Mariusz, pierwszy kwiat - sklepowy nie pachniał. Dopiero mój był pachnący, pachnie w słoneczne dni. Kiepsko mi idzie porównywanie zapachu ale jest na pewno bardzo przyjemny, delikatny
Agnieszko dzięki że odwiedziłaś mnie na chwile bo chyba ostatnio nie masz czasu...
Vanda super rośnie wypuszcza dużo korzonków i je przedłuża.W tym tygodniu zobaczyłem że puszcza u mnie 1 listka
-- 30 cze 2012, o 10:28 --
auspex dzięki że chociaż spróbowałaś.Musze iść do cioci i powąchać.Ciekawy jestem czy jej pachnie...
Dziś najświeższe fotki z mojego nowego parapetu...
Mój nowy parapet,już zastawiony przez 12 storczyków
Czyżby pędzik na limonkowym
Pączki na bordowym...
Listek na moim ulubionym...
Pędzik na Philadelphi
Czyżby 2 listki na Vandzi
Kwitnienie różowego
Kwitnienie takiego sobie bez imienia
Coraz większy pędzik na bordowo-woskowym
Mój parapecik...
Przybyła mi też półka ok 3m na storczyki oczywiście
Cymbidium nareszcie ruszyło...
Przyrost na Miltoni,licze że wkońcu zakwitnie...
I takie sobie zdjęcie zza okna...
Życzę miłego oglądania
Pozdrawiam Mariusz3357
Dzięki Kochane Za Odwiedziny Zapraszam Oczywiście Częściej Do Mnie...
renatas ciesze się że ci się podoba parapecik,jest bardzo pojemny Jeszcze pare tam się zmieśći
viki storczyki nareszcie ruszyło.Mam nadzieje że będzie im dobrze na nowym miejscu...
iwka2 Oj masz racje.Kolorowo i pachnąco tego lata u mnie...A vanda nareszcie rośnie.Zdziwiłem się że wypuszcza u mnie 2 listki na raz... Mam nadzieje że zakwitnie wkrótce,ale raczej nie zrobi mi tej przyjemności Dlatego mam coś innego na oku kwitnącego...
amatorka015 dzięki za odwiedziny i miłe słowa Kolekcja jest jeszcze malutka ale na pewno się powiększy...Na tych zdjęciach brakuje jeszcze jednego najstarszego storczyka.Kolekcja liczy dopiero 14 sztuk więc jak dla mnie malutko.Ale chce ją szybko powiększyć o sabotka i moją wymarzoną Ascocende Strawberry Soda...
Piękne parapeciki, będziesz miała bardzo dużo miejsca na nowych mieszkańców
Poczytałam na forum o cymbidium, zastosowałam w praktyce, stoii przy uchylonym oknie (dzień i noc) w ciągu 3 tyg wypuściła 5 nowych korzonków i i pędzik po 1,5 roku jak jest ze mną