Róże Georginii (Alicji) cz. II

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji) cz. II

Post »

Georginia pisze:Majko jeśli by tak było to na taką zimę się piszę.Nic tak nie męczy jak oczekiwanie na wiosnę.Niech zrobi swoje i spada,skoro już musi być.
Alicjio, :D uśmiałam się z tej części zdania
Niech zrobi swoje i spada,skoro już musi być.

Zmiany w ogrodzie eksmisja (wyautowanie) starych różyczek, no prosze jak ja to lubię. Coś się dzieje. :;230
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu, :wit
wpadam na chwilkę...a u ciebie znów zmiany ;:138
piękny zakątek się szykuje! I jeśli sie nie mylę, to nowe róże też sadzisz... ;)
Odpocznij i ciesz się ogrodem! ;:196
Pozdrawiam cieplutko! ;:7
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Majko miejsce się kończy w ogrodzie a róże widzę coraz piękniejsze.No więc tylko to mi zostało.

Ewuś takie właśnie mam plany.Już ostatni zakątek urządzam.Potem będę tylko się cieszyć ogrodem i odpoczywać. ;:170
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, kibicuję Twoim planom i nie mogę doczekać się wiosny (niech ta zima spada czym prędzej, jak już przyjdzie)... w wielu forumowych różankach kolejny sezon będzie wyjątkowy... sama wyobrażam sobie już jak zakwitną moje nowe nabytki... ech, trzeba planować i marzyć przez te ~20 tygodni :)
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Georginia pisze:] [...] takie właśnie mam plany.Już ostatni zakątek urządzam.Potem będę tylko się cieszyć ogrodem i odpoczywać. ;:170
Bardzo skromnie to zabrzmiało Alu- ten "ostatni zakątek" to prawie mój cały ogródek :;230 Co do dalszych słów to się zgadzam wypoczynek w takim otoczeniu,to sama przyjemność.
Alu będąc u Ciebie podziwiałam Twój ogród -już jest pięknie ale znając Twoje plany wiem,że BĘDZIE JESZCZE PIĘKNIEJ!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko muszę przyznać że podzielam Twoje uczucia.Tyle róż posadziłam w tym roku.Poza tym posadzone w roku ubiegłym będą kwitły już drugi rok ,więc o wiele lepiej niż w pierwszym roku.Bardzo się cieszę na następny sezon.

Danusiu Dziękuję.Twój ogródek wcale nie taki mały.Liczysz tylko po tej jednej stronie gdzie masz roślinki ozdobne.A druga strona,tam gdzie rosną drzewa owocowe.No i ja mam tylko ogród a Ty masz o wiele więcej innych obowiązków.Podziwiam Cię jak Ty wszystko ogarniasz.Danusiu ;:180
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ala wpisuję się żebyś mi nie uciekła a w wolnej chwili sobie pospaceruję i pooglądam. Już tyle razy mijałyśmy się w różnych wątkach a jeszcze do Ciebie nie zaglądałam. :lol:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka witaj.Mam jeszcze wątek ogrodowy do którego również serdecznie zapraszam. :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, :D zrobiłam analizę kolorów do Edenki. Zerknij do mnie str 75, ciekawa jestem Twojej opinii. ;:132
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju już właśnie byłam.Najpierw zajrzałam do Gosi i od niej do Ciebie.U mnie posadziłam dwie Edenki a przed nimi Red Eden Rose .Po bokach mam ostróżki a przed Edenkami będą różowe lilie.Posadzone to wszystko z tyłu rabaty z różami wielkokwiatowymi i rabatowymi.

Edenki

Obrazek

Rosły tu tylko ostróżki i migdałek na pniu,ale już przesadzone.Jak to wyjdzie nie wiem.Jeżeli będzie coś nie tak ,będę dalej myślała.Kolorystycznie powinno być dobrze.Miejsca też wszystko ma tyle co potrzeba.Lekki cień pod głogiem też mają.Powinno być OK.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ciekawie to wygląda :D Najbardziej interesuje mnie, jak Eden będzie wyglądała z białym powojnikiem. Dopiero mam zamiar ją kupić, a już napatrzyłam się, jak można ją posadzić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, dziękuję Ci ;:196 Twój szkic nasadzeń jest bardzo ciekawy. Połączenie Shakespeare z Edenką mnie osobiście bardzo się podoba. Zatrzymała mnie tylko myśl, że róża ta potrzebuje trochę czasu aby porządnie się zadomowić i fakt, że w moja rabata jest bardzo nasłoneczniona. Powojnik, ostróżki i lilie, niezastąpione roślinki na rabatę różaną.
Ale będę ciekawa jak, jaki efekt kolorystyczny uzyskasz to już zakwitnie ;:65
Podobny plan nasadzeń i ja robię, tylko zawsze kartki mi braknie. :;230
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Podziwiam Was za dążenie do doskonałości,dopasowywanie,komponowanie ;:138 U mnie idzie na żywioł chociaż wczoraj zamówiłam na allegro 2 róże z postanowionym dla nich miejscem :D
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Biały powojnik Matka Urszula Ledóchwska kwitnie przepięknie o ile nie przemarznie.W ubiegłym roku dostał po tyłku w maju i miał tylko dwa kwiatki.Natomiast rok wcześniej wyglądał pięknie.Wiem że na Edenki będę musiała poczekać.Ale mam nadzieję że będzie warto.

M.U.Ledóchowska.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drugiej stronie Dr.Ruppel.

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka Szekspiry rosną już od kilku lat w tym miejscu.Natomiast żeby zrobić miejsce dla Edenek przesadziłam 2 szt Pęcherznicy Diabolo.Red Eden rośnie na miejscu migdałka, więc jak widzisz trochę rewolucji musiałam zrobić.Ale co się nie robi żeby mieć takie królewny w ogrodzie.Szkic na papierze robię prawie dla każdej rabaty.Mam wtedy czas na zastanowienie się i wyobraźnia też inaczej działa jak widzę to narysowane.

Olu ja uwielbiam ,przymierzać ,dopasowywać,projektować i im więcej mam na to czasu ,to lepiej to wychodzi.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”