moje roślinki :)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje roślinki :)
A mnie się podoba cyklamen...ze śWiętami mi siękojarzy
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zamioculkas'a bym ładnie związała wstążką, aby tak się nie przechylał na boki.
Piękny ten śmietnikowiec.
Piękny ten śmietnikowiec.
ten śmietnikowiec jest jako taki. nie ima się kupionemu ze sklepu
pozdrawiam
Kasia
Kasia
chcę wszystkim forumowiczom oraz adminom zawczasu życzyć szczęśliwych, zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia, by te Święta obfitowały w radosnej i rodzinnej atmosferze pełnej prezentów pod choinką sięgającej pod sam sufit

pozdrawiam
Kasia
Kasia
Jaki bobasek śliczny, super kartka
Opisz, proszę, swoje doświadczenia z cyklamenem, moje 2 potraciły liście, 1 jeszcze się jako tako trzyma, ciekawa jestem, czy uda się go jakoś przetrzymać.

Opisz, proszę, swoje doświadczenia z cyklamenem, moje 2 potraciły liście, 1 jeszcze się jako tako trzyma, ciekawa jestem, czy uda się go jakoś przetrzymać.
ja osobiście nie zajmuje się cyklamenami tylko mama. ten ostatni cyklamen jest ze śmietnika i nie wiem czy się pozbiera bo wszystkie kwiaty już opadły. zaś drugi sobie radzi całkiem nieźle przy przelewaniu mamy
pozdrawiam
Kasia
Kasia

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW I ADMINÓW. ABY NOWY ROK PRZYNIÓSŁ NAM WIELE DOBREGO

pozdrawiam
Kasia
Kasia

Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
grudmiki przestały mi już kwitnąć. pozostał tylko jeden biały grudnik który nie zamierza się otworzyć 

pozdrawiam
Kasia
Kasia
muszę się pochwalić że moje pierwsze starcie ze storczykiem jeszcze się toczy. choć kilka liści ma pożółkłe i i oklapnięte to jeszcze nie oznacza że się poddał. ostatnio zauważyłam że będzie puszczał nowe odnóżki kwiatowe ale nie wiem co zrobić z tymi co wyżej kwiaty już opadną
ktoś może mi podpowiedzieć
a tymczasem wrzucam zdjęcia:

i widok z rana o kierunku północno-zachodnim:

a tymczasem wrzucam zdjęcia:

i widok z rana o kierunku północno-zachodnim:

pozdrawiam
Kasia
Kasia
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję, będzie kolorowo
Z tymi łodygami powyżej ja nic nie robię, storczyk sam je zasuszy do miejsca , w którym chce. Na oklałe liście polecam zwiększyć wilgotność wokół rośliny np. postawić naczynko z wodą lub na dodatkowej podstawce z wodą. Uwaga; żeby korzenie nie dotykały wody to grozi ich zgniciem i śmiercią storczyka. Ach, nie dotykaj pędu kwiatowego, łatwo go złamać, ja już tak zrobiłam nie raz
Czekam na kwitnienie 

mój wczorajszy biedronkowy nabytek - (blado)różowe hippaestrum za 7.99zł

ostatnio także zasiałam 7 pestek cytryny i 4 mandarynki. zastanawiam się czy coś mi wyrośnie z tego siewu

ostatnio także zasiałam 7 pestek cytryny i 4 mandarynki. zastanawiam się czy coś mi wyrośnie z tego siewu
pozdrawiam
Kasia
Kasia