ogród Agaty (sure) - cz.3
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Dobry pomysł z choinką tarasową. Ja mam zresztą te świerki serbskie pod płotem. Z trzech ustroiliśmy dwa, bo brakło lampek, ale i tak jest fajnie (o ile to możliwe przy tej pogodzie ;) ).
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, trzeba wokół tego trochę pochodzić, ale to jest do zrobienia.
Stopniowo przyzwyczajać do wyższej temp. a potem stopniowo obniżać. Mam garaż, dobrze się nadaje do tego.
W przyszłym roku spróbuję.
Gałązki wykorzystuję jako stroisz dla delikatniejszych ogrodowych.
Stopniowo przyzwyczajać do wyższej temp. a potem stopniowo obniżać. Mam garaż, dobrze się nadaje do tego.
W przyszłym roku spróbuję.
Gałązki wykorzystuję jako stroisz dla delikatniejszych ogrodowych.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam od 3 lat w ogrodzie takie z doniczek. Różne rodzaje świerków. Posadzone były w styczniu, nawet bez hartowania.
Przyjęły się i rosną. Korzenie miały w porządku. I na to trzeba zwrócić uwagę. Pociągnąć za uszy przy kupowaniu.
Przyjęły się i rosną. Korzenie miały w porządku. I na to trzeba zwrócić uwagę. Pociągnąć za uszy przy kupowaniu.
- Sure
Justyno, Adrianno, to dobre informacje Żałuję, że w tym roku nie zdecydowałam się na doniczkową choinkę, w takim razie za roku już koniecznie. A tę obecna pewnie niedługo przerobię na stroisz, mróz zapowiadają (w weekend chyba całe -1!!) ;)
idę zobaczyć, czy krokusy nie kwitną!
idę zobaczyć, czy krokusy nie kwitną!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Witam, chyba jeszcze tu nie byłam. U Agnieszki naczytałam się o "poszerzaniu horyzontów" formuowych no i jestem
Interesujące zdjęcia przedstawiasz, choć brakuje mi szerszych perspektyw. Może gdzieś są - obiecuję niebawem przejrzeć cały wątek. 

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- Sure
Cześć Ewo, miło, że do mnie zawitałaś!
W fotografowaniu na razie głównie skupiam się na szczegółach, tak naprawdę nie bardzo mam co fotografować z perspektywy, bo ogród młody i roślinki malutkie. Trudno w kółko pokazywać dęby i ten kawałek lasu w sąsiedztwie
ze szczegółów dzisiaj krokusy cd, rosną sobie spokojnie i to w kilku miejscach, znaczy - wiosna? ;)

W fotografowaniu na razie głównie skupiam się na szczegółach, tak naprawdę nie bardzo mam co fotografować z perspektywy, bo ogród młody i roślinki malutkie. Trudno w kółko pokazywać dęby i ten kawałek lasu w sąsiedztwie

ze szczegółów dzisiaj krokusy cd, rosną sobie spokojnie i to w kilku miejscach, znaczy - wiosna? ;)

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Obiecywałam sobie, że pójdę zrobić zdjęcia, ale jest tak paskudnie, że nic z tego. Dlatego przeglądam zdjęcia z lata i żałuję, że jeszcze tak długo trzeba czekać. Chyba, że krokusy zakwitną 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Roślinki zaczynają głupieć .U mnie zawilec też wypuszcza pączki .ciekawe czy krokusy zakwitną
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Aga, u mnie też krokusy rosną jak szalone

Niestety obawiam się, że zima jeszcze pokaże na co ja stać

A jeśli mróz zniszczy teraz kwiaty ,to co będzie wiosną?
Uda się cebulom wydać nowe kwiaty ?
U mnie na razie wychodzą minaturowe narcyzy...
Uda się cebulom wydać nowe kwiaty ?
U mnie na razie wychodzą minaturowe narcyzy...
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie jest dziwnie, bo niby dosc cieplo - nawet po 10 stopni i slonce swieci ale jakos nic nie wylazi z cebulastych ... moze jak zwykle za gleboko posadzilam
i będę czekac do lata az krokusy wyjda 

- Sure
Ewo, u mnie dzisaj była za to pogoda jak w marcu, do południa słoneczko, a że byłam w domu, już cieszyłam się na sesję fotograficzną, niestety szybko się to zmieniło, na zmianę wichrzysko, deszcz i odechciało mi się...
Może jutro, bo tez mam wolne...
Andrzejku, dobrze to ująłeś. Mój Mount Everest to już dawno mi skiełkował, nie okryłam go jesienią - jak tak dalej pójdzie, może przetrwa w gruncie?
Agatko, a u Ciebie to tym krokusom chyba nic się nie stanie? Ta zima to prawie jak wiosna... choć na weekend zapowiadają ochłodzenie, to bardziej przypomina wiosenne przymrozki, w nocy minus, w dzień plus 6!
Magdo, nie mam bladego pojęcia, co będzie, nie dość, że to mój drugi sezon z własnym ogrodem, to jeszcze zima jest całkiem nietypowa, dwie poprzednie to były chyba najzimniejsze od lat, ta wręcz przeciwnie. Liczę, że to roślinom nie zaszkodzi?
Jule, ja te moje pierwsze krokusy też sadziłam za głęboko, bo źle zapamiętałam, są na 10cm chyba, ale to właśnie te wyłażą. Może Twoje po prostu wiedzą lepiej, co mają robić? ;)

Może jutro, bo tez mam wolne...
Andrzejku, dobrze to ująłeś. Mój Mount Everest to już dawno mi skiełkował, nie okryłam go jesienią - jak tak dalej pójdzie, może przetrwa w gruncie?
Agatko, a u Ciebie to tym krokusom chyba nic się nie stanie? Ta zima to prawie jak wiosna... choć na weekend zapowiadają ochłodzenie, to bardziej przypomina wiosenne przymrozki, w nocy minus, w dzień plus 6!
Magdo, nie mam bladego pojęcia, co będzie, nie dość, że to mój drugi sezon z własnym ogrodem, to jeszcze zima jest całkiem nietypowa, dwie poprzednie to były chyba najzimniejsze od lat, ta wręcz przeciwnie. Liczę, że to roślinom nie zaszkodzi?

Jule, ja te moje pierwsze krokusy też sadziłam za głęboko, bo źle zapamiętałam, są na 10cm chyba, ale to właśnie te wyłażą. Może Twoje po prostu wiedzą lepiej, co mają robić? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Z tymi zimami to prawda. Mieszkam na Warmii prawie całe życie i takich zim nie było-długich i bardzo mroźnych. Rano i mnie się zdawało, że do ogrodu uda się wreszcie zajrzeć, ale pogoda mnie wypłoszyła 

- Sure
Ojej, no idzie się załamać. Dziewięć stopni zapowiadają, co to za ochłodzenie!! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krokusom na pewno nic się nie stanie. Pięknie u ciebie wychylają noski. Gorzej jednak z innymi roślinami. Ja dzisiaj zauważyłam jakieś wypustki na.... powojnikach.