sie taką paczkę. Mam nadzieję, że dzięki tym nawozom rośliny się wzmocnią i będą zachwycały tym co mają najlepsze - kwiatami i owocami!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Przemku
Ślicznie u Ciebie i jakże kolorowy aż miło sie ogląda. Gratuluję nagród, masz szczęście, moze trzeba pomyśleć o grze w totka?
Jak pogoda u Ciebie? Pozdrawiam

Ślicznie u Ciebie i jakże kolorowy aż miło sie ogląda. Gratuluję nagród, masz szczęście, moze trzeba pomyśleć o grze w totka?
Jak pogoda u Ciebie? Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Priam
- Przyjaciel Forum
Witaj Sylwio!
Nie ma tak dobrze. Już nie raz próbowałem grać w totka, ale bez rezultatów. Dlatego lepiej skupić się na tym co mi dobrze wychodzi ;) Cieszy mnie każda nagroda. Nawet jak wiem co dostanę to i tak buzia mi się śmieje kiedy otwieram paczkę ;) To takie budujące, że coś się udaje. Konkursy są fajne!
Nie ma tak dobrze. Już nie raz próbowałem grać w totka, ale bez rezultatów. Dlatego lepiej skupić się na tym co mi dobrze wychodzi ;) Cieszy mnie każda nagroda. Nawet jak wiem co dostanę to i tak buzia mi się śmieje kiedy otwieram paczkę ;) To takie budujące, że coś się udaje. Konkursy są fajne!
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Przemku .Zawitałam i ja do Twojego ogrodu.Jest piękny i kolorowy.Gratuluję nagród i życzę kolejnych.
- Priam
- Przyjaciel Forum
Biedronka641 - bardzo dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa ;) Zapraszam do aktywnego tworzenia mojego wątku. Jakie rośliny lubisz najbardziej?
Półcienisty zakątek
--
Moje irysy, które coraz bardziej mnie urzekają
-- 
I moje wpisy na blogu Groupona:
1. http://blog.groupon.pl/2013/05/z-zapisk ... atowicach/
2. http://blog.groupon.pl/2013/06/z-zapisk ... multikina/
Półcienisty zakątek

Moje irysy, które coraz bardziej mnie urzekają

I moje wpisy na blogu Groupona:
1. http://blog.groupon.pl/2013/05/z-zapisk ... atowicach/
2. http://blog.groupon.pl/2013/06/z-zapisk ... multikina/
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
piękny ten pół cienisty zakątek , irysy ladnie Ci rozkwitają
- Priam
- Przyjaciel Forum
DuczekiOsia - muszę Wam przyznać, ze dopiero w tym roku odkryłem urok irysów. Zawsze uważałem je za tło i trochę "bezbarwne" rośliny. W tym roku coś sie zmieniło. Chyba zaczynam zmieniać swój pogląd na mój ogród. Coraz bardziej kieruje się ku przeobrażeniom w ogród wiejsko-japoński. Co z tego wyniknie zobaczymy za kilka lat.
Łubin - w tym roku zakwitły w 4 kolorach.
-- 
Skalnica Arendsa a przed nią sadzonki papryki
-- 
Łubin - w tym roku zakwitły w 4 kolorach.

Skalnica Arendsa a przed nią sadzonki papryki

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Przemku gratuluję wygranych w konkursach...... takie nagrody dla każdego ogrodnika to prawdziwa radość
Łubiny przepiękne, ja niestety nie mam na nie miejsca.....
Ależ las skalnicy Arendsa...... wygląda zjawiskowo w takiej masie

Łubiny przepiękne, ja niestety nie mam na nie miejsca.....
Ależ las skalnicy Arendsa...... wygląda zjawiskowo w takiej masie

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku kocham wszystkie kwiaty i mam ich sporo.Od 2 lat mogę o sobie napisać,że jestem ich kolekcjonerką.Zaglądnij do mnie. Wstawiłam coś dla Ciebie.